reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Blond gratulacje, tak myslalam ze wstane a tam beda wiesci od ciebie :)

za oknem leje i wieje brrrr, wiecie co mi tam bedzie brakowalo mojego brzucha. Lubie siebie w ciazy

reklama
Mamina, pewnie będą momenty, kiedy brzucha będzie nam brakować, ale jednocześnie też odetchniemy z ulgą ;-)

Pamka, fajnie, że wszystko ok. u Was!

Młodak, jak tam sytuacja z Szymkiem?

Magnii, daj znać...

Dziewczyny, KUPUJECIE WAGĘ NA WASZYCH DZIECIACZKÓW? Jest potrzebna do obserwacji wzrostu wagi, czy to zbędny gadżet?
Znalazłam taką ofertę i się zastanawiam:
Firmowa WAGA dla DZIECI I NIEMOWLĄT kurier GRATIS (2336562226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co myślicie?

A ja ubrałam sie i straciłam humor ;///
Wygladam jak pasztet, jestem gruba z kazdej strony az wstyd z domu wyjsc.. Do tego stopy jak u słonia. Serio ze wstyd sie ludziom na oczy pokazac ;(((((
Zaoknem zimnoa ja am stopy jak maciora nooooo ;///

Wreszcie udalo mi sie wejsc na forum. Kiepski tu mam zasieg.

Pamka witam sie w gronie zółtaczkowców :( Razem troszkę raźniej.

Szymuś caly czas pod lampą. Jest bardzo grzeczny i dzielny. Nawet bardziej niż ja - ryczałam jak wariat podczas jego pobierania krwi a On tylko troszkę pokrzyczał i przestał.
Czekamy teraz na wyniki badań, mam nadzieję że poziom bilirubiny spada-przoszę o kciuki.
Tak bardzo się cieszę że mąż jest ze mną cały czas bo sama to nie wiem jak ja bym dała radę.

Warunki swoje olewam, najwazniejsze aby maluszkowi pomogli. Spałam w nocy 1 godzine a teraz mutum energii mam. Ciekawe ile tu będziemy i czy krwawienie się powtórzy.
Wkurza mnie to że strasznie są zazdrośni o szpital w Piasecznie, wręcz chamsko się o nich wyrażają.
No i oczywiście kwestia karmienia piersią-cały czas mnie namawiaja abym znów Go przystawila. Nikt nie słucha tego co mówie że karmienie trwa ponad godzine a pod lampami ważna jest każda minuta. Normalnie brak słów. Wcale sie nie dziwie ze tak wiele kobiet ma depresje poporodowe. Jeszcze killka osób powie mi ze myśle o sobie a nie o dziecku to sama w nią popadnę.....

Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków za zdrówko Szymusia i proszę o jeszcze :)

Miśki dzięki za wklejenie info esemesowego ode mnie.

Witam Was kochane po dlugiej nieobecnosci.
Gratuluje nowym mamusiom!!!
Trzymam kciuki za te ze skurczami i w szpitalach;-)

No i zdążyłam doczytac- Mangi trzymqm za Tomaszka mocne kciuki!!
My juz od srody w domku. Szpitala niewspominam miło...strasznie mnie nastraszyli co chwilą powtarzając ze Piotrus jest wczesniakiem...ze malutki ze to ze tamto ...jeszcze lezalam z laska która miala w dupie swoje dziecko i wychodziła na kilka godz z sali...a ją zajmowalam sie jej dzieckiem. Szczytem bylo hak zapytała sie mnie czy może zapalić w sali przez okno bo nie chce sie jej wychodzić;// noszz kur....
A u nas w sumie ok przytylismy 150 g i mamy 3 kg ale musimy ubierać ciuszki dla wczesniaczkow bo drobny bardzo jest Synus. Apetyt ma duży, po każdym jedzeniu mega kupa...pokarmu mam duzo ale musialam pobudzic lakatorem;-) małemu merda sie dzień z nocą i w dzień ciągle spi, za to cyrk zaczyna sie w nocy....jeszcze żadnej dłużej niż godzinę nie przespalam. No i mamy mega uczulenie od pampersów tych newbornow....;/ także leczymy dupala. Werandujemy i we wtorek przy dobrej pogodzie pierwszy spacer;-)
Porodu nie czuje bo jak pisałam udalo sie bez szwanku i zero szwow;-) polog już sie normuje i nie leje sie ze mnie jak z węża.
Napisze jeszcze potem ide cos podjesc, bo ssak niedlugo wstanie;-)

u mnie jest dokładnie to samo w dzień dziecka nie ma za to w nocy dopiero ok 12 zasypia a od 19 wydziwia
widze ze coraz wiecej rozpakowanych mam ciesze sie i gratuluje
mi zrobiły sie hemoroidy wrrr masakra z tym jest schudłam tylko 5 kg a gdzie kolejne 5 :wściekła/y:
trzymam za was kciuki za Magni i dzidzie i Szymonka tez I RESZTE...

