reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witam

mialam okropna noc, caly czas bolal mnie brzuch, do tego co pol godziny musialam sie budzic zeby zmienic bok, bo biodra mi rozrywalo... masakra, teraz troche lepiej... pepek 2 cm nizej, wiec podejrzewam ze macica sie obniza i stad te bole

ja wczoraj wlasnie prosilam meza o stary tshirt do porodu, jest na tyle dlugi ze zakrywa mi (ledwo) pupe jak stoje. u nas sale porodowe sa jednoosobowe z lazienka i prysznicem wiec licze na to ze nie bede biegac po korytarzu. a nawet jakby to mysle ze bede w takim amoku ze bede miala w d... czy ktos na mnie patrzy czy nie

kurcze aga i dorota trzymam kciuki za was, oby bylo wszytsko ok :)

reklama
kamila na chwile obecna tylko chirurg plastyk moze pomóc. Moze za kilka lat cos innego wymyslą....

Ja na razie mam niecałe 7 na +. Nie wiem z czym skoncze - zobaczymy.

Ale mam kolezankę po 3 ciazach w pierwszej + 35, zrzuciła w 4 msc, w 2 + 25 i po porodzie w pół roku doszła do wagi z liceum. W 3 około 20 na + i jest 4 msc po porodzie - zostało jej chyba 8.

Więc niektóre tak mają ze niewiele przybywa, a innym przybywa od samego patrzenia na jedzienie ale bardzo szybko sie pozbywają

Co do kg to obecnie mam już prawie 14 na plusie. Lekarz mi powiedzial, że spokojnie jeszcze moge z 3 sobie przytyc. Mam nadzieje ze zatrzymam sie na 16. Moja mama zaczynała z jeszcze nizsza waga jak ja bo ważyła 49 kg a pod koniec ciazy przytyla 25! Wiec jak widać m idzie pod tym względem lepiej. Co do skóry to na razie bez zarzutu. Rozstępów brak, jedynie celulit no ale licze, że zniknie po porodzie.

Rureczka - gratulacje!!!
Dorota - trzymaj się w tym szpitalu!

Ostatnia edycja:
To co jest na tym zdjeciu to jest nic w porownaniu tym jak ie rozstepy miala ta dziewczyna powaznie dwa razy szersze:szok:

Załączniki

• rozstepy.jpg
    rozstepy.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 39
Ja w pierwszej ciązy przytyłam 16 kg a miesiąc po porodzie schudłam 24 kg. I to bez większego problemu. Mąż wyjechał do pracy za granicę, ja sama z dzieckiem na 3 piętrze, więc bieganie na spacery itp. zrobiły swoje. Teraz mąz od 7 maja do 24 sierpnia w Toruniu w służbie przygotowawczej, więc będe sama z dwoma bąblami;) Pewnie też szybko zgubię te + kg:)

Ostatnio jak byłam w szpitalu i gin zbadał mnie na fotelu i od razu robił USG, pomógł mi się zgramolić poszedł i usiadł przy biurku a ja koszula pod pachami z gołą pupą podeszłam do krzesełka gdzie zostawiłam majciochy i stoję tak i wycieram resztki żelu z brzucha i z nim gadam w końcu mnie oświeciło że ciągle jeszcze nie założyłam tych majtek i tak świecę pipą przed ginem:szok::szok::szok: :-D:-D

:-D:-D:-D:-D Ale z Ciebie numer :-D

Cioteczna siostra mojego męża w pierwszej ciąży przytyła 56kg i to jest dopiero szok.

:szok: Hę?

dobrze, że ja mam na plusie 7,5

... z czego prawie 4 kilo, to Milan :sorry2: Szczęściara ;-)

reklama
Do góry