reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
ja cisnienie codzien identyczne - 136/93 Za wysokie troche ale na szcześnie 140 nie przekracz.

Szymek - ladne, moja przyjaciółka tak synkowi dala na imie. I swietny ten jej dzieciaczek :) Odkąd skończyl miesiąc nie budzi im sie w ogóle a jak rano sie obudzi to bawi sie sam. I tak od 14 miesięcy.

Ja chodzic nadal nie moge ale i tak jest lepiej niz rano....

A w sprawie wywoływania - czy nie wydaje sie wam ze metody wszelkie beda dzialac jedynie u tych co z dana aktywnościa przez ostatnie pół roku się wstrzymywały??? Tj jak ktos meża wykorzystywał przez calą ciąze to organizm przyzwyczajony. To samo ze sprzataniem, chodzeniem po schodach, generalnie aktywnością. Moze by tak na odwrót zacząć??
TYlko wątpie aby w moim przypadku akurat leżenie cały dzień i nic nie robienie z w znaczący sposób przyspieszyło ten moment....

A cos wam powiem - mój maz ma fajne spotakanie w terminie mojego porodu - i chciał jechac. Nic nie wskazuje jednak abym mu to umozliwiła. Więc jego koledzy z pracy daja mu codziennie rady w jaki sposób ma przyspieszyc poród. Na razie te same rady co my, ale staja się coraz bardziej pomyslowi. Jak cos wymysla nowego to wam zaraz doniose :)

Dziewczyny, jak to jest teraz u Was z ruchami dzidziolków ??? bo moja ostatnio to w ciągu dnia taka jakaś spokojna. Od czasu do czasu się wypina - z prawego boku mocno wypina tyłek a z lewego girki i tak naprawdę tylko to. Wieczorem niby daje więcej o sobie znać, ale też bez przesady. Wiem, że już ma tam mało miejsca, bo to czuję, ale zastanawiam się czy Wy też już tak maleństwa odczuwacie... Dobrze, że wczoraj miałam USG i jest wsio oki, bo już bym dziś się tym stresowała.

Młodak kup sobie osłonki na brodawki,w nich też spokojnie można odciągać mleko i aż tak nie boli!I smaruj bephantenem -grubą warstwą i odczekaj chwilkę,żeby choć trochę się wchłonął.Mnie tak pielęgniarki uratowały cycki,bo już krwawiły:szok:
Chciałam wstawić zdjęcia Jaśka,ale te cholerne programy mnie dziś nie słuchają:angry::angry::angry: (Na FB są)

Co do sposobów wywołania porodu,to ja nie wiem co mnie ruszyło - czy seks,czy sprzątanie,czy globulka....

Moja M wypina się dość często ale też bardziej wypina niż kopie. Majta nogami pod moimi zebrami np. ;-) Ale częstotliwość ruchów zależy przecież od temperamentu i miejsca może już ma mało i tylko się rozpycha.

Munka to normalne, moja tez spi wiecej w brzuchu i mniej sie rusza. Z reguly po posilkach troche pofika. Dzis np ma bardzo leniwy dzien. W szpitalu mi powiedzielu ze 10 ruchow na dzien wystarczy

Dziewczyny, jak to jest teraz u Was z ruchami dzidziolków ??? bo moja ostatnio to w ciągu dnia taka jakaś spokojna. Od czasu do czasu się wypina - z prawego boku mocno wypina tyłek a z lewego girki i tak naprawdę tylko to. Wieczorem niby daje więcej o sobie znać, ale też bez przesady. Wiem, że już ma tam mało miejsca, bo to czuję, ale zastanawiam się czy Wy też już tak maleństwa odczuwacie... Dobrze, że wczoraj miałam USG i jest wsio oki, bo już bym dziś się tym stresowała.

Muńka, Boro w nocy daje koncert gdy leżę na boku. W ciągu dnia to raczej rzadko się odezwie. Teraz sobie drzemkę ucięłam na 30min i walił jak oszalały, dość boleśnie. Ale to wszystko razem wzięte to dużo mniej niż jeszcze miesiąc temu np.

a moja znowu w nocy jest taka spokojna ze czasami aż zaczynam się zastanawiac czy ona tam jest ale w dzień to daje mi popalić najgorzej jest miedzy 18 a 21 mój brzuch przybiera różne kształty !!! kopać już tak nie kopie ale się wypina na każdą stronę !!!

reklama
A propos piersi, to dziś tak mnie bola brodawki, że hej. Sa całe napuchnięte. Na dodatek mam na nich jakiś żółty osad. Czyzby to jakaś przyschnięta siara???

Muńka mnie brzuch nadal co chwilę podskakuję. Ale młoda generalnie bardzo ruchliwa jest

Do góry