reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

A ja mam chyba juz po nocce 3 dzien a w sumie dokladniej wieczor i noc mecze sie z jezdzeniem w jelitach i biegunka;// do tego w dzien dochodza mdłości;/ myslalam ze moze złapałam jelitowke ale nie mam temperatury...zatrucie tez srednio bo jadlam to co wszyscy i nikomu nic nie jest?!?! Nie wiem co sie dzieje ale mam dosc... do tego maly sie znacznie mniej rusza- no ale rusza, a jak zadzwonilam do szpitala czy moge kontrolnie na ktg skoczyc to usłyszałam ze owszem ale bede musiala pierwszy wyrazic zgodę na pozostanie na oddziale z uwzględnieniem tego ze w 37 tyg zostawiają juz do końca. No to ja dziekuje;// mam mnostwo spraw na uczelni jeszcze oraz zwiazanych z mieszkaniem tym nowym w banku i nie mam jak zostac do konca, bo czas nas goni z formalnosciami. Pieprzone szpitale;////

reklama
Witajcie porannie
Ja dziś w nocy miałam tak dziwny ból w kręgosłupie dosłownie jakby coś po nim zjechało i nacisk...chyba to raczej żaden symptom .....Mam zamiar urodzić w terminie nie wcześniej i widzę że chyba zostaje sama na 11.06.2012.hmmm bo dziewczyny mają cc wcześniej...dotrzymam towarzystwa tym które mają niedaleko do Mnie.
Pobuszowałam troche po sklepach w weekend i w uzywanym sklepie taki lepszym trafiłam na wózek który ma tylko rok i dodatkowo w cenie jest wymiana na siedzisko a la spacerówka... z tego co się zorientowałam to niema zainteresowania nim więc w przyszłą sobotę pojedziemy razem i go kupimy nawet za Mniejszą kasę a co...po licytować się muszę trochę . Natomiast łóżeczko i przewijak skręcone tylko brak materaca do łóżka dł na 130 cm na lata nam starczy z ruchomą barierką w górę i w dół...
i odkryłam w Targecie dość popularny podobno w Europie sklep mniejszy materac do łóżka który można położyć na ten wiekszy dł 70cm i ma ścianki miękkie wiec dla synka akurat bedzie czuł sie bezpieczniej niż na taki wielkim łożu.....
Wracając do mojego bólu ....dno macicy mi uciska od początku kwietnia na klatke piersiową i w miejscu gdzie jest mostek jest taka kosteczka w dół lekarska nazwa
wyrostek mieczykowaty.........i tyle badań sprawdzania antybiotyków usg nerek....a JA POPROSTU NIEPATRZĄĆ NA BÓL ZACZĘŁAM SAMA MACAĆ W MIEJSCU GDZIE MA NAJWIEKSZA SIŁE BÓŁ I WyCZUŁAM TĄ KOSTECZKE ŻE JEST JAKBY WYPCHNIETA Z POZYCJI PIONOWEJ TERAZ PO SKOSIE... I mój mały jak sie zaczyna wypinać kopać to jeszcze bardziej to podrażnia muszę być dzielna do końca.
Nie życzę tego nikomu rozumiem buta niemożna założyć bo brzuch duży skarpetki to już wogóle a co z depilacją jak nawet lekko schylić się niemożna...nawet do szafki coś wyjąć ach koszmar siedzieć ciągle wyprostowaną......same minusy dobra po marudziłam podzieliłam się swoim bólem i tak myśle jak to będzie kiedy dojdą bóle przepowiadające i porodowe
:wściekła/y::angry::zawstydzona/y::-(

Pozdrawiam was Miłego Dzionka
Sorki za czcionkę jakoś mi miesza ten komputer
:wściekła/y:

Hej dziewczyny,
pierwsza noc w szpitalu... dobrze, że miałam te badania zrobione i tym się cieszę, bo połamał mnie to szpitalne łóżko na maksa :-( Materac z gabki na 4 palce. Mnie nawet na min biodra po nocy bolą a tu to masakra.
No ale będę tu tylko trochę.
Dziś kardiolog, badanie ginka, mocz i już nie wiem co jeszcze.

A Mała M szaleje od rana najpierw czkawka a teraz akrobacje :-)

Trzymam kciuki za wizyty i miłego dnia:-)

witajcie!

nocka do doopy,ale to już standard:/
polaa ja stale trzymam,ale dziś będę jeszcze mocniej!!!daj znać,jak się sprawy rozwiązały
kciuki za wszystkie wizyty&&&&&&
Rureczka powodzenia!!!Obyście szybciutko wróciły do domku!!!
Nanulika przytulam mocno!

miłego dnia kobietki!

