reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Czesc dziewczyny

Ja dzis ostatni raz sie wyspalam. Wstalam o 10.15. posprzatalam, poprasowalam i spakowalam ostatnie rzeczy do torby.
Chyba juz jestem gotowa.
Biore jutro laptopa ze soba wiec wieczorem postaram sie napisac co u nas slychac.:szok: Oj boje sie coraz bardziej.

Jak narazie to chyba same cesarki mamy, prawda?

chyba tak- chociaz nie wiem jak Pampka rodziła. Zdaj relacje z cc, przypomnij mi gdzie będziesz ją miała.
ja mam za 14 dni i juz się okropnie boję....

reklama
Aylin ja ci dotrzymam. Tez sie czuje bardzo dobrze. Biegam jak wariatka :-) Przytylam tylko niecale 8 kilo wiec mi lekko na ciele. Tylko brzuch wystaje. No i wcale nie jestem spuchnieta. Ani stopy ani rece. W sumie dziwne bo w pierwszej ciazy bylam opuchnieta i mam wrazenie ze ciezej mi bylo. Dlatego teraz nic nie narzekam co by nie zapeszyc:-)
Nanu bardzo wspolczuje i zycze szybkiego zafasolkowania
Dziewczyny ktore juz na dniach rodza trzymam mega kciuki!!!
Ja bardzo rzadko pisze bo nie mam nic czasu a czytam tez nie wszystko choc staram sie chociaz na chwilke wejsc codziennie.

no to jednak troszke nas z tym dobrym samopoczciem jest. ja też biegam, sprztam, zakupy robie, polske i okolice zwiedzam.
I wcale się nie czuje jak w 9 msc ciazy :)

Dzięki, Dziewczyny!

Ale cisza dziś na razie na forum ;-)

Jak juz pisałam - chciałam się dziś wybrać bo biustonosz do karmienia, no ale nic z tego na razie nie wyjść, ale co się odwlecze to nie uciecze...kupić muszę!!!
Czy możecie polecić jakaś sensownego producenta takich biustonoszy? Tylko zależy mi na usztywnionych, a nie takich miekkich, bo boję się, że przy takich miękkich to od razu mi się naleśniki zrobią...

Tfu...cofam tą ciszę, bo jak wysłałam post to się nagle wszystkie odezwały...;p

polecam te z ALLES MAMA. Mam 2. Jeden z odpinanymi drugi nie. I po porodzie kupie kolejny - ale to jak sie dowiem jaki mi rozmiar cycków zostanie :)

Dzień dobry! :-)

Widzę, że grono nam się powiększa :tak:

Aylin weszłaś na Śnieżkę w 9 miesiącu ciąży?! :szok: Szacun!!!:tak:
Ja nieponarzekam razem z Tobą. ;-) Upały mnie co prawda dobijają, ale nie czuję się jakbym się sypała, jak większość tu obecnych ;-)

Młodak i jak poszło z ginem w sprawie tabletek na zatrzymanie laktacji? Bo jakby co to ja też mogę Ci jedno opakowanie bromka odstąpić.

Jeśli chodzi o wagę to ja mam jakieś 13kg na plusie i chyba już nie tyję :-)

Ja sapalam jak wchodziłam gdzieś wyzej. Normalnie tyle postojów nigdy nie robiłam..., ale bylo extra :)

Przynajmiej sprawdziłam jedna z metod na wywołanie porodu - nie działa..... A moze działa tylko z opóznieniem bo cos mnie tam ruszac zaczyna. tj przepowiadajace moze???

A na serio dzis obudziłam się z bólami jak na okres. Masakra, od 6 mnie trzyma. Na 10 byłam na KTG. I tętno mlodej równe 130-140. U mnie równa kreska na 20. 2 górki były jak miałam brac głebokie oddechy.
Czyli zxe co? to ze boli to najwidoczniej nie skórcze????

A i mam pytanko do cukrzycowych - wam cukier sie normuje? bo wczoraj cały dzien mam powyzej 150. Dzis po sniadaniu 125. Na czczo norma - 86. wiec u mnie raczej szaleje.

Wziełam nospe forte (ile teo mozna brać) i asmag. I dziś dzień lezakowania.

....................Mlodak- kurczaki to Ty juz w poniedzialek pozbywasz sie brzusia :szok: ciekawe czy bedziesz nastepna po Kamili czy ktoras Cie wyprzedzi hehhe.........

W poniedziałek o 18 mam się zjawić w szpitalu, a CC we wtorek rano. Normalnie jak to piszę to mi się ręce z wrażenia trzęsą.....

Dzień dobry! :-)....................................Młodak i jak poszło z ginem w sprawie tabletek na zatrzymanie laktacji? Bo jakby co to ja też mogę Ci jedno opakowanie bromka odstąpić..............

Poszło ok. Od Agaundpestka dostałam jedno opakowanie i Katrina napisała, że powinno mi wystarczyć. Oprócz tego ginka też przepisała mi receptę (bo nie mówiłam jej przecież że dostałam lek od koleżanki). Także dzięki za pamięć :-). gdyby coś się zmieniło to na pewno się odezwę.

Hej buziak, córo marnotrawna ;-)

Co do ścielenia łożeczka - ja postanowiłam wyprać prześcieradło, rożek i kocyk, wszystko przygotować przed porodem w łóżeczku i nakryć jakąś narzutką :tak:

Najchętniej poprałabym też ubranka, bo mam już posegregowanie i przygotowanie, tylko że zamówiłam proszek razem z innymi pierdołami i kosmetykami na allegro i muszę czekać na przesyłkę :baffled:

Zaza fajnie, że podróż udana! Podziwiam za jazdę autem - ja jestem nerwusem na drogach i nie mam listości dla słabych kierowców, dlatego rezygnuję, bo wzrost ciśnienia mi nie służy
:-D Też bardzo lubię jeździć :blink:

Młodak zrobiłam wczoraj blok czekoladowy wg Twojego przepisu :tak: I stwierdzam, że takie rzeczy powinnny być zakazane - niebo w gębie :-p

Super, że smakowało - to przepis, który moja ŚP Mama robiła i wiem, że się zawsze sprawdza :-).

