reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ssak wlasnie zasnal przy odbekiwaniu na cych mamy, więc mam momrnet.
Gratuluje nowym mamuska;-)
I z Opoznieniem dziękuje za kciuki i gratulacje, które sie tu pojawily kiedy bylam w szpitalu;-)
Ktoś pytał o Viole-wczoraj wieczorem w watku szpitalnym wkleilam smsa od niej;-)
A ją weszlam dziś na wage i kolejne 1.5 kg w dol. Przemianę mam mega bo na spora "dwojeczke" wpadam do wc ze 3 razy dziennie.
Co do włosów- super. Lepiej sie układają i są w lepszej kondycji. Rowniez cera pieknie sie oczyscila;-)

Pytanie do mamusiek doświadczonych- od kiedy mozna zakładać pas sciagajacy??

Pozdrawiam Was wszystkie;-)

reklama
tialana - ale ja jeszcze wcale nie chcę :-D ja chętnie urodzę za jakieś 2 tygodnie :-D a tu coraz bardziej mi się wydaje, że to może być już. Na dodatek martwię się, bo Monika jakaś taka bardziej leniwa dziś....

Witam
katrina Rysica tialana - oby to bylo juz:-)
Xdorota - super ze u was wsio ok:tak:

a ja prawie nic nie spalam bo tak ludzie na ulicy balowali. Spiew, tance, krzyki, smiech I co z niektorych to mialam nie zly ubaw.

A po za tym to ciazowych dolegliwosci ciag dalszy czyli jednym slowem bez zmian:tak:.

josie - sen miałas zajebisty heheh

Czy Wy tez jak się rano budzicie macie tak "wymietą" skórę? To chyba przez ta wodę w organiźmie;-) Natomiast skończyły mi sie problemy z paznokciami. Ostatnio rosną jak szalone. Zapewne po porodzie znou się sypną.

skore mam wymieta. a najlepiej to rosna mi włosy - na nogach:baffled:

Kamila- jeszcze troche i wszystkie się rozpakujemy:-D jak czerwiec to czerwiec...wy tylko takie falstarty zrobiłyście

prawda??? ;-)

Pięknie :szok:a tak czułam aby nie dawać fotki z brzuchem na fb, bo mogę kogoś wystraszyć, ale nie myślałam, ze az tak:cool2::cool2::cool2:

nie nie, ja ez to zdjecie widziałm ale mnie nie wystraszyłas absolutnie :-) a zeby niebyło na fejsie byłm wieczrem ;))

witajcie

Noc z soboty na niedzielę spędziłam w szpitalu - od 0.00 zaczęły się skurcze, najpierw były co 25 min., potem co 20,15 i jak po 2.30 wyjechaliśmy z domu, to w drodze były co 1- do 7 min.
Na Izbie przyjęć siostra podłączyła mnie do ktg, zbadała (rozwarcie tylko 1cm) i zostawili do rana na obserwację i na wizytę lekarza, co stwierdzi.
Na salę trafiłam ok. 4.30 i tak praktycznie cały czas skurcze mnie trzymały, na wizycie lekarka stwierdziła, żeby zrobić kontrolne ktg i wtedy zadecyduje czy zostaję, czy wracam do domu. O 11.20 do 12.10 (bo był akurat lunch), w tym czasie były skurcze co 10 min. z tym, że jedne o wartości 70, następny 30 i tak na zmianę. Potem zaczęły się robić rzadsze i się skończyły... więc powrót do domu.

jeju ... po terminie jestes mogli Ci troche wspomoc :sorry2:
dawaj dzisiaj!!!!

Ja własnie staram się pobudzic do zycia. I nie chce mi sie... Niech da mi ktos kopa w dupeeeeee

no to masz kopa w dupala!!!!! i ruszyc mi sie raz!!!!

Ja wieczorem dostałam skurczy, bardzo mocnych ale co 20 minut, ale do 4 nad ranem się rozeszło :-( Damian był prze szczęśliwy że się zaczyna ale niestety zbyt szybko zaczął się cieszyć

biedny... :-D

A mi tradycyjnie chce sie spac, plecy bola... Rodzic nie urodziłam, czasem mam skurcze ale szybko przechodza....
Jutro jade do szpitala.

Aga ty z ta torba juz od kilku dni obiecujesz. SPAKUJ SIĘ :) i nie zapomnij prostownicy :)

Haha a ja myślałam o lokówce :D dla odmiany bym w lokach była, a tak na serio wzięłam się za mycie okien, a potem w końcu za pakowanie.
Jutro wizyta ciekawe co będzie czy bronić się przed szpitalem i czekać na to jak samo się ruszy czy się nie buntować i iść na oddział :/

Ssak wlasnie zasnal przy odbekiwaniu na cych mamy, więc mam momrnet.
Gratuluje nowym mamuska;-)
I z Opoznieniem dziękuje za kciuki i gratulacje, które sie tu pojawily kiedy bylam w szpitalu;-)
Ktoś pytał o Viole-wczoraj wieczorem w watku szpitalnym wkleilam smsa od niej;-)
A ją weszlam dziś na wage i kolejne 1.5 kg w dol. Przemianę mam mega bo na spora "dwojeczke" wpadam do wc ze 3 razy dziennie.
Co do włosów- super. Lepiej sie układają i są w lepszej kondycji. Rowniez cera pieknie sie oczyscila;-)

Pytanie do mamusiek doświadczonych- od kiedy mozna zakładać pas sciagajacy??

Pozdrawiam Was wszystkie;-)
Rozmawiałm z kilkoma osobami takimi jak trenerzy fitness, połozne, kosmetyczki i generalnie większosc odradza pasy sciągające po porodzie. Bielizna ściagajaca pod sukienkę raz na czas ok, ale żeby nie nosić ściagaczy na codzień bo mozna otrzymać odwrotny skutek. Najlepiej ćwiczyć i stosowac odpowiednią dietę, bo takie ściskanie rozleniwia nam skórę i może zupełnie stracic elastyczność.

reklama
Buziak dziekuję - podzialalo :) nastawilam pranie i ide w koncu sadzonki pomidorów do własciwych doniczek przesadzic :)

Własnie nad pasem się zastanawiałam.... Ale podobno przez okres połogu i tak jest odradzany.

Na obiad po kopniaku Buziaka bedzie
Casserole z kurczakiem - Przepis
z mlodymi ziemniaczkami
+ rosół z dnia wczoraj szego a na deser pokruszona beza w pucharkach przelozona truskawkami z bita smietaną. A co - jak szaleć to szalec :) Potem bedzie dieta

Do góry