reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

proszek zmieniłam jakieś dwa tygodnie temu, a wysypka jest od 2 miesiecy, zreszta ta wysypka wygląda jak jakas wirusówka, nie wiem jak to opisać....wiecie jak wygląda brodawka płaska? to jest troche podobne z tym,że ma chyba płyn w środku....to nie są taki suche krostki w kazdym razie....
ale wtedy dermatolog by chyba rozpoznał... :confused:

a jakieś posiewy miała robione?

reklama
AVO ja myślę,że najrozsądniej iść do gina i może on cos poradzi.

zaza no ja się staram przy M&M tak bardzo nie narzekać,ale nie zawsze mi wychodzi:/
zresztą mężu ostatnio stwierdził,że on nie rozumie o co chodzi z tymi ciążowymi humorami,bo u mnie tego nie zauważył jakoś:rofl2:

Esperanza gratuluje!!! i zazdroszcze:zawstydzona/y: my zareczeni od sierpnia ale kiedy slub to nie wiem:zawstydzona/y: tez tylko cywilny ma byc wiec moj twierdzi ze raz dwa i sie zalatwi.

Avo jak piszesz ze jak wirusowka i ze nie suche to mi od razu opryszczka do glowy przyszla ale to by tyle nie trwalo no i by ja bolalo:/ a jak mowisz ze tam plyn jest w srodku to on nie rozdrapuje tego?nie robia sie strupki?szkoda jej:(

Josie ja niedawno zrobilam sprawdzian mojemu w ktorym tyg jestem i cholerka udalo mu sie:) chyba tyle o tym gadam ze wie hehe. ale troche mnie dzisiaj wystraszyl bo mu sie zachcialo pojechac nad morze na ten weekend z dzieciakami...juz nawet nic nie powiedzialam,bo od razu mialam wizje porodu w campingu, szukania szpitala, jego po piwie, i kto by mnie zawiozl, co zrobic z 3 dzieci, i wogole masakra. ale przed chwila stwierdzil ze jednak troche za zimno na morze jeszcze ufff....oni jakos inaczej mysla chyba:rofl2:

AVO strasznie współczuję córci, kurcze ja to nic nie pomogę niestety, bo ja poza zapaleniem pęcherza nigdy nie miałam tam żadnych dolegliwości i nawet jak miałam jakieś zapalenie to nic nie było widać a tylko śluz się zmieniał albo tylko z badań wychodziło przypadkiem....

ezperanza GRATULUJĘ!!!!!
pocieszę Cię, że my z m też nie mieliśmy takiej typowej nocy poślubnej ;P wtedy byłam w ciąży z Szymkiem, 16 tc, i jak wróciłam to padłam :-D a też mieliśmy cywilny i obiad w restauracji, nie wesele ;P

esperanza - GRATULACJE!!!!!!

AVO - jest tyle możliwości, żeby złapać jakieś świństwo, ze lepiej, żeby w takiej sytuacji specjalista to zobaczył, a nie, żeby lekarze zgadywali,

gkvip ja wlasnie zauwazylam, ze niektore kobiety ( Rysica nie mowie tu o Twoich kolezankach tylko swoich) lubia ponarzekac. Jest inaczej niz w PL co oznacza ze juz gorzej:szok: a jak jedna ciaze prowadzily w PL a druga tutaj to juz w ogole masakra. kurcze wszedzie jest inaczej, w PL sa plusy i minusy tego i owego i tak samo w UK). Ja to sie ciesze ze moge wybrac kiedy ktos ma mi tam zaglądać:-D

A ja nie lubię narzekać, ale niestety się nie da inaczej. Ostatnie usg miałam w 32 tyg i właśnie położna mi powiedziała,że już do porodu nie bede miała żadnych badań.:szok: Pytam się jej, że w takim razie jak oni są w stanie stwierdzić czy dziecko jest prawidłowo ułożone, czy nie ma pępowiny owiniętej wokół szyi, czy łożysko jest ok,wody, itd, itp. Ona mi na to ,że tak to oni by musieli robić usg codziennie i że nie robią, bo jeszcze nie udowodniono,że to nie jest szkodliwe.:wściekła/y: Już nie wspomnę,że wogóle nie badaja dowcipnie, więc też mi nikt nie powie jak wyglada szyjka czy się skraca i wogóle. Do tego badanie moczu wygląda tak ze wkładaja taki kolorowy papierek i mówią ze wszystko ok.Pytam się że co one tam badaja- one na to bakterie,glukoze,itd . Hmmm,.,, dziwne mówię, bo w polskiej klinice cały czas wychodzą mi bakterie w moczu i nawet antybiotyk nie pomaga, ciągle mam ich za duzo. To zrobiły wielkie oczy i kazały mi przynieść te wyniki 7 czerwca na następną wizytę, - kiedy ja mam termin na 8 czerwca!!! Obłęd jakiś!! Burknęłam, ze ja do tej wizyty to juz pewnie urodze, wiec raczej nie przyjde - odpowiedziały ze daj boże i tyle:no: Brak słów po prostu . I co tak mam siedzieć spokojnie i czekać aż się zacznie??? Podziwiam Cie Polaa i Gkvip, ze tak do tego podchodzicie. Mnie tu ku....a bierze.

I już po cywilu. JESTEM MĘŻATKĄ!!!! Oczywiście miałam wtopę podczas przysięgi i zaczęłam się śmiać jak P. zrobił do mnie śmieszną minę:-D Obiadek rodzinny w restauracji bardzo udany co nie zmienia faktu, że takie imprezy w 9 miesiącu bardzo męczą. No i na zdęciach będę wyglądać jak hipopotam, bo już miałam mały preview.....:szok: No i z dzikiej nocy poślubnej nici póki co hehe.

Esperanza gratulacje, a noc poślubna nie ucieknie

reklama
Esperanza gratulacje:)

Dziewczyny więc tak:
- napewno nie jest to opryszczka,
-nic się z tego nie sączy,
-najczęsciej ejst to koloru skóry,
- nie chodzimy na basen,
- nie korzystała z publicznych łazienek,
- nie brała żadnych leków,
- ewentualnie mogł sie jej tam piasek dostać w paiskownicy, jak miała króciutkie spodenki, ale to odnośnie infekcji.

Ja nigdy nie mialam zadnej infekcji pochwy........

no ma nadzieję,ze ta ginekolog we wtorek będzie wszytsko wiedziała:)

Do góry