A co do prania pościeli łóżeczkwoej to ja chyba w niedzielę jeszcze raz przepiorę, a w poniedziałek przed wyjazdem poprasuję bo mój Gruby postnowił oprócz wózka przetestować także łóżeczko:
ffff.jpg

A szczerze mówiąc to wykorzystałam to, że się tam władował i akurat sprawdziłam na żywym stworzeniu czy monitor oddechu działa :-). I działa!!!! Oczywiście, aby wybawić kota z łózka to musiałam zleźć do kuchni i potrząsnąć puszką z żarciem bo inaczej by nadal tam leżał.

Ja Was pociesze, ja mam juz od dawno swoja wage sprzed ciazy :tak:
No ale fakt, ja mialam o wiele mniej do nadrobienia ;-):tak:
Zas z tym karmieniem i spadkiem wagi to baaaaaaaaaaaardzo przereklamowane :no: co prawda nie karmie a poki co odciagam, ale po takiej 30-40minutowej sesji to bym konia z kopytami wciagnela :-D
Normalnie wychodze z pokoiku i szukam czegokolwiek co sie rusza lub mozna pogryzc ;-)

Buziak i jak tammmmmmmmmmmm?

Wiedziałam, że to bujdy :-D:-D:-D.

u mnie nadal + 14 i jak narazie nie ma rozstępów, zobaczymy co będzie dalej nioo i z cycków dalej nic nie leci, bola jak cholera ale nic a nic nie cieknie

U mnie też sucho nadal. Ale od wczoraj potwornie mnie bolą całe piersi. Normalnie jak przed okresem i jakby się zwiększyły też, takie pełne są.

Czesc dziewczyny

Ja dzis ostatni raz sie wyspalam. Wstalam o 10.15. posprzatalam, poprasowalam i spakowalam ostatnie rzeczy do torby.
Chyba juz jestem gotowa.
Biore jutro laptopa ze soba wiec wieczorem postaram sie napisac co u nas slychac.:szok: Oj boje sie coraz bardziej.

Jak narazie to chyba same cesarki mamy, prawda?

Ania
- trzymam kciuki. &&&&&&&&&&&. Jeśli inne się nie rozsypią to będę po Tobie następna - też cesarkowa mamusia.

Aylin - ja w sumie na samopoczucie też nie narzekam. Jak ktoś zapyta (czego także mam dosyć) to zawsze dopowiadam, że czuję się świetnie. I o dziwo lepiej niż choćby na początku ciąży :szok:. Zasuwam zdrowo przy sprzątaniu, w weekend z koleżanką znów wędzilyśmy kurze łapki dla psów i naprawdę ostro pracowałyśmy. I ona była bardziej zmęczona niż ja. Jej rodzice tylko oczy ze zdziwienia otwierali, że mam tyle siły i energii z takim brzuchem.

Ostatnia edycja:
My juz po spacerze a nogi mi w doope wchodzą.... kupiłam dziecku sprzet do robienia baniek mydlanych i jak narazie mam ja z głowy :-DMam niesamowitego lenia jak z tad do tamtad.... no masakra nic mi sie nie chce robic. Szkoda ze nie mamy zadnej babci bo by chociaz obiad ugotowala, mi sie nie chce, ja moglabym nie jesc no aledziecku cos zrobic musze.:crazy:

Ania to ty juz na cesarke ruszasz? zazdroszcze ci... ja sie nie wyspiam i nie predko bede. Z jednej strony juz by sie chcialo tego malucha miec a z drugiej jak sobie przypomne jak mialam z madzia przez pierwsze 1,5 miesiaca to wspolczuje sama sobie... moze jednak tym razem bedzie łagodniej.I nie boj sie bo ja tez sie boje:szok: prawdopodobnie cc tez bede miala.

Aylin mi cukier tak szaleje że masakra nie wiem co się dizeje, raz jest dobrze raz źle nie wiem czy to zalezy od dnia czy co !!!!! wczoraj zjadlam o 12 w poludnie kawalek drozdzówki i zapiłam swojskim kompotem z truskawek o 15 mialam cukier 157 a o 16 139 masakra, dzis rano 74 a po sniadaniu 147 a ostatnio zjadlam pol kuwety lodów i cukier 99 i gyrosa w zestawie i cukier 124 nie wiem poprostu glupieje !!!!!!!!!!!!

Hejka
Ja plamienia ciąg dalszy dzisiaj troszkę więcej niż wczoraj tzn hmm to nie jest krew tylko brązowe coś cały czas myślę czy iśc na IP bez akcji porodowej mnie nie przyjmą chyba a mój lekarz będzie tam dopiero jutro mam zamiar dodzwonić się do koleżanki która zna tam położną może ona coś poradzi albo mnie oglądnie.
Fajnie że Kamila urodziła wielkie gratulacje dla niej
Miłego dnia życzę

reklama
ja tez mam 14, 5 kilo in plus i tez bez rozstepów jak narazie, ale ja sie nie ciesze narazie, bo one lubia sie pojawić ostatniego dnia, a nawet kilka dni po porodzie:)

pociesz mnie tylko to,że po 1 ciaży nie miałam rozstepów, a barzucho miałam o 13 cm wiekszy.

Do góry