reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

No tak jak rodziła Abiga to ja też mogłabym rodzić (zawsze marzył mi się poród w wodzie). Przynajmniej tak mi się wydaje, że dałabym radę. Chociaż mimo wszystko zaraz przypominam sobie ból pleców i już nie jestem tego taka pewna :szok:.

reklama
Buziak spokojnie wszystko bedziesz wiedziala,lekarze,połozna bedą Cię na bierząco informowac.
I faza trwa do 10cm rozwarcia
I I parcie
III rodzenie łożyska
skad wiadomo ze juz parte? nagle bedziesz myslala ze chce Ci sie kupe:-D chyba ze Cie znieczula tak jak mnie podczas I porodu i beda Ci mowic kiedy masz skurcz bo ja nie czułam...

KTOŚ pytal o internet w św zofii jest z tego co kojarze ale trzeba isc poprosic o haslo :tak: ja mam swój.

dziewczyny wezcie ze soba duzo wody bo podczas porodu i po chce sie strasznie pic,do tego w moim szpitalu kaza butle wody dziennie wypic,na laktacje, piwko tez mozna jak ktoras ma ochote na karmi :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Avo wtedy nie bylam w ciazy i bralam doustnie. Fakt ze mialam ich tych guzkow kilka i bolalo zajebiscie.....zanim wzielam antybiotyk. Ledwo moglam pache zamknac

Trzeba było na sr chodzić :-p

Pierwsza faza trwa do całkowitego rozwarcia i ponoć czuje się, że to już trzeba przeć :tak:
Ale może poczytaj sobie na ten temat wq necie - le[iej wiedzieć co człowieka czeka ;-)

nie zawsze jest tak jak sie chce ;p
u nas pewnie juz nie ma szkoly rodzenia a dojezdzac 100km to nie zawsze tak sie da i chce... wiec liczyłam na kolezanki ;p

no to mi się udało !!!!!!!!!dziekuję Twojej mamie !!!! ale fuks :-):-D

a tez jej dziekuje :-D:-):-)

kurcze mnie najbardziej przeraza nie ból a ta kupa :eek::sorry2:

Poki co przecztałam tylko opowiesc sicil i musze Ci Ania powiedziec, ze sie popłakałam... Po pierwsze pieknie to opisałas a po 2 odzyło we mnie wszystko z tamtych dni.. Minęło 5,5roku a ja nadal to trzymam w sobie..
Te same uczucia.. Jak mnie lekarz informował ze juz obaj sa na swiecie, ten słabiutki piekny płacz, te słowa męża ze sa piekni.. ten strach niepewnosc i miłosc.. Te przedczesne słowa mama i tata - dosłownie jakbym czytała swoje wspomnienia z tamtego okresu ;-)

A wiecie czemu nie we wszytskich szpitalach dają w ogóle zzo? Nam położna powiedziała jedną wersję, ale ciekawa jestem czy znacie podobną? ;-)

macku a co to za historie wam opowiedzieli? ja mam watpliwosci do tego znieczulenia. mowili nam na SR ze to moze pzedluzyc porod co jest dla malucha niezdrowe. ze mozna nie czuc skurczow i wtedy nie wiesz kiedy przec a kiedy nie. i ogolnie daja u mnie w szpitalu na zadanie POD WARUNKIEM ze spelniasz jakies tam wymagania, ze nie ma przeciwwskazan.
ogolnie zniechecali raczej, i pozniej mi prywatny gin mowil, ze to dziwne ze zniechecaja, ze teraz sie wlasnie poleca to znieczulenie zeby kobieta nie cierpiala tyle, i ze jak zniechecaja to znaczy ze nie portrafia tego dobrze zrobic :eek::baffled:

wiec ja nie wiem czy brac czy nie.....

tu sie troche nie zgodze.
podczas 1 porodu akcja sie nie rozkrecala,ciagle mialam 1 cm rozwarcia,w koncu po dlugim czasie byly 3 cm dostalam zzo i akcja zaczela sie na dobre wlasnie dzieki zzo
a ulga o czym tu mówic w ogole... :-D

załóżmy watek opowiesci z porodowki, albo nasze prywatne tlc ;)))))

kurcze a skad wiadomo jak faza porodu trwa i ze sie zmienia 1 w 2 ???
albo ze to juz skurcze parte???
wiem ze tymi pytaniami sie nie popisałam ale serio nie wiem heheh

Buziak mi się poprostu chciało przeć czyli tak jakby na kupe tylko z całych sił :-D

reklama
Ja nie wiem jak wy to robicie? Kiedy ja to wszystko nadrobię?
Jeśli dobrze zauważyłam GRATKI dla następnej mamusi:tak:.
Ja wczoraj kiepsko się czułam brzucho pobolewał i miałam lekką nadzieje że coś a jednak cisza.

Do góry