reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Ale sie rozkrecacie;-)
Mamuski pytanko: karmicie na żadanie czy co konkretną ilosc godz wybudzajac malucha- tak mi kazali w szpitalu, ale teraz robię to na zadanie....?
Druga sprawa- odbekujecie maluchy? Ja zaczęłam,ale mlody strasznie sie szarpie i marudzi przy tym...wkoncu zasypia ale cyrki są. Zaś w szpitalu mówili ze do końca 1 miesiąca sie nie odbekuje tylko kładzie na boku- co u nas sie nie sprawdziło bo mlody męczył sie z zasnieciem i ulewal wciąż.
Trzecia rzecz...mlody potrafi mieć czkawke 5 i więcej razy na dzień....czy to ja robię cos nie tak??;-(

Dawno mnie nie było, córeczka jednak pochłania czas :)
Dorotko ja karmię na żądanie, a na noc daje butelke, bo po cc laktacja mi sie wolno rozkreca. Corcia jednak po butelce i tak musi possac inaczej sie kreci i szuka cyca.
Ja odbijam, ale nie na siłe, ponosze na ramieniu, poklepie pupcie, raz sie odbije, innym razem nie.
Czkawke moja ma, szczegolnie jak rozbiore do przewijania. Tym sie nie przejmuj :)

reklama
Ja własnie pochłonęłam dwie miseczki truskawek z cukrem i śmietaną i za chwilę jeszcze kakao i idę spać bo co tu robić??

dokładnie chodzi o biuro podróży :-)
kurde ja tam wciagam litra lodów jak koń dropsa ehhhhhhhhhhhhhhhhh i mi mało !!!!!!!! ale już więcej nic nie jem !!!! haha kuźwa cała ciąże sobie odmawiałam to teraz sobie nie żałuję :-)

To ja z nimi chyba nigdzie nie byłam - zawsze jeżdze z zaprzyjaźnionym (biuro koleżanki) na wycieczki, a wakacje we własnym zakresie. Raz bylismy z mezem w egipcie z biura podrózy i poza tym juz nie. Zawsze sami planujemy, rezerwujemy, szukamy i jedziemy :)

A za lody podziwiam :) Mi objetości duże nie wchodzą. Młoda najwidoczniej siedzi w okolicy żoładka bo jak zjem troche za duzo to mam rewelacje w postaci zgagi i caly czas mi się odbija :)

Znikam na dziś, ide poczytac książeczkę póki jeszcze mam na to czas :)

Jutro pewnie bede wieczorem dopiero - rano wizyta u ulubionego lekarza :) A nuż powie - widac rozwarcie :)

no wlasnie chyba sie tez poloze bo jakos coraz mniej nas tu i cisza taka :-(

To ja z nimi chyba nigdzie nie byłam - zawsze jeżdze z zaprzyjaźnionym (biuro koleżanki) na wycieczki, a wakacje we własnym zakresie. Raz bylismy z mezem w egipcie z biura podrózy i poza tym juz nie. Zawsze sami planujemy, rezerwujemy, szukamy i jedziemy :)

A za lody podziwiam :) Mi objetości duże nie wchodzą. Młoda najwidoczniej siedzi w okolicy żoładka bo jak zjem troche za duzo to mam rewelacje w postaci zgagi i caly czas mi się odbija :)

Znikam na dziś, ide poczytac książeczkę póki jeszcze mam na to czas :)

Jutro pewnie bede wieczorem dopiero - rano wizyta u ulubionego lekarza :) A nuż powie - widac rozwarcie :)

ja ich znam z innej strony raczej prywartnie, pracowalam troche lat w Sindbadzie a oni z nimi współpracują na trasie autokarowej do Paryża i raczej znam ich z imprez i z przewozów bardziej :))

no ja na lody zawsze byłam łakoma, jak szłam gdzieś do galerii to zamawiałam jak najwieksze i potrafiłam zjeść swoje i jeszcze kogoś z kim byłam !!!! :-):-D a że ja ciągle na diecie to mało kiedy jadłam taką bombę kaloryczna :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rysica zamorduje cię.... Mam teraz ochote na tosty ale:
po 1. - mam w domu wszystko, salami, szynke, ser, ananasa, pomidora, ketchup ale nie mam chleba !!!!!!!!!
po 2. - truskawki i arbuz wypelniły żołądek i nie mam gdzie zmieścic.....

