reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

karamija...boze jak ja policzyłam :D normalnie rok dla mnie przez chwile miał 10 miesiecy :D

podobniez w ciązy wszystko jest mozliwe:tak:

an.ka - nie pocieszy Cie to za bardzo, ale szybko ten czas lezenia zleci, zobaczysz!!! lez bezwzglednie bo to pomaga na takie problemy, mi pomógł tydz leżenia i trzymam kciuki zeby i tobie pomogło!!!

reklama
an.ka doskonale Cię rozumiem z tym leżeniem. Ja też muszę leżeć ze wzgl.na nisko zagnieżdżony zarodek. Leżę od 17.X i zaczynam powoli "gnić" na tym łóżku ale wiem, że to dla dobra maleństwa więc damy radę.
maćku to rzeczywiście maluszek może być duży - prawie 2 razy większy od mojego.
A to co mnie spotkało wcześniej na zawsze zostanie w mojej pamięci ale teraz wydaje się nieistotne to co było - teraz najważniejsza jest teraźniejszość więc na niej się skupiam i nie dopuszczam do siebie czarnych myśli. Muszę myśleć pozytywnie bo inaczej chybabym popadła w jakąś depresję czego nikomu nie życzę.

Hej neidawno wróciłam z wizyty u gin. Wszystko jest ok i schudłam 1 kg !! :) Szok bo objadam sie slodyczami jak glupia:D
Dowiedzialam sie ze na przeziębienie 3 razy dziennie rutinoscorbin i raz dziennie wapno :p

hello :-)

wczoraj mierzyłam super jeansy ciążowe, prawie kupiłam, ale postanowiłam że poczekam do wizyty gina ....
mam niesamowitą ochotę na .... metkę .... tatara .....a wiem że nie wolno:no:

oj, jak urodzę, pokarmię - zrobię sobie ucztę - piwo, fajka, tatar i Ja :-D w piewrszej ciąży paliłam, dopóki nie zobaczyłam na usg bijącego serduszka - przyrzekałm wtedy maleństwu że więcej truć jego nie będę. A potem glupia ja, po skończeniu karmienia - zaczełam kopcić. Teraz w dniu spodziewanej miesiączki, gdy zrobiłam test i wyszedł pozytywnie - fajki poszły w odstawkę.

róznica między moimi dziećmi - to będzie 7 lat !!!

postanowiliśmy z moim kochaniem, że nie będziemy chcieli znać płci .... ciekawe czy wytrzymam hehe. Obydwoje czujemy że to będzie dziewczynka, ale przecież najważniejsze jest to aby było zdrowe :)
aha - tatuś nawet ma imię dlla córki - Monika .....

ale byłoby super mieć już maleństwo przy sobie. Ostatnio śniło mi sie 2 razy pod rząd że urodziałm syna :)

jednak te 9 miesiecy to czas piękny ale jednocześnie stersujący

a co do piersi to mam wielkie, nigdy małe nie byly, ale teraz to już przesada :crazy: jak urodziłam syna, i była u nas położna i oglądała piersi - powiedziała "no rzeczywiście ma pani duuuuże piersi" :szok:
no już tak mam i co zrobić

dużo nas, czuję że w czerwcu wysyp dzieci będzie i tłumy na porodówkach :-)

witajcie - jak nie mogę w ciągu dnia tu zaglądnąć i poczytać, to potem mam co nadrabiać!!!

U mnie będzie różnica - 4 lata i 22 lata... hihi.

Ja zaczęłam brać kwas foliowy i witaminy od kwietnia - czyli jakieś 6 m-cy przed zajściem. Po tabletkach anty chciałam sie trochę "dokarmić".

A piersi, bardziej swędzą mnie niż bolą, ale przy dotykaniu, są bardzo wrażliwe i bolą (zwłaszcza jak w nocy gdzieś niechcący się dotknę).

Ja mam termin na 1 czerwca (Dzień Dziecka), ale starsza córka stwierdziła, że jak dzidzia sie postara to może być i na Dzień Matki...

A ja mam jakiś dzień wątpliwości. Piersi mniej bolą, nie biegam tak często siku jak przez ostatnie dni, nie mdli mnie. I oczywiście od razu mam niepokój ze coś nie tak. Zwariuje do czasu tego USG.:no:

reklama
A ja mam jakiś dzień wątpliwości. Piersi mniej bolą, nie biegam tak często siku jak przez ostatnie dni, nie mdli mnie. I oczywiście od razu mam niepokój ze coś nie tak. Zwariuje do czasu tego USG.:no:
Nie martw się to normalne że czasem te objawy zmniejszaja nasilenie lub całkiem zanikają:) To całkiem normalna rzecz:)

Do góry