reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witajcie

Z tą pamięcią to na prawdę te komórki kurczą się w zastraszającym tempie. Wchodziłam na wątek dziś dwa razy i byłam pewna, że coś skrobnęłam, niestety nie znalazłam żadnego mojego posta, czyli, ze mi sie tylko wydawało.
Zakupiłam dziś mlec zko dla dzidzi i właściwie to ja już jestem gotowa na TEN DZIEŃ.
Tyle, że u mnie niccccc cisza. Nawet sobotnie łażenie po schodach, sprzątanie itd. nic nie dały. Pewnie znów się przeterminujemy - byle nie wywoływali.

reklama
BMR ojjj bidulko nie dziwie Ci sie ze sie ku***** a lekarz ehhh brak slow, no przeciez takich skorczy sobie nie wymyslilas a to ktg to moZe jakies lipne...

mamina z podwoziem i pazurkami zazdrosze, bo ja to sie za to zabrac nie moge :-D

Ruda nie wiem co napisac bo nie wiem jak to jest jak Cie tak mocno boli bo ja niby mam te skrocze nieregularne ale nie az tak bolesne, od czasu do czasu mnie zlapie tak porzadniej plus to klucie w pipce :szok: i do tego bol przy poruszaniu sie w spojeniu lonowym, przy przewracaniu sie z boku na bok no i oczywiscie sikanie w nocy co pol godz :angry: za to w dzien ide sobie tak co 2-3godziny :szok:

Lenka problem właśnie w tym,że mnie nie boli!!!Ja czuję skurcz,ale to nie jest ból,taki jak np. BMR czuje!A skurcze mam bo na ktg mi się zapisują i to całkiem mocne!Mnie już męczy to,że się akcja nie rozwija tylko stoi w miejscu :angry::angry::angry: Może nawet boleć,ale niech się do cholery coś dzieje.

gkvip2505 fajnie że jesteście już w domku no i że nadal w dwupaku :tak: trzymajcie się dzielnie

alijenka mi się wydaje że wyniki chyba masz ok jak na końcówkę ciąży, a lekarz nic nie skomentował?

KamilaLublin gratuluję udanej wizyty no i brawo dla Milana, można powiedzieć że to już prawie "dorosły" facet, jak tak dalej pójdzie to urodzi się już z zarostem ;-)

BMR
oj biedna ty, z tym ktg to przegięcie, nie masz możliwości zrobić gdzieś indziej na sprawnym sprzęcie?

Ruda ja ci życzę szybkiego rozwoju zdarzeń żebyś się już męczyć nie musiała

My po wizycie, tak w skrócie: szyjka jakieś 3cm rozmiękczona ale trzyma dzielnie, rozwarcie jest ale póki co nie wielkie, łożysko II/III czyli norma, wody w normie a Magdzia ma według usg 3100 i po raz pierwszy pomiary wyszły poniżej tygodnia w którym jesteśmy, czyli faktycznie dzidzia rosła jak na drożdżach i jak według wszelkich książek wszystko się już rozwinęło to teraz tylko tłuszczyku nabiera. Moje skurcze i bóle tak jak podejrzewałam póki co przepowiadające a ginka stwierdziła że na jej oko "poród an nitce jeszcze nie wisi" ale później powiedziała że i za godzinę może sytuacja się zmienić bo nikt nie wie kiedy dzidzia postanowi wyjść więc należy być przygotowanym.

Zmykam do wyrka bo nie wyspana jestem

Dobrej nocki

hej,

gkvip cieszę się, że juz jesteś w domku i że na razie czekasz na termin:-)

Kamila duzy chłopak z Milana:tak:

zaza gratulacje;-)

Iwon narobilas smaka ta algidą jak nie wiem, jak tak można?!;-)

tialana gratuluje udanej wizyty

Ruda oby Cię te skurcze za bardzo nie męczyły iżeby się w końcu ruszyło raz a porządnie i Jaś był po drugiej stronie:tak:

Prosze, jutro o 9.30 tj. 10.30 czasu polskiego, blagam o kciuki:tak:
dziękuję:zawstydzona/y:

Tialana - gratki z wizyty a Madzia ladna wage juz ma:):-)

Polaa- kciuki zacisniete :tak: Bedzie dobrze zobaczysz:tak:

Ostatnia edycja:
Katrina twój suwaczek mnie przeraża :-D

wy tu o skurczach, bólach miękkich szyjkach, a ja torbę pakuję trzeci tydzien już...

tialana gratuluję udanej wizyty!

wy tu o skurczach, bólach miękkich szyjkach, a ja torbę pakuję trzeci tydzien już...
Ja mam to samo, tylko, że ja tym bardziej powinnam już być gotowa(37,4 tyg), mój T od kilku dni mnie męczy, żebym w końcu się ogarnęła i spakowała torbę,bo wyjdzie na to, że on będzie dowoził mi do szpitala, a biorąc pod uwagę to, że nadal nie rozdzieliłam ciuszków małej tych mini od tych 3 letnich mógłby mieć mega problem:tak:.
Ale poproszę o kopa porządnego jutro koło południa mam zamiar to zrobić i wszyscy będą spokojniejsi.

reklama
Klusia to ode mnie masz jutro kopa, potem mi się odwdzięczysz tym samym, ale to dopiero jak te torby wypiorę:-D

a i na swoją obronę mam to, że między nami ponad 2 tyg różnicy, więc chyba mam jeszcze czas

ale ty to nie ;-):-p

Do góry