reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Verita i Buziak- ja tez bym chciała juz jutro!!!!
Moja mała od wczoraj bardzo spokojna, jak Wasze dzieciaki?

u mnie kolo spokojniejszy jest juz od piatku, ale czsem jak zacznie szalec to mam go dosc.
No to trzymaj kciuki za nas a my za Ciebie :-)
Ja to juz mam tak dosc ze szok no.. Na szczescie jutro jade z dobra perspektywa bo mam nie jesc:happy2::happy2: Wiec jak jutro nie urodze to zaczne im tam wyc normalnie:cool:

Ja umówiłam się na środę do okulisty i ciekawa jestem co mi powie. Czytałam sobie dziś o tych objawach jakie mam przy wysiłku (te niby iskierki) i to mogą być problemy z siatkówką. Boję się, że usłyszę: nie ma mowy o porodzie SN, koniecznie CC...

jakie iskierki??? takie dookoła głowy??? ja tez take czasem mam:baffled:

polaa - chorego chłopa wspołczuje... Boziu mój jest tak marudny, ze mam chc go wystawic d mamusi na kuracje hehe :happy2:

reklama
jakie iskierki??? takie dookoła głowy??? ja tez take czasem mam:baffled:

dużo wymiotowałam na początku ciąży i po jakimś czasie zaraz po tym wielkim wysiłku napływały mi tak jakby z boku oczu "iskierki". Trwało to chwilkę i przechodziło. Teraz zdarza mi się to jak np. golę się pod pachą, patrzę sobie tam patrzę i wracam wzrokiem. Nie miałam tego przed ciążą, więc chyba wypadałoby sprawdzić. Zwłaszcza, że jestem krótkowidzem i mam też "męty oczne".

Witam :-)
Wróciłam właśnie od gina (ledwo się do niego doczłapałam:baffled:)
Mam skierowanie do szpitala na wywołanie :szok: Mały waży 4kg +/- 500gr. Poprzedni poród też był wcześniej wywoływany z powodu cholestazy i mały urodził się 3750gr, więc gin raczej nie sądzi żeby ten był mniejszy (nastawia mnie na te 4kg + :baffled:) Stwierdził, ze nie będziemy zatem dłuzej czekac, żebym mogła urodzic naturalnie, dlatego wysyła mnie na wywołanie, chyba że w szpitalu zdecydują o cc... Łozysko 3 stopnia.
Sama nie wiem. Boję się, bo pamiętam ból po oxy :szok: z poprzedniego porodu. NIe mogę uwierzyc ze juz jutro mały moze byc zemną..
Poprzednim razem nie wiedziałam ze po oxy porody są boleśniejsze i niczym sie nie przejmowałąm, a teraz boje się bólu jak cholera :-(

Trzymam kciuki za jutro.

Buziak za ciebie też, oby to już jutro, doskonale cię rozumiem,ja tez mam już serdecznie dość, co chwilę brzuch mi twardnieje, ale sie to w żadną strone nie posuwa.:no:

Katrina brak słów, trzymam kciuki

Iwon mój by tej poduszki nie zauważył na pewno, musiałabym z domu wynieśc jego częśc narożnika to może cos by mu sie nie zgadzało

dużo wymiotowałam na początku ciąży i po jakimś czasie zaraz po tym wielkim wysiłku napływały mi tak jakby z boku oczu "iskierki". Trwało to chwilkę i przechodziło. Teraz zdarza mi się to jak np. golę się pod pachą, patrzę sobie tam patrzę i wracam wzrokiem. Nie miałam tego przed ciążą, więc chyba wypadałoby sprawdzić. Zwłaszcza, że jestem krótkowidzem i mam też "męty oczne".

ee to jak ja wykręce moczno oczy to też tak mam, ale t nie sa iskierki tylko tak jaby ktoś do wody kamyczki rzucał. W pierwszejc iazy też to miałam i po porodzie przeszło.

to moze tez ktos poza mna ma takie dziwne wrażenia czuciowe na twarzy?

ja juz po KTG, skurcz wyszedl 1 i to taki ze zabraklo skali, nawet troche czulam :szok: niestety tetno cos zwalnialo i przedluzyla zapis o 15 min potem poszlam z zapisem do gin, a ona mowi ze super :/ wiec nie wiem czy super czy sie martwic

a teraz mnie brzuch rozbolal na maksa ale to chyba przez to ze maz mnie wiozl i w tym aucie mnie wytrzeslo. juz bym wolala sama pojechac...

Verita nie stresuj się na zaś - lepiej znaleźć dobre strony sytuacji, np. po oxy idzie szybciej :-)

Pamka Julek rośnie jak na drożdżach

a tak przy okazji, to ciekawe jak nasz drugi Julek od Sicil?

Iwon tialana powodzenia na wizytach&&&&&&&&&&&

BMR bardzo mi przykro, że nic się nie rusza :(

a ja piekę ciasteczka, skończyłam czekoladowe a zaraz się biorę za kokosanki, potem robię obiadokolację - mielone z mizerią i ziemniaczkami

ee to jak ja wykręce moczno oczy to też tak mam, ale t nie sa iskierki tylko tak jaby ktoś do wody kamyczki rzucał. W pierwszejc iazy też to miałam i po porodzie przeszło.

mi jest ciężko określić jak to widzę.... hhmm...świecące maleńkie kropeczki?? przy migrenie z aurą mam błysk w oku, ale to jest zupełnie co innego. Tak czy tak do lekarza się przejdę, bo dawno nie byłam u okulisty i może coś ciekawego powie:-)

metnych oczu nie mam ale te iskierki znam, tez tak mam i to czy w ciazy czy bez..

to moze tez ktos poza mna ma takie dziwne wrażenia czuciowe na twarzy?

ja tak czasem miałam, nawet po seksie ;))
jakby dretwiała mi twarz... jakby jakes pjaczki biegały..

A mi sis mowia ze po oxy najlepiej wspomina porod, mimo z opinie nieciekawe... ja sie tam jutra nie boje.. moze byc i oxy oby poszło!

metnych oczu nie mam ale te iskierki znam, tez tak mam i to czy w ciazy czy bez..

ja tak czasem miałam, nawet po seksie ;))
jakby dretwiała mi twarz... jakby jakes pjaczki biegały..

A mi sis mowia ze po oxy najlepiej wspomina porod, mimo z opinie nieciekawe... ja sie tam jutra nie boje.. moze byc i oxy oby poszło!

po seksie to CI krew z twarzy do pipy leci i masz orgazm- to normalne:) heheheh

a poza seksem masz tak czasami na buzi lub głowie?

reklama
A nie opowiedziałam wam jeszcze co mnie szie dzisiaj w sklepie przytrafiło. Jedna kasa czynna, kikoro ludzi to karnie stanęłam w kolejce z koszykiem. Nagle za mna jakies dwie młode moze licealistki pytaja czy mogłabym je przepuscic bo one tylko chca kupic sok. No nie to na mnie jak płachta na byka. Mówie kategorycznie nie, bo sama nie wykorzystuje swojego stanu i stoje w kolejce ale to juz szczyt żebym w dziewiatym miesiacu ciazy młodzież miała przepuszczać. Potem jeszcze przy kasie pani mnie przepraszała że mnie nie zauwazyła, ale ja jej mówie ze daje rade jeszcze ależyby komus szczególnie młodym ustepować to juz nie

Do góry