reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

oj wiem, nutella to suka!

hahaha!!! czytam was wcinajac NUTELLE!!:-):-):-):-):-) no to zdzira.... hi

:-D:-D:-D:-D

Iwon - no chyba nie końca jest tak jak pisałaś, bo z tego co zacytowała december, to marolinka pisała, że chyba jednego szwu jej nie zdjęli, czyli, że miała zewnętrzne nierozpuszczalne - tak jak pisała Kamila, to chyba zależy od szpitala,

Pewnie tak :tak: Bo tak jak pisałam, ja miałam i teraz też będę miała wsio rozpuszczalne :tak: I całe szczęście :happy:

reklama
ja woglę magnez w tabletkach - czekolada juz mi sie przejadla w tej ciazy tyle kilogramow jej pochlonelam jak nigdy w zyciu chyba:p

Udało nam się spokojnie przeżyć noc bez sensacji i wycieczek nocnych pod nieobecność męża, ale powiem Wam, że serdecznie współczuję tym, które są skazane na samotność, zwłaszcza teraz w ciąży. Mój mąż tez całymi dniami nieobecny w domu, ale wiem, że w razie czego, wystarczy wykonać telefon i w ciągu 5-10 minut jest w domu.
Ja mam tylko mały stres związany z tym, czy na czas dojedziemy do szpitala, bo to 40km od naszej miejscowości. A na męża w roli akuszera, to nie mam co liczyć...

ja tez mam podobne obawy do Twoich, mimo, że szpital w mieście, ale w centrum i przeraża mnie myśl, że będą to akurat godziny szczytu, do tego Euro i jeszcze pozamykane ulice, bo remonty. A jeśli jeszcze mąż będzie musiał się przebijać z pracy przez korki, to z jakieś 1,5 godziny mu się zejdzie zanim dotrze do domu.
Niby zanim się na dobre wsio rozkręci to pewnie trochę czasu minie, zwłaszcza, że to moje pierwsze dzieciątko, ale jakoś nie zmienia to faktu, że mam obawy.

Dziewczyny!! ja też przez Was poszłam po nutellę do kuchni....:-D

umieram na zgagę :baffled: neich ten brzuch mi się już obniża bo mam dość zgagi, puki co tylko dwa palce pod biustem w chodza więc brzuch wysoko :/ ... podobno przy kolejnych ciążach to może się brzuch obniżyć dopiero pare godzin przed porodem:baffled: może macie jakieś sposoby na to by brzuch szybciej opadł ?:D

Dziewczyny! Na 3-4 odkladacie sloiki z ta brązową zaraza do ciemnej szafki! Raz... dwa... i trzy!
Wspaniale naprawdę jestem z Was dumna:p

Popatrzcie na skład to odechce się Wam tego na dłużej;-)
Nie pamiętam czy tu pisałam ale wiecie że nutella przegrała w Stanach proces o bledna informacje? Tam też były reklamy, że to zdrowe śniadanie itd i jedna babka wytoczyła in proces i wygrała. Rzecznik prasowy firmy powiedział, że każdy, kto potrafi czytać i przeczyta skład wie, że nie jest to samo zdrowie.

Tłuszcz i cukier moje panie:O

Muńka - przy pierwszej córce, do szpitala miałam niedaleko, więc zero stresu, przy drugiej (tutaj już) miałam obawy, ale małej się nie spieszyło i bez stresu miałam się zgłosić wieczorem (juz po terminie), na patologię, a od rana wywoływanko było, a teraz....???? zobaczymy

Najgorsze, ze mój mąż cykor na widok krwi... robi padam, padam...

Dziewczyny! Na 3-4 odkladacie sloiki z ta brązową zaraza do ciemnej szafki! Raz... dwa... i trzy!
Wspaniale naprawdę jestem z Was dumna:p

Popatrzcie na skład to odechce się Wam tego na dłużej;-)
Nie pamiętam czy tu pisałam ale wiecie że nutella przegrała w Stanach proces o bledna informacje? Tam też były reklamy, że to zdrowe śniadanie itd i jedna babka wytoczyła in proces i wygrała. Rzecznik prasowy firmy powiedział, że każdy, kto potrafi czytać i przeczyta skład wie, że nie jest to samo zdrowie.

Tłuszcz i cukier moje panie:O

tak na dobrą sprawę gdybyśmy czytały skład wszystkiego co jemy to byśmy przymierały z głodu ;) Teraz bardzo ciężko o naprawdę zdrową żywność na każda kieszeń... niestety :baffled:

A My szczęśliwie już po Mszy i śniadanku z Rodzicami!
Co najśmieszniejsze: rano poprosiłam Syna abyśmy ładnie bez skurczy przetrwali Mszę i śniadanie i prócz kilku bóli było ok. A jak tylko wyszli moi rodzice to zaczęło napier... taaaak! Dziecko grzeczne!
Więc oficjalnie mówię: już to co chciałam to zrobiłam (wczoraj nawet łóżeczko Małego ubrałam) więc mogę Rodzić!!! :-)
Pewnie wszystko ustąpi i jeszcze przenoszę - choć podobno wyglądam już kiepsko, a brzuch mam już mega nisko. I te bóle- jakby ktoś mi ogromne igł wbijał w kręgosłup i przechodzą do brzucha. Są i nie ma i te kłucia! Szał ciał. Ile ja się będę tak męczyć noooo.....

reklama
Do góry