Mamina, pewnie będą momenty, kiedy brzucha będzie nam brakować, ale jednocześnie też odetchniemy z ulgą ;-)

Pamka, fajnie, że wszystko ok. u Was!

Młodak, jak tam sytuacja z Szymkiem?

Magnii, daj znać...

Dziewczyny, KUPUJECIE WAGĘ NA WASZYCH DZIECIACZKÓW? Jest potrzebna do obserwacji wzrostu wagi, czy to zbędny gadżet?
Firmowa WAGA dla DZIECI I NIEMOWLĄT kurier GRATIS (2336562226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co myślicie?

A po co ci waga??? Wg mnie zbedny wydatek. Mozna sie tylko zestresowac....

A po co ci waga??? Wg mnie zbedny wydatek. Mozna sie tylko zestresowac....

Tez tak myślę, a w każdej chwili możesz iść do przychodni i zważyć tylko dziecko, ale jak ktoś ma dużoooo miejsca i kasy to proszę bardzo :) no i waga bardziej się sprawdza u wcześniaków i dzieci urodzonych z małą wagą urodzeniową.

Hejka!!

Młodak - &&&& za zdrówko i szybki powrót do domku
Blond - :-D:-D

Munka, to prawda...my też słyszymy ursynalia :) wczoraj jakoś ciszej było o tej porze...

nooo wczoraj to nieźle dawali czadu, a ja nie mieszkam na Ursynowie, tylko dolnym Mokotowie, a i tak prawie czułam się jak na koncercie!! dziś też od rana już ich słychać:biggrin2:

Wiecie co - jest mi już na prawdę wszystko jedno kiedy - tylko juz niech ten tydzień minie, do piątku wszystko się wyjaśni.

domyślam się co czujesz, bo ja jeszcze nie po terminie a tak już mi się czas dłuży, że szok i baaardzo bym chciała żeby już się zaczęło.

A ja mam męza kalekę w domu, robil w ogrodzie i za chwiule widzę przez okno ze ledwo idzie do domu wiec lecę na dół a kolano mu wyskoczyło, czasami sie mu to zdarzało ale kolano od razu wracało na swoje miejce a teraz nic sie nie ruszylo, skacze na jednej nodze:szok: Wszystkiego już probował i nic, masakra.

powinien zobaczyć go lekarz, bo takie "wyskakiwanie" kolana świadczy o niestabilnośći, a to może spowodować dużo większy uraz. Powinien pochodzić sobie na rehabilitację, żeby wzmocnić odpowiednie więzadła i mięśnie stabilizujące staw.

Dzień dobry!

Ja już nie wiem, jak mam spać...wstawałam do lazienki co 30 min, brzuch caly czas twardy, leżenie na bokach strasznie boli.
No nic...nie narzekam już...
Miłego dnia!

Jak u Was nocka??? Jakie plany na dziś???

Magnii, jak tam u Was?

Ja w nocy przeważnie problemów nie mam, ale dziś to była jakaś masakra!!! nie wiem czy to jakaś pełnia była czy co, ale nie mogłam usnąć bo strasznie napierdzielało mi serducho, młoda też była jakaś bardziej pobudzona. Mężuś też nie mógł zasnąć (co mu się raczej nie zdarza) i przewalał się z boku na bok. Po kilku godzinach zasnęłam, co skończyło się tym, że wstałam o 10.00:szok: nie pamiętam kiedy tak późno się obudziłam.

Dziewczyny czy wy też macie na tym etapie takie problemy z 2? Zatwardzenie jakby? Przepraszam, że tak wprost ale rano przeżywam koszmar straszny zawsze!!!

Ja mam też ostatnio problem, ale to pewnie od żelaza które biorę...eehh...

A ja mam schizę po przeczytaniu wczorajszego listu tygodnia w wysokich obcasach, bo kobieta napisała, jak to ciąża przebiegała prerfekcyjnie, że nikt nie kazał się jej martwić ciut krótszą kością udową, nikt nie kazał robić testu pappa, ani potrojnego, no i urodziła dziecko z zespołem downa...u naszego Małego też nózka krótsza trochę (choć dopiero w usg z ostatniego miesiąca) i oczywiście mam schizę...:-:)no::no::no: ech...zwariuję...

Takie przypadki to pewnie raz na xxxxxxxxx, więc nie schizuj się tylko myśl pozytywnie. Wszystkie nasze dzieciaczki na tym etapie mają różnice w pomiarach, będzie dobrze!!!;-)

A ja dziś wymyśliłam aby z Mężem na Stary Rynek pojechać na spacer i na obiad! Tak więc dziś rodzić nie chce - ani w nocy - bo jutro rano na budowę jadę - zobaczyć kolorki na ścianie i płytki na podłodze :biggrin2: A o 13 wizyta u lekarza - kolejna pewnie dobijająca! :nerd:
Od rana mam bóle krzyża, mdłości i takie krótkie skurcze jakby - zawsze jak coś planuję na mieście z Mężem to coś się dzieje! Jak mieliśmy w 1 rocznicę Ślubu iść na obiad do restauracji naszej weselnej (rezerwacja od dwóch tyg czekała) to wylądowałam dzień przed w szpitalu! Dziś się nie poddam i nawet ze skurczami pojadę :-p

A byliście kiedyś w Greckiej Tawernie "Mykonos" ??? jak jestem u Siorki w Poznaniu, to lubimy tam chodzić, bo uwielbiamy greckie jedzenie, a tam mają bardzo dobre:biggrin2:

U nas wszystko ok. Julek je, śpi i s.. :tak:. Jest bardzo grzecznym dzieckiem- nie płacze prawie wcale, tylko przy kąpieli a i to króciutko.

a wkładacie do wanienki pieluchę? bo mojej Siostry synek płakał podczas kąpieli i jak zaczęli wkładać do wanienki pieluchę tetrową i opatulali go nią podczas mycia to zupełnie inny dzieciak był i od tgo momentu polubił kąpiel:biggrin2::biggrin2:

Co myślicie?

My kupiliśmy, bo trzeba dziecko po urodzeniu ważyć, a jak się nie ma wagi to trzeba to robić w przychodni, więc żeby nie chodzić specjalnie tylko dla ważenia maleństwa postanowiliśmy kupić. Co prawda nam się fajnie udało, bo Siostra w styczniu kupowała dla swojego i się na tą wagę złożyliśmy. Jej młody już się na niej nie mieści, więc teraz trafiła do nas. Czasem też jest tak, że położna środowiskowa ze sobą przynosi, no ale to trzeba by się dowiedzieć wcześniej.

HATSZEPT- ja wagę mam-Lekarz kazał mi sprawdzać czy młody przybiera bo wcześniak a w szpitalu spadł sporo a przybrał tyle co nic, a chodzić do przychodni raz w tygodniu mi się nie uśmiechało. Kupiłam wagę używaną za 100zł i jestem bardzo zadowolona z tego powodu...Jak miałabym wydac 200 to też bym wydała..
Młodak- jaki poziom bilirubiny ma Szymek?
Moj Julek najwięcej miał prawie 19... Ten dzień był najgorszy- w ogóle się nie budził na karmienie i nie reagował na nic- ja stałam przy inkubatorze i płakałam jak bóbr. Dzieci które są karmione piersią dłużej maja zółtaczkę, to fakt, ale karmienie piersią dla mnie było zbawienne, bo mój Julek, to wczesniak... Karmiłam go butelką, ale swoim mlekiem podczas pobytu w szpitalu, a w domu przeszliśmy całkiem na pierś...

Baby blues trwał u mnie ze 3 tyg
Muńka- nie uzywam pieluchy, ale chyba spróbuję bo juz parę osób mówiło, że dobry patent...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tylko na sekundkę, bo zaraz po kran jedziemy ;P
Ja kupiłam wagę kuchenną za 20 zł w Lidlu (4 lata temu) taką płaską okrągłą i kładłam na nią miskę z kocykiem, zerowałam wagę i kładłam Szymka :) działało co do grama! I doskonale wiedziałam ile zjadł, ile przybierał...

Do góry