Witajcie porannie
Ja dziś w nocy miałam tak dziwny ból w kręgosłupie dosłownie jakby coś po nim zjechało i nacisk...chyba to raczej żaden symptom .....Mam zamiar urodzić w terminie nie wcześniej i widzę że chyba zostaje sama na 11.06.2012.hmmm bo dziewczyny mają cc wcześniej...dotrzymam towarzystwa tym które mają niedaleko do Mnie.

Ja z Tobą wytrzymam do 11.06! Nie bój nic. Ja już straciłam wszelkie nadzieje, że urodzę przed terminem. Będę się tak kulać z tymi bólami. Wszystko w nocy puściło - tylko brzuch jak kamień został więc troszkę ulgi od bólu. Od rana cisza więc może dzień będzie spokojny. I co z tymi moimi przeczuciami, że urodzę w środę w 36 tyg? Pewnie skończy się na 42 tyg! Jak widać nastrój optymistyczny nie wrócił ;-)

witajcie!

nocka do doopy,ale to już standard:/
polaa ja stale trzymam,ale dziś będę jeszcze mocniej!!!daj znać,jak się sprawy rozwiązały
kciuki za wszystkie wizyty&&&&&&
Rureczka powodzenia!!!Obyście szybciutko wróciły do domku!!!
Nanulika przytulam mocno!

miłego dnia kobietki!

Dołączam się do życzeń: Polaa kciuki zaciśnięte,
Rureczka mam łezki w oczach jak pomyślę, że dziś przytulisz maluszka! Trzymajcie się dzielnie!
Nanulika wytrwałości i odwagi!

Kopa tym co muszą się poprać i pakować - Kochane do terminu jeszcze czas, ale zawsze może być potrzeba skorzystania z Torby szpitalnej wcześniej więc: DO ROBOTY :ninja2:Ninja zapodał Wam KOPA!!!

Ja dziś się wybiorę do ośrodka zdrowia i w końcu wybiorę położną Środowiskową - mam nadzieję, że to się uda bez problemów!

Miłego dnia Miłe Panie :-D

BMR ja też czuję,że się tak z tymi skurczybykami przekulam do terminu,albo i po :no:
I chyba wszystkie kości mi się już rozeszły,w nocy wstać nie umiałam...a moje chłopaki tylko chodzą na paluszkach i mnie przytulają,że już niedługo i dam radę :/

Hej ja tylko dziewczyny na chwilke. Od soboty mama moja jest,wiec nie zagladalam.
Cala nocka do d... skurcze co 3 min,ale kolo 4 zaczely sie uspokajac - teraz lapia co jakis czas i zaczal odchodzic brazowy czop.
Trzymam za was kciuki i pozdrawiam

reklama
AAAAA witam was serde3cznie i informuje ze ja tu do 13 czerwca mam zalanowane siedziec :)

Chyba ze mnie ktos wygoni :)

Ja mam to samo, tylko, że ja tym bardziej powinnam już być gotowa(37,4 tyg), mój T od kilku dni mnie męczy, żebym w końcu się ogarnęła i spakowała torbę,bo wyjdzie na to, że on będzie dowoził mi do szpitala, a biorąc pod uwagę to, że nadal nie rozdzieliłam ciuszków małej tych mini od tych 3 letnich mógłby mieć mega problem:tak:.
Ale poproszę o kopa porządnego jutro koło południa mam zamiar to zrobić i wszyscy będą spokojniejsi.

Klusia to ode mnie masz jutro kopa, potem mi się odwdzięczysz tym samym, ale to dopiero jak te torby wypiorę:-D

a i na swoją obronę mam to, że między nami ponad 2 tyg różnicy, więc chyba mam jeszcze czas

ale ty to nie ;-):-p

A prosze was bardzo:

KOP

A ja zabieram sie za sprzątanie lazienki, musze umyć podłogę w całym mieszkanku. Zaplanowałam sobie upiec ciasteczka i dziś rybka na obiadek. A o 13 kosmetyczkę mam zaplanowaną :)
w sumie jak komus energii brakuje to mam troszke na zbyciu....

Namiaru na kwatery z sudetach nie macie?????

Do góry