reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
witam

Bardzo przepraszam, że narobiłam wam chęci na naleśniki, dodam tylko, że właśnie jem je znowu :-p

jakiez to szczereeeeeee:-p:-p:-p

wlasnie wstalam i wylecialo ze mnie troche wody :szok:
.

no to powdzenia!!!!!!!!

stokrotka - wspłczuje tych zebow!! a zakupow zazdroszcze ;))

karina - zycze Ci aby to było pierwszgo!!!!

avo -sciskam Was obie!

A ja wstałam dzis po 4 i serio myslałam ze zaczyna sie, brzuch bolał niesamowicie ale bez regularnych surczy wiec czekłam czekałam az przeszło.... :sorry:

A ja wstałam dzis po 4 i serio myslałam ze zaczyna sie, brzuch bolał niesamowicie ale bez regularnych surczy wiec czekłam czekałam az przeszło.... :sorry:

Ja mam tak też ostatnio tzn od trzech dni - jak rano wstaję to mam bóle brzucha bez skurczy! Wydaje mi się, że to od zdrętwienia brak dobrego przepływu krwi. Po jakimś czasie jak rozchodzę to przechodzi. Ale ta nadzieja - bezcenna :laugh2:

Josie trzymam kciuki aby to były wody - fajno, że masz dziś wizytę - to się wyjaśni!

Zaza naleśnika też bym zjadła nooooo!!!

kasia dziś to raczej nic nie będzie! Już straciłam nadzieję - poważnie! Od wczoraj myślę, że on nie chce wyjść i już! Ja jutro bez czopu mam dwa tygodnie - według większości publikacji do dwóch tyg powinien zacząć się poród - tiaaaa. Jutro rano wizyta u gina i pewnie znów usłyszę - bez zmian!!! :wściekła/y:

Witam ponownie
Zaliczam sie dzis do wizytujacych, trzymamy kciukaski &&&&&&&&&&&&
Zaliczam sie rowniez do tych Pań ktore pare dni temu mowily ze z ktorej strony ciaza to stan blogoslawiony? :) zaczelam puchnac, rece jak rece nogi tez ale najgorsza jest twarz! moj nos.... :wściekła/y:nie moge na siebie patrzec. Pamietam ze na Wszystkich Świetych jak bylam z Madzia w ciazy tez tak wygladalam i psychicznie czulam sie podobnie, nie moglam na siebie patrzec i plakalam ze mam juz dosc. Wtedy bylam 2 tyg przed terminem a za tydzień urodzilam i teraz tez juz jestem 3 tyg przed terminem wiec jest jakas oznaka zblizajacego sie porodu... ;-)Jesli dzis okaze sie cc to zostaje mi jeszcze 11 dni....
Josie powodzenia!!!!!!!
Kasia580 tak zakupy bardzo poprawily mi humorek :) kiedys moj maz mnie zaskakiwal naglymi decyzjami z pod tekstem "a co tam! " a to kupil kamere za 1000zl ot tak bo mu sie podobala, a to zestaw do akwarium i akwarium za 700zł tez ot tak i juz dawno mnie nie zaskoczyl w ten sposob... jednak nie zapomnial jak to sie robi :)

Hej!

Wstałam dziś z jakimiś zapuchniętymi oczami i zauważyłam, że mam trochę ciemniejsze zabarwienie moczu...Może za mało pije ostatnio.
Poproszę też dziś o kciukasy, bo mamy wieczorem USG i okaże się, czy córeczka przybrała na wadze tyle, że spokojnie możemy czekać aż sama zechce wyjść, czy jednak przybrała za mało i ginka postanowi, że lepiej wywołać poród...
3mam kciuki za resztę wizytujących.

katrina - ja obstawiam 3 czerwca;-)

stokrotka - ja też w ciąży mam większe problemy. Cały czas krwawią mi dziąsła, zęby też pobolewają. Nie miałam jednak jakiejś nagłej sytuacji i nie wybrałam się do stomatologa, ale wiem, że po porodzie będę miała co leczyć...

