reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

mangii- gratulacje, super wieści...w domku dojdziecie oboje do siebie

buziak- 3maj się kobietko...ale może poczekaj do jutra bo w urodziny teścowej:///

Verita- oby dzisiaj, 3mam &&&& żeby łóżeczko dla maluszka się zapełniło, a warunki rzeczywiście super jak masz 1...nikt wam nie bedzie przeszkadzał

a co do waszych kg na + to nie ma co sobie odmawiać, chociaż ja mam "tylko" 11. a wczoraj miałam dzień masakra, takie mnie slurcze w sklepie złapały że nie mogłam nogą ruszyć i wzrok mojego S bezcenny, bo on sie naszykował na piątek:-D nocka w miare, skurcze delikatne, ale one wszystkie takie neregularne że nie mam po co jechać, no chyba że coś dzisiaj bardziej regularnego wyjdzie
a co do przepuszczania w kolejkach ciężarówek to w tej ciąży jeszcze nikt mnie nie przepuscił, wrecz jedne babsko w kolejce bez pytania chciało wtrynic sie przede mnie bo ona jest w ciąży a ja do niej że też i to późniejszej i grzecznie stoje w kolejce to niech się nie wtrynia

uciekam na herbatkę i 3mam && za wszystkie dzisiejsze mamuśki...dawać znaka jak już będziecie w 1pakach

reklama
Hello.
Piotrus zaliczyl dzis kryzysowa noc...3 godziny w srodku nocy szarpal sie z zasnieciem...takze ze mnie dzis lekkie zwloki;)
3mam kciuki za te co dzis jada sie sypac i te co jeszcze nie wiedza ze sie sypna.
No nic mlody ucina komara posniadaniowego ide tez sie walnac do wyra choć na pół godziny;-)

Witam się i ja
U mnie b/z dalej psiocha boli ale mam nadzieje że jeszcze wytrzymam do wizyty 11 czerwca.
Jeżeli chodzi o L4 - to nie prawda że gin ma Wam wystawić zwolnienie do dnia terminu porodu i jak nie urodzicie do tego dnia to już na macieżyński, ja termin porodu mam na 16 czerwca a L4 do 20 czerwca, w razie czego jakbym urodziła przed zakończeniem L4 ZUS sam sobie przeliczy zwolnienie na macieżyński jest to taka sama kwota bo mamy płatne 100%, lekarze właśnie tak robią aby nam zabierać dni z macieżyńskiego, ja bym się na Waszym miejscu kłuciła i rządała wystawienia dłuższego zwolnienia, ZUS nie robi z tego żadnych problemów. Wiem o tym bo mam mą psiapsiółkę w ZUS i do tego pracuje właśnie na zasiłkach chorobowych

Ostatnia edycja:
Dzień dobry! :-D
Klusia - ja pisałam o KTG, które jest beznadziejne!!! :wściekła/y:
Aga, Buziak kciuki zaciśnięte - ale Wam zazdroszczę! :-D
U Nas bez zmian. Dziś dzień lenienia się - ma przyjść kurier z Hookerami do nowego mieszkania więc i tak muszę być w domku. Także dzień zapowiada się nuuudno.

Miłego dnia :happy2:

Witajcie, Przede mna takze kolejny nudny dzien :( co do skurczy to ja chyba nie mialam takich prawdziwych, tylko bole okresowe jednoatajne:( Buziak, Verira trzymam kciuki! Co do wagi to ja mam 14 in plus:). Przy L bylo 22, ale bardziej puchlam. Nastroj kiepski.

Dzień doberek!:-)

Czy Wy też tak macie, że jak tylko rano otworzycie oczy to już myślicie na co macie ochotę i co zaraz zjecie na śniadanie??:-D:-D ja mam całe menu ułożone w jednej chwili i dopada mnie wtedy taki głód, że ledwo mam siłę zrobić sobie to śniadanie:-D

a ja o dziwo spokojna jestem :cool2::cool2:
najardziej boje sie ze bede głodna;////

to faktycznie masz się czym stresować!!:-):-) ale pisałaś, że dostałaś swój ostatni posiłek, więc może nie zgłodniejesz za szybko!!
Powodzonka!!!!

Byłam dziś na ktg znowu.
Któraś pisała o upierdliwym jeżdżeniu na ktg.
Dziś tez mnie to wkurzyło. Specjalnie T przyjechał z pracy wcześniej. Musieliśmy zawieźć Kube do babci.
Czyli przed 18 wyjechaliśmy z domu. O 18.30 byliśmy na miejscu.
Na ktg czekałam prawie godzinę.
Potem znowu do kolejeczki czekanie na lekarza...W sumie prawie 3 h tam zabalowaliśmy...i weź tu wysiedź...:wściekła/y:
Dostałam uwagę, że powinnam zgłosić się do głównego wejścia do kliniki na ktg, a nie na ginekologię, o czym nikt mi 2 dni temu nie powiedział! No ale zrobili mi tu.
Pan Dr zbadał...i powiem Wam...nie ma jak to facet:-D. Mogłoby to trwać dłużej.:zawstydzona/y:. Tak mi tam wymacał, że
Powiedzcie mi proszę co może znaczyć 4,4??? Chyba nie długośc szyjki??? Nie mogę rozczytać.
2 dni temu było 2,5-3cm
Zobacz załącznik 471657

Mi się też wydaje, że chodzi o ph, a badał Ci ph??
Ja właśnie chciałabym uniknąć przenoszenia ciąży, bo wtedy co dwa dni na ktg i pewnie też trzeba będzie swoje wyczekać. Niby rozmawiam z córeczką, żeby tak może 9-tego się pojawiła...hehe może posłucha:-D:-D

Tak was czytam.... Czy jest jeszcze ktos kto ani pol skurcza nie mial???? :)

tak, ja !!!! :-D:-D poza bezbolesnym stawianiem się brzuszka nic się nie dzieje. Czasem jak młoda się wierci to zaboli na dole, ale to nie skurcz...

dziewczyny te co wybieraja sie na porodowke trzymam kciuki za szybki i bezbolesny porod, a przede wszystkim zdrowych dzieciatek zycze
my dzisiaj o 11.20 wychdzimy do domku. Ciesze sie jak szalona w koncu wszyscy bedziemy razem ja maz i nasze kochane dzieciaczki :)

Ale zazdroszczę!!! miłego domkowania:-D:-D

Kciuki trzymam za rodzące i wizytujące!!!

ciekawe co u katriny!!

Ostatnia edycja:
Witam się kompletnie zmarnowana, całą noc dzieciaki dały mi popalić na zmiane się budzili, Milana bolał brzuszek i nie mógł kupki zrobić a Wiktor miał jakieś złe sny bo co chwile budził się z krzykiem i wrzaskiem..... masakra.... ja przez to wstawanie do Milana za bardzo nadwyrezylam brzuch bo mnie teraz rana po cc napierdziela równo:baffled:
3mam kciuki za rodzace:-)

reklama
Witam. Nocka bez skurczy teraz "pędzę " na wizytę do fryzjera, mam nadzieję ze wytrzymam na fotelu.

Verita i Buziak trzymam kciuki, oby to już dziś

Aga daj znać co u lekarza i jakby co to też &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry