reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

magnie - &&&&&&&&&&&&&&&&&&

niezapominajka, rysica - ja lezalam tydzień na trakcie porodowym.... więc wy i tak miałyscie to w pigułce :)

Czuje sie dzis nieszczesliwa - nie bylo nigdzie TRUSKAWEK. Normalnie tragedia. Objechałam wszystkie miejsca gdzie sie wystawiaja... i nigdzie nikogo nie było :( Na pocieszenie kupilam prawie 5 kg arbuza. I na obiad bedzie rosol i placki ziemniaczane z gulaszem.

Milego dnia :) I trzymam kciuki za dzisiejsze porody :)

reklama
Witam Was kochane po dlugiej nieobecnosci.
Gratuluje nowym mamusiom!!!
Trzymam kciuki za te ze skurczami i w szpitalach;-)

No i zdążyłam doczytac- Mangi trzymqm za Tomaszka mocne kciuki!!
My juz od srody w domku. Szpitala niewspominam miło...strasznie mnie nastraszyli co chwilą powtarzając ze Piotrus jest wczesniakiem...ze malutki ze to ze tamto ...jeszcze lezalam z laska która miala w dupie swoje dziecko i wychodziła na kilka godz z sali...a ją zajmowalam sie jej dzieckiem. Szczytem bylo hak zapytała sie mnie czy może zapalić w sali przez okno bo nie chce sie jej wychodzić;// noszz kur....
A u nas w sumie ok przytylismy 150 g i mamy 3 kg ale musimy ubierać ciuszki dla wczesniaczkow bo drobny bardzo jest Synus. Apetyt ma duży, po każdym jedzeniu mega kupa...pokarmu mam duzo ale musialam pobudzic lakatorem;-) małemu merda sie dzień z nocą i w dzień ciągle spi, za to cyrk zaczyna sie w nocy....jeszcze żadnej dłużej niż godzinę nie przespalam. No i mamy mega uczulenie od pampersów tych newbornow....;/ także leczymy dupala. Werandujemy i we wtorek przy dobrej pogodzie pierwszy spacer;-)
Porodu nie czuje bo jak pisałam udalo sie bez szwanku i zero szwow;-) polog już sie normuje i nie leje sie ze mnie jak z węża.
Napisze jeszcze potem ide cos podjesc, bo ssak niedlugo wstanie;-)

Dori, super,że sie odzywasz:) Mały jak juz pisałam jest cudny:) A Ty jak sie czujesz? Jak waga spadła? Jak brzusio wygląda?

Blond dawaja znać czy juz synek jest na świecie:)

My wychodzimy z domu koło 18. Nie za bardzo mi się chce , ale to bliski kolga mojego M. Cisnienie dzisiaj ok- oby tak juz zostało przez kolejne 5 dni:), bo 6 dnia Natalia będzie już na świecie.
Jak ja bym chciała miec to juz za sobą- najlepiej,żeby była sobota, a ja usmiechnieta i nie czująca się jak po cc.

blond i paulina trzymam kciuki! Myślę, że dzisiaj urodzicie :tak:

mlodak i jak Szymek? Kosultowaliście w szpitalu żółtaczkę? Na pocieszenie dodam tylko, że mojej siostry córka też dostała żółtaczkę w domu i odstawiła małą od piersi i szybko była poprawa.

magnii tak mi przykro, że przez to przechodzicie :-(. Współczuję. Ale wierzę, że Ty i Tomek wyjdziecie z tego zdrowi! I zostaną tylko przykre wspomnienia.

dorota fajnie, że się odezwałaś i napisałaś co u Was :tak:. Mam nadzieję, że Piotruś szybko się przestawi na aktywność w dzień a spanie w nocy. Wtedy będziesz bardziej wypoczęta ;-)

niezapominajka ale miałaś szpitalne przeżycia :no: Po co w ogóle ten szpital?? Dl mnie to jakieś chore podejście, tym bardziej że kładą na porodówce! Dobrze, że jesteś już w domu :tak:

avo udanej imprezki :-)

ruda dzięki za porodową opowieść ;-)

Ostatnia edycja:
właśnie zjadłam kawałek ciasta z rabarbarem, kubek truskawek z cukrem i dwie garści czereśni :szok: i jestem dalej głodna:-D

ja zjadlam na obiad makaron z bialym serem i truskawkami a zaraz sie biore za tarte rabarbarowa :)
Łaaaa Ty masz termin na dzisiaj;-) No to juz lada moment i wszystkie opuchlizny odejda w zapomnienie!

no wlasnie termin z om mam dzisiaj, z usg bardziej w okolicach 5 czerwca. jakos nie czuje zeby to mialo byc dzis bo nic sie nie dzieje.

niezapominajka wspolczuje szpitalnych przezyc :eek:
dorotka super ze piszesz, co za glupia baba w tym szpitalu?!?!?!

dzieki dziewczyny. zaraz jade do szpitala bo juz nie daje rady. 8 godzin minelo od poczatku wiec chyba pora najwyzsza ale ciagle co 5 minut sa. klne na pol osiedla wiec czas zmienic miejsce bo wstyd:/trzymajcie kciuki. najwyzej mnie odesla.

No wydaje mi się, że będziesz w tych 5 % które rodzą dokładnie w terminie.

Mamuśki fajnie że się odzywacie i dajecie znać co u was.
Ja ogarnęłam łazienkę, teraz muszę coś upichcić na obiad i nakarmić głodomoów, po obiedzie drzemka i niestety później mam troszkę rozboty z papierami :crazy:

Dzięki dziewczyny;-)
Avo brzuch jest jak w 3 miesiacu...albo jak na duzych wzdeciach czuje ze jeszcze tam sie wszystko nie ułożyli na miejsce. Zostało mi do zrzucenia 4 kg ale wchodze we wszystkie jeansy tyle ze na biodrach są bardziej opiete. Cudownie było założyć cos innego niż dresy czy leginsy;D no i wreszcie widzę swoją pipke heh;-)

a ja nie mogę się przyzwyczaić do tego, że bez problemu sięgam do swoich stóp :)

Dzięki dziewczyny;-)
Avo brzuch jest jak w 3 miesiacu...albo jak na duzych wzdeciach czuje ze jeszcze tam sie wszystko nie ułożyli na miejsce. Zostało mi do zrzucenia 4 kg ale wchodze we wszystkie jeansy tyle ze na biodrach są bardziej opiete. Cudownie było założyć cos innego niż dresy czy leginsy;D no i wreszcie widzę swoją pipke heh;-)

Ale denerwujecie ludzi!!! :wściekła/y: Zwłaszcza w takie dni jak dziś - kiedy człowiek wątpi w swoje siły i myśli, że już dłużej nie uciągnie!!! Ile ja bym dała aby odwiesić na wieszak na chwilę ten brzuchol!!!:angry: Ech
My dziś przewalamy się z boku na bok! Jak się poszłam położyć to musiałam usiąść - tak mnie zgaga męczyła - boli jak cholera! Dobrze, że dziś mecz - coś się będzie działo!!!
Czy Was po spacerach -moje Drobie brzuchate-też tak bardzo bolą plecy i kość ogonowa? Już nie mam nawet ochoty wychodzić jak myślę o tym bólu po! Czy to normalne?

reklama
Ale denerwujecie ludzi!!! :wściekła/y: Zwłaszcza w takie dni jak dziś - kiedy człowiek wątpi w swoje siły i myśli, że już dłużej nie uciągnie!!! Ile ja bym dała aby odwiesić na wieszak na chwilę ten brzuchol!!!:angry: Ech
My dziś przewalamy się z boku na bok! Jak się poszłam położyć to musiałam usiąść - tak mnie zgaga męczyła - boli jak cholera! Dobrze, że dziś mecz - coś się będzie działo!!!
Czy Was po spacerach -moje Drobie brzuchate-też tak bardzo bolą plecy i kość ogonowa? Już nie mam nawet ochoty wychodzić jak myślę o tym bólu po! Czy to normalne?

No nie złość się nie złość ;))

Do góry