Aha...wczoraj jak szłam spać to naszła mnie taka myśl, w sumie pytanie do tych, które już mają dzieciaczki obok siebie:

Czy jesteście teraz spokojniejsze, odkąd maluszki są z Wami i możecie obserwować ich zachowanie itp.???

Ostatnia edycja:
Dzień dobry
Już po wizycie jestem opis w lekarskim wątku.
Kregosłup dokucza mi strasznie...jakby kijem ktos po kościach dawał....i jeszcze z kolanka od mojego przez sen wierci-tyłek .
Męczy katar Mnie strasznie....wczoraj też naleśniki robiłam takie cieniutki i kremowe.
Teściowa przyszła na wiesc ze mam sie rozpakowac tydzien wczesniej okna zaczeła szorować...no po prostu szaleństwo:eek::-)

Witam w czwartkowy poranek
Dawno nie spałam tak dobrze jak dziś

esperanza super niespodziankę rodzinka ci uszykowała :biggrin2: czekam na fotki tych cudeniek :tak:

zaza26 powodzenia an wizycie :tak:

gkvip2505 w temacie spania to jestem twoim przeciwieństwem, ja nie umiem się wyspać kiedy D nie ma przy mnie więc w waszym układzie byłabym wiecznie niewyspana

Rysica
a dla mnie jakieś przeczucia masz kiedy urodzę?

stokrotka:) oj to cię mąż dopieścił zakupami :tak: powodzenia na wizycie

BMR
ale fajnie wam z ty wykańczaniem domu :biggrin2: już się nie mogę doczekać kiedy my nasz będziemy kończyć

zaza26 trzymam kciuki, i niech będzie nawet 4cm ;-)

kasia580 życzę poprawy humoru :tak:

josie może to dziś?

Muńka również trzyma kciuki za wizytę :tak:

Ja już przestałam mieć nadzieję że urodzę przed poniedziałkową wizytą :-( i po co i te skurcze i bóle jak nic się nie dzieje?

Dobrego dnia kobitki

Dzien doberek, dzis ostatni dzien pracy z tego stresu nie spie od 5ej. Co ja bede robic sama w domu o_O wszystko niby zrobione. Wiem glupia doopa jestem ale co zrobic jak ja cale zycie musze byc zajeta i zalatana.

Witajcie,

Katarina- ja Lile przenosiłam 8 dni:), a miałam termin miałam na 1 czerwca:)

Zaza- trzymam kciuki za rozwarcie:)

Josie- moze to wody:)

Gkvip- ja t oz koleii jak M nie ma w domu to nie spię:)

Mamina- Ty to neizła Agentka jestes z ta pracą:)tak dłuuuugo....ja bym nie dała rady:)

Muńka mi też dziąsła okropnie krwawią, T?rzymam kciuki za wizyte:)
Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia.

Co do puchnięcia- to ja juz od co najmniej 3 tygodni mam większy nos:)

Ja mam doła przezten posiew córki i to okropnego:( Dzisiaj nie spałam od 3 do 5 rano.....zastanawiam się czy mogłam sie zarazić, chciałam isć dzisiaj na posiew, ale i tak czeka się tydzień na wynik, a ja mam za tydzień cc, więc jesli wynik miałby mi sie przydać to tylko jesli wczesniej zaczeło by się samo, a jak się wczesniej zacznie to wyniku i tak nie będzie.....cały czas myslę skąd to ona ma, dlaczego teraz, i jak bardzo bęe musiała uważać,zeby nie zarazic Natalki.
Pani Doktor slepo przepisala tydzień temu neomecynę małej i cipunka nie ejst juz czerwona, mała sie nie skarży, upławów brak, ale w antybiogramie nie ma neomecyny w ogole, jest gentomecyna- nie wiem czy to mozeliwe w takim razie by neomecyna leczyła. Pani Doktor będzie dopiero w poniedziałek....ehhhh...tysiące mysli.....

Ostatnia edycja:
reklama
avo - na posiew musisz czekac tydzien????? to strasznie długo?
jesli nie ma nic to nastepnego dni daja a jak cos wyh to widac to od razu a czeka sie ewentualnie na szczególy

Do góry