reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Muńka moja kruszynka już tak nie tańcuje jak wcześniej ale nadal intensywnie się przeciąga i rozpycha, ale ona bardzo ruchliwa jest :tak:

esperanza
to są pewnie zaschnięte kropelki siary

Dostałam od mamy na dzień dziecka rodzynki w czekoladzie UWIELBIAM :-D

Skurcze mnie trochę pomęczyły i znowu cisza, D. nawet pytał czy pojedziemy dziś do szpitala jak widział że kolejny mnie łapie ale powiedziałam mu że nie no i oczywiście prz3eszło

reklama
Dzięki za odpowiedzi odnośnie ruchliwości maluszków, jak widać, każdy maluszek inny, ale jednak już wszystkie mają ciasno. Mnie jeszcze zastanawia to co czuję i widzę - jakby oddychanie malutkiej, tylko, że dzidzia przecież nie oddycha jeszcze...Powiedziałam o tym wczoraj gince i ona powiedziała, że to pewnie czkawka, ale nie, bo czkawkę to ona miewa i wtedy wiem, że to czkawka, bo to bardzo charakterystyczne uczucie.
Ja po prostu czuję pod powłokami brzucha takie jakby rytmiczne oddechy i to nawet widać gołym okiem jak miejsce gdzie leży pleckami unosi się delikatnie i rytmicznie. Zastanawiałam się ,czy może po prostu kciuka ssie, ale czy aż tak bym to czuła...heh, normalnie jest to dla mnie zagadka. Niby w książce gdzieś wyczytałam, że dzidzia przygotowując się do oddychania wdycha i wydycha wody płodowe, ale jak to jest naprawdę to nie wiem, bo mało o tym piszą.

A propos piersi, to dziś tak mnie bola brodawki, że hej. Sa całe napuchnięte. Na dodatek mam na nich jakiś żółty osad. Czyzby to jakaś przyschnięta siara???

Muńka mnie brzuch nadal co chwilę podskakuję. Ale młoda generalnie bardzo ruchliwa jest

Ja też czasami mam taki zaschnięty żółty osad, ale nigdy nie poczułam żeby mi coś poleciało. Może po prostu tylko troszeczkę się sączy i potem zasycha.

ja się dzisiaj fatalnie czuję:( cisnienie wyszło raz dzwine,a le nie wiem czy takie mialam czy arytmia moja zafałszowała wynik....mam dosyć....

współczuję Ci z tym samopoczuciem...

Ale macie fajnie znacie terminy... a ja nie znam dnia ani godziny...:-(

Dziś o 19.25 mam usg aż się boję. No ale dobrze być musi bo jak inaczej;-)

Będzie dobrze &&&& daj znać po.

Właśnie obejrzałam sobie film Thor - bardzo fajny, lubię tego typu filmy.

Dzięki za odpowiedzi odnośnie ruchliwości maluszków, jak widać, każdy maluszek inny, ale jednak już wszystkie mają ciasno. Mnie jeszcze zastanawia to co czuję i widzę - jakby oddychanie malutkiej, tylko, że dzidzia przecież nie oddycha jeszcze...Powiedziałam o tym wczoraj gince i ona powiedziała, że to pewnie czkawka, ale nie, bo czkawkę to ona miewa i wtedy wiem, że to czkawka, bo to bardzo charakterystyczne uczucie.
Ja po prostu czuję pod powłokami brzucha takie jakby rytmiczne oddechy i to nawet widać gołym okiem jak miejsce gdzie leży pleckami unosi się delikatnie i rytmicznie. Zastanawiałam się ,czy może po prostu kciuka ssie, ale czy aż tak bym to czuła...heh, normalnie jest to dla mnie zagadka. Niby w książce gdzieś wyczytałam, że dzidzia przygotowując się do oddychania wdycha i wydycha wody płodowe, ale jak to jest naprawdę to nie wiem, bo mało o tym piszą.
.
Mam to samo!Nawet raz nagrałam chyba, to jak znajdę to wrzucę;)

muńka o tym rytmicznym "oddychaniu" to doskonale Ciebie rozumiem :tak: , bo mam tak samo. Przy chłopakach też tak miałam.

Mam to samo!Nawet raz nagrałam chyba, to jak znajdę to wrzucę;)

muńka o tym rytmicznym "oddychaniu" to doskonale Ciebie rozumiem :tak: , bo mam tak samo. Przy chłopakach też tak miałam.

To w takim razie coś jest na rzeczy tylko co...skoro nawet gince było ciężko powiedzieć i w necie też raczej każdy pisze, że pewnie to czkawka:-D:-D może faktycznie płód trenuje oddychanie wdychając i wydychając wody płodowe.

Ja tez tak mam jakby dzidzia oddychala, nie wiem moze to cos pulsuje w macicy? Malo tego mialam tak wczesniej ze jakby maly sie wzdrygal, takie szybkie ruchy jakby go trzeslo... co do tej siary to tez tak mialam takie suche kluski na cyckach, troche pomeczylam swoje sutki poprzyciskalam i teraz jak naciskam to leci taka zolta siara.
Ja po wizycie u poloznej po ktg, maly pieknie sie ruszal tetno wporzo a u mnie wyszly dosc regularne ale slabe skurcze.... Jak nic sie nie rozkreci do poniedzialku to w szpitalu bedzie czekal na mnie moj gin, bo akurat w poniedzialek jest u mnie w szpitalu, oby cos zaczelo sie dziac w wekeend bo srednio mi sie usmiecha jechac do szpitala przed czasem

reklama
ja też mam takie drgania w brzuchu jakby mała nagle jakąś telepawke dostała i też ostatnio zauważyłam takie rytmiczne podnoszenie sie powłok brzusznych (nawet dziś siedziałam i na to patrzyłam) w jednym miejscu jakby właśnie oddechy albo bicie serca małej

Do góry