No tak jak rodziła Abiga to ja też mogłabym rodzić (zawsze marzył mi się poród w wodzie). Przynajmniej tak mi się wydaje, że dałabym radę. Chociaż mimo wszystko zaraz przypominam sobie ból pleców i już nie jestem tego taka pewna .
reklama
Buziak spokojnie wszystko bedziesz wiedziala,lekarze,połozna bedą Cię na bierząco informowac.
I faza trwa do 10cm rozwarcia
I I parcie
III rodzenie łożyska
skad wiadomo ze juz parte? nagle bedziesz myslala ze chce Ci sie kupe chyba ze Cie znieczula tak jak mnie podczas I porodu i beda Ci mowic kiedy masz skurcz bo ja nie czułam...
I faza trwa do 10cm rozwarcia
I I parcie
III rodzenie łożyska
skad wiadomo ze juz parte? nagle bedziesz myslala ze chce Ci sie kupe chyba ze Cie znieczula tak jak mnie podczas I porodu i beda Ci mowic kiedy masz skurcz bo ja nie czułam...
alijenka
Mamcia Nataszki :))
gdyby mi mama nie przywiozła kuleczek- chrupek w czekoladzie to chyba nie byłabys dzis moja ulubiona kolezanka z forum )))
no to mi się udało !!!!!!!!!dziekuję Twojej mamie !!!! ale fuks :-)
KTOŚ pytal o internet w św zofii jest z tego co kojarze ale trzeba isc poprosic o haslo ja mam swój.
dziewczyny wezcie ze soba duzo wody bo podczas porodu i po chce sie strasznie pic,do tego w moim szpitalu kaza butle wody dziennie wypic,na laktacje, piwko tez mozna jak ktoras ma ochote na karmi
dziewczyny wezcie ze soba duzo wody bo podczas porodu i po chce sie strasznie pic,do tego w moim szpitalu kaza butle wody dziennie wypic,na laktacje, piwko tez mozna jak ktoras ma ochote na karmi
Ostatnio edytowane przez moderatora:
mamina karierowiczka
Fanka BB :)
Avo wtedy nie bylam w ciazy i bralam doustnie. Fakt ze mialam ich tych guzkow kilka i bolalo zajebiscie.....zanim wzielam antybiotyk. Ledwo moglam pache zamknac
buziak
Fanka BB :)
Trzeba było na sr chodzić
Pierwsza faza trwa do całkowitego rozwarcia i ponoć czuje się, że to już trzeba przeć
Ale może poczytaj sobie na ten temat wq necie - le[iej wiedzieć co człowieka czeka ;-)
nie zawsze jest tak jak sie chce ;p
u nas pewnie juz nie ma szkoly rodzenia a dojezdzac 100km to nie zawsze tak sie da i chce... wiec liczyłam na kolezanki ;p
no to mi się udało !!!!!!!!!dziekuję Twojej mamie !!!! ale fuks :-)
a tez jej dziekuje :-):-)
kurcze mnie najbardziej przeraza nie ból a ta kupa
Poki co przecztałam tylko opowiesc sicil i musze Ci Ania powiedziec, ze sie popłakałam... Po pierwsze pieknie to opisałas a po 2 odzyło we mnie wszystko z tamtych dni.. Minęło 5,5roku a ja nadal to trzymam w sobie..
Te same uczucia.. Jak mnie lekarz informował ze juz obaj sa na swiecie, ten słabiutki piekny płacz, te słowa męża ze sa piekni.. ten strach niepewnosc i miłosc.. Te przedczesne słowa mama i tata - dosłownie jakbym czytała swoje wspomnienia z tamtego okresu ;-)
A wiecie czemu nie we wszytskich szpitalach dają w ogóle zzo? Nam położna powiedziała jedną wersję, ale ciekawa jestem czy znacie podobną? ;-)
macku a co to za historie wam opowiedzieli? ja mam watpliwosci do tego znieczulenia. mowili nam na SR ze to moze pzedluzyc porod co jest dla malucha niezdrowe. ze mozna nie czuc skurczow i wtedy nie wiesz kiedy przec a kiedy nie. i ogolnie daja u mnie w szpitalu na zadanie POD WARUNKIEM ze spelniasz jakies tam wymagania, ze nie ma przeciwwskazan.
ogolnie zniechecali raczej, i pozniej mi prywatny gin mowil, ze to dziwne ze zniechecaja, ze teraz sie wlasnie poleca to znieczulenie zeby kobieta nie cierpiala tyle, i ze jak zniechecaja to znaczy ze nie portrafia tego dobrze zrobic
wiec ja nie wiem czy brac czy nie.....
załóżmy watek opowiesci z porodowki, albo nasze prywatne tlc ))))
kurcze a skad wiadomo jak faza porodu trwa i ze sie zmienia 1 w 2 ???
albo ze to juz skurcze parte???
wiem ze tymi pytaniami sie nie popisałam ale serio nie wiem heheh
Buziak mi się poprostu chciało przeć czyli tak jakby na kupe tylko z całych sił
reklama