reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie dziewczyny.
Ja jestem u ginekologa co dwa tygodnie - cały czas na zwolnieniu - choć leżeć nie muszę. Dzidzie widzę często :) - już 3 razy słuchałam serduszka. Ja badanie na przezierność będę miała pod koniec listopada - boję się strasznie...
Ostatnio kiepsko się dzieje - ciągle z Mężem się kłócimy - jakoś on nie może się dostosować do zmian w naszym życiu. Z ciągłego wychodzenia, luzu i spontanicznego seksu musi zrezygnować i zamienić to na seks tylko wtedy gdy brzuch nie boli i na większe siedzenie w domu - od godz. 19 zaczynają mi się bóle głowy i mdłości - a ja na to nie mogę nic poradzić. Już zupełnie nie wiem co mam robić. Może jak Mąż zobaczy maleństwo na usg to zmieni podejście...eh!
ja też mam podobne problemy ale nie przejmuj się nie możesz się denerwować faceci tacy już są :D a co do sexu my się ciągle o to kłucimy od momentu jak urodzil sie moj syn :p bo wiadomo ze jak jest dziecko to nei zawsze mozna:D a faceci chccą ciągle :D

a co do cisnienia ja mam nadciśnienie :D w pierwszej ciazy lezalam w szpitalu na patologii wlasnie na nadcisnienie.. teraz mam nadzieje ze bedzie ok ale musze uwazac na swoje nerwy a niestety jestem bardzo nerwowa.

reklama
To bierz foto bo moj fasolek pewnie wygladac bedzie podobnie :)) bede miala jakis pogląd na sprawe przynajmniej! Ja mam miec 29 usg genetyczne robione bo to bedzie 12 tyg praktycznie i babeczka mowila ze mam sie przygotować na dłuuuuugie badanie :) Mam nadzieje ze jakos wytrzymam do tego 29..ale jest ciezko :)

To bierz foto bo moj fasolek pewnie wygladac bedzie podobnie :)) bede miala jakis pogląd na sprawe przynajmniej! Ja mam miec 29 usg genetyczne robione bo to bedzie 12 tyg praktycznie i babeczka mowila ze mam sie przygotować na dłuuuuugie badanie :) Mam nadzieje ze jakos wytrzymam do tego 29..ale jest ciezko :)

Teraz to ja mam tylko gina...usg pewnie tak jak Ty...pod koniec miesiąca...wieczność...

dzięki dziewczyny za te badania chociaż nie wiem co mam teraz zrobić czy je robić czy nie żeby się nie zamartwiać i moich maluszków nie poddawać jakiś większych ingerencji zobzaczymy a wizyta dopiero 17 chyba do tego czasu oszaleje miłego dnia ;-)

Witam :) ja weekend miałam takiego doła, ze siedziałam sama w domu i prawie cały czas wyłam:szok:
Dziś już lepiej :tak:no i w następny poniedziałek mam usg i już odliczam.

Ja też bo drugiego takiego łobuza nie przeżyje mój jest strasznie niegrzeczny taki żywy że nie siądzie na 5 minut ciągle się wspina i wymyśla takie rzeczy że zawsze coś narobi muszę go pilnować cały czas bo jak go zostawie to albo stoi na oknie albo na szafce albo ma coś niedozwolonego w rękach np dłubie w kontakcie masakra...

To jakbym o swoim czytała :szok: Ja już się przyzwyczaiłam, ze mój więcej na meblach spędza czasu niż na podłodze :-D Panie w żłobku wciąż się skarżą :baffled: ale co ja zrobię, że mam takie żywe i kreatywne dziecko :-)
Jak tylko otworzy oczy rano, to zabiera się do otwierania naszych, a co rodzice będą spali kiedy on już się wyspał :-D Nie ma lekko....za to jako noworodek był aniołkiem :tak:

Maćku a kiedy masz najbliższą wizytę? My dopiero 16 i już nie mogę się doczekać, stale odliczam ile dni zostało do zobaczenia maleństwa

Nie wiem czy pamiętacie że na wątku o płci maleństwa w teście było pytanie o to czy włosy an nogach rosną normalnie czy bardziej i nie ukrywam, że mnie to rozśmieszyło, ale teraz już mnie to nie śmieszy, włosy na nogach odrastają mi rownie szybko jak mojemu mężowi na jego pięknej buźce, który przed przysięgą w wojsku musiał golić się dwa razy dziennie:szok: drapiący dramat

A i jeszcze jedno, sałatka warstwowa z gotowanym jajkiem to zło...... musieliśy wcześniej wyjść z urodzin dziadka mojego D. i reszte dnia miłam już do bani a o jakach nawet nie chce myśleć

To jakbym o swoim czytała :szok: Ja już się przyzwyczaiłam, ze mój więcej na meblach spędza czasu niż na podłodze :-D Panie w żłobku wciąż się skarżą :baffled: ale co ja zrobię, że mam takie żywe i kreatywne dziecko :-)
Jak tylko otworzy oczy rano, to zabiera się do otwierania naszych, a co rodzice będą spali kiedy on już się wyspał :-D Nie ma lekko....za to jako noworodek był aniołkiem :tak:

He he mój nigdy nie był może jak nastolatek się poprawi :-)

reklama
A ja się witam z pracy...już mi się urlop skończył...a tak dobrze mi było w domku

Dziewczyny...czy was cały czas tak mdli jak mnie?? Przecież to jakas masakra, w 1 ciąży tak nie miałam. Normalnie doły łapie bo tak się źle czuje a w czwartek wizyta u gina :-)

miłego dzionka

Do góry