reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Jeej Nanulika trzymam kciuki zeby to sie okazalo tylko wielkim nieporozumieniem. Jeszcze nic nie jest przesadzone...Tule

reklama
Nanulika trzymam za Was kciuki!!!oby to byla jakas pomylka albo cos co sie wchlonie...nie zakladaj najgorszego prosze...:(my tu wszystkie bedziemy o Was myslec.

Hatszept, moja siostra w ogóle nie ma tarczycy, bo miała usuniętą w 8 klasie bo miała guza, więc pod opieką endo jest pół życia i chodzić będzie na Karową do polikliniki na NFZ bo tam prowadzą ciąże trudne i patologiczne :)

Nanulika, trzymam kciuki, żeby okazało się, że to jakiś błąd na USG!!! I żeby dzidzia okazała się zdrowa

Ostatnia edycja:
Rysica, no moja ciaza okazala sie taka "patologiczna" te 2-3 tygodnie temu przez te cholerne skurcze i problem z przeplywami, ale nie sadze, zeby tu tarczyca zawinila, bo oczywiscie caly czas sie suplementuje i wyniki bardzo dobre...ale dzieki-bede pamietac o karowej! Pewnie rzeczywiscie warto!

AVO, ja bylam na 2-3 wizytach u Szafranko :) ale po ostatnim rachunku za wizyte-450zl (50zl policzyl dodatkowo za zalozenie ksiazeczki ciazy, to byl poczatek ciazy) zrezygnowalismy...tym bardziej, ze przyjmuje na Bielanach takich dalekich...20-30km od Ursynowa i nie chcialo nam sie jezdzic. Ale opinie ma swietne. On byl kiedys chyba ordynatorem na porodowce na Woloskiej.
Klusia, Twoja Pania doktor tez kojarze-moja kolezanka rodzila z nia (Papikian ja prowadzila) prawie 3 lata temu :) tez mowi, ze super babka! Udalo sie sn i bez znieczulenia ;)
Co do Szafranko dowiedziałam sie tylko, że jest zastępcą ordynatora.
Ja to bardziej kojarzę twarze. Avo, Może jak się spotkamy na porodówce to Ci powiem wtedy;)

A moja dr P. to jest babka której ufam w 100%. Dzięki niej mam Kubę, pokierowała mojego T do specjalisty(bakteria), zrobiła mi te 2 operacje. I nie zastanawiam się ile płacę u niej. Po poronieniu gdy do niej trafiłam ona powiedziała, ze można było tego uniknąć...wtedy zaczęłam do niej chodzić...
Ja zapłaciłam za pakiet ciąża 3tyś, czyli wszystkie wizyty, badania, usg. Jedynie dodatkowo doszły wizyty za endokrynologa, czego w pakiecie nie ma. Nie wiem czy to duzo, czy mało, ale wiem, że warto.

A jesli chodzi o lekarzy przy porodzie... Wiem z własnego doswiadczenia, że ważniejsza jest położna.
Co z tego, że umówiłam się z moją dr na dany dzień, jak nie udało mi się urodzić, a ona poleciała na wakacje następnego dnia, bo nie przypuszczałyśmy, ze Kuba nie będzie jeszcze gotowy.
Dlatego teraz biorę położną...

Nanulika Dziewczyny mają rację, nie martw się na zapas, też znajomej dziecko miało jakiegoś torbielika i się wchłonęło....&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Nanulika, w tej klinice na pewno swietni fachowcy! Spokojnie! Moze to jednak torbiel, tak jak w przypadku mojego kolegi! A na tym usg robionym przez Kogos z Twojej rodziny chyba w Czestochowie nic takiego nie wychodzilo?

Po pierwsze Nanulinko - nie martw się teraz poczekaj na wizyte w tej klinicie moze sie okaze ze to sie wchlonie! jestem dobrej mysli i trzymam mocno kciuki!!!!&&&&&&&&&&&

Po drugie - Avo - nie da sie jakos jeszcze ponegocjować tego terminu ?? kurcze a tak Ci zalezalo byle nie 8 ;///

Ruda- ojj tak z pingwinkow mojego malzona nikt nie zagnie :DD

Co do wizyty...hmmm sama nie wiem co myslec bo dowiedzialam sie zupelnie czegos innego niz u mojej dr prowadzacej a wiec:
posiewy z pipolca i dupki jalowe, co do mlodego przez miesiac przybral tylko niecale 300 g - 2830 g wazy obecnie i szacowana waga przy porodzie ok 3200 czyli przecietnie calkiem. nozki dalej 2 tygodnie mniejsze niz glowa ktora jest o tydzien do przodu ale kazal sie tym nie martwic. ilosc wod w normie... lozysko co go baaardzo zaskoczylo w 1 fazie dojrzalosci co wskazywalo by na prawdopodobienstwo urodzenia po terminie ktory oszacowal na 9.06 ( moja gin i lekarz w szpitalu dali mi gora 2 tygodnie)przeplywy ok... pepowina bardzo blisko glowki....;// ulozony dalej glowkowo....
strasznie mnie bolalo jak jezdzil tą sonda bo brzuchu w okolicach pepka i dusil ale tam gdzies byl zoladek malego jak go ogladal ...z bolu myslalam ze go kopne;/// poza tym ogolnie dalej boli mnie brzuch... a teraz nie gora ( co wg niego jest spowodowane obnizaniem sie dna macicy) ale teraz kluje w mnie w dole przy chodzeniu, siadaniu itp.;/// mega dyskomfort;//

reklama
konsultował to dziś też drugi lekarz, potwierdził:(((

jedyne pocieszenie to że idę jutro do jakiegoś wysoce wyspecjalizowanego szpitala

Klinika Ginekologii, Położnictwa i Neonatologii

i chyba jedyne na co mogę liczyć to cud...

Kochana, trzymam kciuki!!! Ten szpital jest naprawdę rewelacyjny!!! Co prawda nie z tą kliniką, tylko z inną współpracowałam, ale specjalistów oni mają takich, że wzbudzali szacunek na międzynarodowych konwentach...
Ile ja się dokumentów tam do szpitala nawysyłałam...

Do góry