reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Carla81 najlepiej zadzwoń do tego lekarza i on Ci powie najlepiej co zrobić. Ja bym tak zrobiła, nawet jak nie przyspieszy Ci wizyty to nie będziesz się stresować co należy zrobić.

Problem w tym, że nie mam do niego numeru :/ Mam do Was prośbę więc...jeśli któraś ma wizytę wcześniej niż ja niech zapyta proszę o to ciśnienie swego gina a ja zadzwonię do pediatry.

reklama
Właśnie miałam Was pytać po co te badania skoro i tak nie można usunąć ciąży ani temu zaradzić? Moje drugie pytanie...dolega mi niskie ciśnienie...bardzo niskie...76/46...martwić się? Do lekarza dopiero w sobotę...czekać czy przyspieszyć wizytę?
Ja ostatnio czytałam na temat ciśnienia w ciąży, bo wydawało mi się, że też mam niskie (110/60). Doczytałam się, że to normalne i lepiej, że jest niskie niż miałoby być wysokie. Nie pisali natomiast jakie wartości uznają za niskie...
Wypij może mała kawę - powinno trochę podskoczyć.

Carla nie przejmuj się mi moja gin badała ciśnienie i mialam niemalze identyczne i powiedziala ze nie mam sie tym martwić bo niskie cisnienie jest 100 razy lepsze niz nadcisnienie i nie szkodzi... moge sobie ewentualnie mala kawuske walnac zeby mnie glowa nie bolala.. ale nie jest to zle.

Ostatnia edycja:
Ja ostatnio czytałam na temat ciśnienia w ciąży, bo wydawało mi się, że też mam niskie (110/60). Doczytałam się, że to normalne i lepiej, że jest niskie niż miałoby być wysokie. Nie pisali natomiast jakie wartości uznają za niskie...
Wypij może mała kawę - powinno trochę podskoczyć.

No właśnie...ja mam takie po dwóch kawach...bez nich byłabym trup...aż dziw, że żyję ;) Taaaak! Wbrew pozorom niskie ciśnienie nie szkodzi Mrówie...huraaa...

Doro kiedy do gina idziesz?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Carla81 poszukałam w necie informacji na temat niskiego ciśnienia w ciąży i piszą że to raczej normalne bo rozciągają nam się naczynia krwionośne i należy pić 2-3l płynów dziennie no i ruszać się na świeżym powietrzu a przede wszystkim że o wiele lepiej mieć w ciąży niskie ciśnienie niż za wysokie. Chyba nie ma się czym stresować ale z jakimikolwiek lekarzem skonsultować nie zaszkodzi a na następnej wizycie zabierz sobie nr do swojego lekarza, zawsze lepiej go mieć ;-)

Ja niestety dopiero 29 listopada ide..ale jestem z nia w stalym kontakcie poza tym moja tesciowa jest lekarzem i pracuje razem z moja gin i przedzwonilam do niej przed momentem sie upewnic.. i jest tak jak mowie:)

dziewczyny, w ciąży chyba ciśnienie maleje, ja zawsze miałam podwyższone, czasem nawet wysokie, miałam zacząć się leczyć ale w ciążę zaszłam i teraz mierzę systematycznie i mam dużo dużo niższe niż normalnie z czego oczywiście się cieszę

Carla, zupelnie sie nie przejmuj, mam takie cisnienie jak ty. W poprzedniej ciąży to samo ( ogólnie jestem niskocisnieniowcem) lekarz tylko śmiał sie jak z takim można funkcjonować, przecież ciagle chce sie spac. Zalecił tez wypicie 1 słabej kawy dziennie, a ponieważ nie pije kawy, to 1 szklaneczke coli ( pamietam jak mąż sie na mnie denerwował a ja mówiłam " zalecenie lekarza")

Madziara bardzo mi przykro, nie wiem co powiedzieć . Trzymaj sie kochana

Z tego co wiem, to różnica miedzy USG genetycznym a testem pappa polega na tym ze jedno wskazuje na występowanie zespołu downa, a drugie na występowanie rożnych wad genetycznych w tym zespołu downa.

Miedzy moimi maluchami bedzie równe 3 lata różnicy. Już gdzieś wspominalam, ze datę porodu mam wyznaczona właśnie na 3 urodziny córeczki . Ogólnie powiem wam ze obawiam sie tego jak to bedzie z 2 dzieci, bardzo sie tego boje, żeby cora nie poczuła sie zaniedbana czy odrzucona.

Co do adopcji i in vitro, to nie mam zbyt dużej wiedzy. Znam osoby, które pracują w domu dziecka (ale nie dla takich maluchów ), i z tego co mówią, te dzieci nie czekają już na rodzine, bo w tym wieku nie maja na nią właściwie szans. Strasznie to u nas w kraju wszystko przykre...

Carla
Ja sie o to pytalam gina w sobote bo też mam bardzo niskie, powiedzial ze mam wciskac w siebie do 3litrow wody!
Nie chce mi sie ale bede pic, mam sie nie rozstawać z butelka wody.

reklama
Ja niestety dopiero 29 listopada ide..ale jestem z nia w stalym kontakcie poza tym moja tesciowa jest lekarzem i pracuje razem z moja gin i przedzwonilam do niej przed momentem sie upewnic.. i jest tak jak mowie:)

Pytam bo my 13 jesteśmy :) Ja idę na badanko ginowe w sobotę...i wtedy umówi się chyba ze mną na kolejne usg...pewnie pod koniec listopada...dzięki dziewczyny za pomoc :D Jesteście niezastąpione!

Do góry