Naprawde znikam juz na dzis bo inaczej jedzenie bedzie za mna chodziło :)

ja ich znam z innej strony raczej prywartnie, pracowalam troche lat w Sindbadzie a oni z nimi współpracują na trasie autokarowej do Paryża i raczej znam ich z imprez i z przewozów bardziej :))

no ja na lody zawsze byłam łakoma, jak szłam gdzieś do galerii to zamawiałam jak najwieksze i potrafiłam zjeść swoje i jeszcze kogoś z kim byłam !!!! :-):-D a że ja ciągle na diecie to mało kiedy jadłam taką bombę kaloryczna :-p

ehhh ja też przeważnie na diecie. Ale lody uwielbiam sorbetowe - więc czasem sobie pozwalałam. Szkoda ze za niedlugo kolejna dieta :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mam kryzys!!!!!!! co chwile ktos dzwoni i pyta "jak tam":wściekła/y: ja pier.... jak zaczne rodzic to napisze wszystkim, niech mi juz daja spokoj! tata dzwoni codziennie, tesciowa co drugi dzien do tego codziennie ktos z pracy. ile mozna mowic jeszcze nie!?!?

Ja pierd.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zwariowac mozna od tych ciaglych smsow, telefonow i wiadomosci na fb. Czlowiek sam zestresowany i doczekac sie nie moze bo to juz po terminie a oni jeszcze dobijaja tymi pytaniami, kiedy, jak sie czujesz i czy juz..... :wściekła/y: Jak bedzie po wszystkim to damy znac- to chyba oczywiste!!!! wrrrrr...........

kto za mnie umyje naczynia ????????? :-( :-( :-( :-(

Moge wynajac meza, on twierdzi, ze to go relaksuje :szok::szok::szok::-D:-D:-D

Co do mokrych wkladek to mi tez ciagle mokro alr wydaje mi sie ze to sluzu tyle ze mnie leci a nie wody :confused: Bo nie sa przezroczyste tylko zoltawe a czasem mam takie mleko na wladce troche wyglada jak sperma, tez tak macie????

Co do mokrych wkladek to mi tez ciagle mokro alr wydaje mi sie ze to sluzu tyle ze mnie leci a nie wody :confused: Bo nie sa przezroczyste tylko zoltawe a czasem mam takie mleko na wladce troche wyglada jak sperma, tez tak macie????

kurde to dobrego masz męża choć mój też beż żadnego protesu zabiera się za mycie garów ale go nie ma :-(

nioo ja tak samo mam na wkładce ale od niedawna, ja to w ogole od niedawana zaczęłam nosić wkładkę bo wcześniej jakoś nie chciałam aby dostać jakieś uczulenie lub coś innego

reklama
Ja pierd.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zwariowac mozna od tych ciaglych smsow, telefonow i wiadomosci na fb. Czlowiek sam zestresowany i doczekac sie nie moze bo to juz po terminie a oni jeszcze dobijaja tymi pytaniami, kiedy, jak sie czujesz i czy juz..... :wściekła/y: Jak bedzie po wszystkim to damy znac- to chyba oczywiste!!!! wrrrrr...........

No wlasnie ja mam dokladne tak jak to opisalas I czasami tego sporo jest. Ale dzisiaj jak ze spaceru wrocilam to mialam cala wkladke, majtochy I spodnie mokre:szok::szok::szok: I nie byly to uplawy bo bezbarwne?

A co do tych podpytywan to ja tez mam dosyc ciagle tylko slysze
...oj jak ty zle wygladasz I jaka ty juz gruba jestes...
.... Oj lepiej juz urodz bo pekniesz...
Ludzie to naprawde taktu nie maja.

Do góry