reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Niezłe zalecenia dla kobiety w ciąży "mam się wstawić do 18", pierwsze słyszę, że kobieta przed porodem ma się upić:-D:-D:-D:-D:-D

a tak na poważnie to 3mam mocno kciukasy za Was, powodzonka!!!!!

Mlodak - super wieści, choć współczuję przeżyć. Jak będzie u Ciebie położna to może powiedz jej o tym, że mało krwawisz, bo nam położna powtarzała na SR, że połóg to połóg i nie powinien trwać za krótko, bo wszystko musi się oczyścić, dlatego to też powinno być pod kontrolą.

KlusiaM - śliczna dzidzia!!

Poryczałam się ze śmiechu i oplułam monitor :-D
:-D:-D:-D.

Muńka - dzisiaj położna już u mnie była. Jutro ma być pani doktor to jej powiem. Dzięki za zwrócenie uwagi :-)

Lui - super:)

zazdroszczę wszystkim mamom po sn:) Ja czuję się jak inwalidka:(

Czy WAs też boli tak kręgosłup?

Od którego dnia po porodzie zaczya się pocenie nocne- ja cąły c opuchnięta jak buldog?

aha i mamy po cc, dostałyście zastrzyki clexane do domu?

no i mam cyce jak kamienie:) tylko mała chyba po 3 razach z butli nie chce sie męczyć i wkurza mnie to:(

Ja zaczęłam puchnąć na drugi dzień po porodzie, nogi miałam jak buziak na zdjęciu które wstawiła, ale wszystko samo zeszło, bez pocenia się. Dopiero wczoraj w nocy spociłam się jak dzika świnia - wszystko mokre, łącznie z gaciami i pościelą.

Mi zastoje zrobiły się w szpitalu jak mały miał żółtaczkę - kapusta nie pomagała, za to świetnie poradził sobie z nimi termofor! Przed odciąganiem kładłam go na piersi i potem w tym miejscu gdzie były najtwardsze podczas odciągania. Niecałe 2 dni okłądów i po problemie. Polecam.

reklama
mamina ty mrówa a ja prosiak lub hipcio :-) duże 4 litery i wielki cyc :-D
gosik mi podniecenie ustąpiło przerażeniu i jednoczesnemu znudzeniu ciążą

AVO a w szpitalu Natalkę dokarmiali butlą?Bo tutaj dokarmiają łyżeczką albo strzykawką i potem nie ma problemu ze złapanie cyca.Ja sobie odciągam pokarm jak czuję,że zaczynają mi piersi twardnieć,a przed tym ciepły prysznic.Młodak ma rację - okłady też dobre.

Ja też już mam dosyć dusi mnie ogólnie dziś i nie mam nastroju w ogóle.
A dzis spotkałam sąsiada mojej ciotki w sklepie, zagadał, że widzi zmiany i gdy się dowiedział, że ja w 9 to zrobił oczy i mówi, ja to myślałem, że jakiś 3/4... I jeszcze : to ty nieźle biegasz...
Szkoda, że nie widzi mnie teraz gdy nie mogę się nachylić do talerza z zupą i lapka... Ale zrobiło mi się miło.
Oczywiście energia uciekła jakieś 20 minut później ;)

U mnie z cycem nie narzekam trochę większe mogą być... ale odwłoka mam już dosyć. Tzn gdybym tak może leżała cały dzień... to może... a tu trzeba gdzies pojechać, coś załatwić... ej tam. Stresa złapałam i boję się po prostu.:angry::angry::angry::angry:

AVO - ja kiedyś pisałam, ze po porodzie będe używać pasa (choć sporadycznie) ze względu na kręgosłup. Pamiętam jak po urodzeniu Alinki myślałam, ze mi pęknie jak tylko musiałam się nachylać.
Tez myślę, a nawet jestem pewna - to dlatego, że brzuszka już nie mamy, a kręgosłup jeszcze "nie wrócił" na miejsce.

Właśnie zrobiłam pyszną bruschette i się na maksa napchałam. Apetyt pod koniec ciązy mam wielki. Mam nadzieję, że to 15 kg szybko zgubię. Z niepokojem zauważyłam 2 podbródek, choć akurat na twarzy zawszę najszybciej chudnę......
Teraz pod wieczór nic mnie boli ale boję się kolejnej nocy bo wtedy się wszystko zaczyna od nowa:zawstydzona/y:

A propos baby blues to mam nadzieję, że mnie ominie. Póki co, poza tym, że czuję się znudzona i zmęczona czekaniem, to humor mam dobry. Z mężem istna sielanka. Nic się nie kłócimy, bardzo o mnie dba, nawet sobie urlop wział, żeby te ostatnie dni dotrzymać mi towarzystwa w domu. Oby tak dalej.

Właśnie się okazało, że mój nowy dowód juz na mnie czeka więc uda mi się jeszcze przed porodem załatwić część formalności ze zmianą nazwiska:-)

Sunshine - współczuję, że tak długo musisz czekać. Życzę by chociaż błyskawiczny poród Ci to wynagrodził!

Witajcie,

ja tak na szybko wpadam tylko.

Mlodak super, ze juz w domku:tak:

Muńka ja po cc tez szybko przestałam krwawić, jest inaczej niz po porodzie sn, podczas operacji czyszczą

Sunshine też bym nie dala sobie drugi raz zrobic tego masażu.
Naczekasz sie Biedulko, oby zaczęło się wczesniej niz 18tego.

esperanza ja też mam duzy apetyt teraz:tak:

była dzisiaj u mnie koleżanka i dzien zlecial bardzo miło.
jeszcze tylko 3 i trochę :)

Poryczałam się ze śmiechu i oplułam monitor :-D
:-D:-D:-D.
Muńka - dzisiaj położna już u mnie była. Jutro ma być pani doktor to jej powiem. Dzięki za zwrócenie uwagi :-)

;-);-);-);-)

tez mam wielki zadek i cyc, i mam wrazenie ze jakas wielka glowa tez mi sie zrobila
:zawstydzona/y:

mamina ty mrówa a ja prosiak lub hipcio :-) duże 4 litery i wielki cyc :-D

Dziewczyny, jak Was czytam to czasem pękam ze śmiechu normalnie przez te Wasze określenia - wyobraźnia działa!!:-D:-D:-D:-D:-D No, ale żeby głowa się zrobiła większa :-D:-D:-D ach te hormonki;-)

reklama
Dziewczyny
Jestem po wizycie. Opisałam na odpowiednim wątku. Ogólnie to jestem zadowolona, bo najpóźniej w poniedziałek będę miała maluszka przy sobie.
Teraz idę już spać, bo muszę odespać nockę ( mam nadzieję, żę się uda)
Miłego wieczorku:)

Do góry