reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

wiesz co wczoraj jak siedziałam przy kompie , tak 30 min po obiedzie. W głowie ciepło, jakby rumience wyskoczyły i tak dziwnie w głowę się zrobiło- zdeneerwowałam się i zmierzyłam ciśnienie. Dzisiaj rano już dużo mniesze to uderzenie były, wtedy leżalam w łóżku. Godzinę po śniadaniu co chwilę miałam, ale już nie do glowy tylko na ciele mi sie gorąco robi.....

Ja to mam codziennie juz od jakiegos czasu, zreguly jak leze, ale tez jak siedze czy stoje czy ide... poprostu czyje bol w podbrzuszu jak na okres i w tym samym czasie uderzenia goraca do glowy ale jak dotykam to nie jest goraca tylko takie uczucie i dusznosci tez...
Cisnienie cala ciaze mam niskie z reguly 100/50 nigdy nie bylo wyzsze. W trakcie nie sprawdxzalam bo nie mam maszynki do miezenia :-(

Okna pomyte w calym mieszkaniu, chwilka odpoczynku i lece garnac szafke z butami, a pozniej z P na miasto na zakupy..... moze Mloda sie ruszy....

Polozna powiedzial, ze jest juz gotowa do wyjscia tylko od niej zalezy kiedy sie zdecyduje....
Blond- u nas seksik tez nie dziala:dry:

reklama
Sex nie działa?! no proszę! To ja chyba nie będę się specjalnie starać w tym temacie! O! :-p

Dobra...załatwiłam z rana urząd gminy, ikee, to teraz czas na obi i muszę jeszcze jakieś zakupy zrobić...dziś planuję ciasto z truskawkami.

Ja 15kg na plusie...ale mam to w nosie...oby syn zdrowy!!!

Verita, Klusia, dzięki za relacje...no to naczekałyscie się na rozkręcenie akcji...Klusia, rodziłaś wcześniej naturalnie? przepraszam - pewnie o tym już pisałaś, ale mi umknęło...
Próbowałam, ale brak postępu porodu, zagrożenie infekcją wewnątrzmaciczną...zakończyło się cesarką, bo prawie zero rozwarcia po całym dniu i już nie miałabym sił sama. Zapraszam do relacji z porodu ;).
Jejku, siostra zabrała chrześniaka na dzień dziecka(, T w pracy, a ja nie wiem co ze sobą zrobić, cisza, aż boli... pomijając telefony: czy to już??? Chyba zaraz wyciszę telefon i pójdę w kimę;-)

Jeśli chodzi o najedzenie się w 3 dni... wczoraj nakupiłam czekolad, czipsów i o 22 z mężem nażarliśmy się jak głupi ;)

Ostatnia edycja:
BMR przykro mi, że nic się nie dzieje u ciebie

ja po wczorajszej wizycie też straciłam nadzieję na wcześniejszy poród :-( chociaż mężusia, który dzisiaj w końcu przyjechał przywitałam odpowiednio hehe :-D
i mam zamiar go trochę poużywać, może coś to da, skoro teraz było 7tyg posuchy

Co do terminow porodu to
- njabardziej dokladny termin jest podczas pierwszego USG w pierwszym trymestrze granica bledu to +\- 7 dni
- termin porodu z USG miedzy 14-20 tyg to blad +\- 10 dni
- termin porodu z USG miedzy 20-36tyg to blad +\- 14 dni
- kazdy termin po tym czsie to juz +\- 21 dni
Najmniej precyzyjna metoda obliczania terminu porodu to na podtawie ostatniej miesiaczki.:tak:
Tzn który, bo jedne pierwsze usg mają w 5tc, a inne np w 7...

Nawet jak ma się cykle i owulacje książkowe?

a tak w ogole to zapomnialam dodac ze stanelam wczoraj u gina na wadze i mam + 16 :((((((
U mnie to samo... Ale myślę, że to woda, bo między poprzednimi wizytami waga ani drgnęła, a tym razem przez 2 tyg. przywaliłam niby 3 kg...

Uderzeń gorąca nie miewam, ale w nocy jest mi ogólnie gorąco. M przykryty po szyję, a ja odkryta przy otwartym oknie...

Tak piszecie, że ten sex nie pomaga, ehhh, szkoda ;P

Ja sama nie wiem, czy coś się w ogóle da przyspieszyć, czy to tylko mity..... Moja gin mówi, że właśnie najlepszy jest sex, ale jak widać i on nie bardzo działa...

Miałam iść z Szymkiem na zakupy i d*pa blada :/ leje i wieje strasznie!!! Dobrze, że mąż dziś kończy o 13:15 to zrobi zakupy. Ale ma dupną pogodę na koncert :/

To u mnie USG zawsze pokazywało kilka dni później, pierwsze pierwsze USG miałam w 8,6 tc według OM, a na USG wyszło, że 8,2 tc więc wychodzi na to, że według OM termin mam na 26 czerwca a według USG na 30 czerwca. W USG w 12 tc było 3 dni różnicy, czyli 29 czerwca a teraz, na ostatnim USG wyszło 4 lipca aż. Ja liczę tak jak moja pani gin, czyli 26 czerwca. Chociaż nie wiem, czy dobrze, bo była owulacja później o około 4 dni... Więc pokrywałoby się to z pierwszym USG. Tak czy siak czerwiec ;)

Ostatnia edycja:
A ja dziś w serialach siedzę! Zupełny brak sił. Brzuch się stawia przy każdym ruchu - nawet boleśnie! Kiepski jest ten dzisiejszy dzień i ta pogoda!
Co do seksu - bez prezerwatywy to nie mogę bo czopu brak - zbyt duże ryzyku infekcji - tak się dowiedziałam. A to przecież sperma ma wywołać poród - tak więc czasem jest, ale nie jako metoda wywoławcza :-)
Ktoś pisał o schodach - ja schodzę kilka razy w tygodniu z 15 piętra i prócz zakwasów - nie ma reakcji!
Ja już w wywoływanie nie wierzę - zacznie się samo!!!

Dziewczyny w domku z Maluszkami - Wszystkiego najlepszego dla Waszych Maluszków!!! :-D

Hmmm, muszę w poniedziałek gina podpytać o sex jak czop odejdzie, żebym wiedziała na zapas ;P

Ja leżę przed lapkiem a Szymek włączył MiniMini - nawet on dziś nie ma weny na nic. A ja zaraz będę chyba robiła naleśniki z truskawkami ;)

reklama
Do góry