reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej hej
ja tez z tych co klada sie o 22-23 i wstaja 6-5 .
Wcinam bule z dzemem jakos nic innego mi ostatnio nie podchodzi;/ Moje spanie też mnie coraz bardziej męczy i na myśl ze przychodzi wieczór mam normalnie trzęsawice;/ co prawda siku wstaje raz ale w kazdej pozycji mam wrazenie, ze gniote brzuch. I tak jak wyluzowalam bo do 30 tyg spalam praktycznie tylko na tym lewym boku ... teraz sie przekladam chociaz na pare chwil na prawy... albo sie lapie ze sie nieswiaodmie przekrecilam na pol nocy na prawy....już nawet rogal nie jest wybawieniem...
Małżon wyjechał od rana już ,wróci po 22 - ehh dzien jak codzien ...

Kama - zdrowiej kobieto!!!! 3mam kciuki aby swinstwo szybko z Ciebie ucieklo!

Mickey - na wodach tez sie nie znam... ale jak nasz mialy mial nozki i do teraz ma krotsze niz powinien zawsze na granicy dolnej normy- to dr mowil ze dolna norma to jeszcze norma! wiec sie nie przejmuj!!

3mam kciuki za wizytujące !!!!:)

reklama
Hej

Ja dzisiaj pędzę do firmy ze zwolnieniem, to pewni mi tam zejdzie na pogaduchach do późnego popołudnia
Potem jadę po wynik GBS i na SR

Ostatnio jak byłam chora i opuściłam jedne zajęcia to był akurat temat o chustach:-( moż uda mi się jeszcze załapać na to u innej grupy...

MsMickey i bardzo dobrze twoj P podsumował :-D

Aylin powodzenia na wizycie!!!

I kciuki trzymam za pozostałe dzisiejsze wizyty &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

gosiaczek ja to cię na prawdę podziwiam z taką gromadkę i brzusiem i dajesz radę, tylko nie urodź kochana za wcześnie

BMR o kurcze :szok: to się porobiło, może jednak jeszcze parę dni wytrzymacie w dwupaczku...
najważniejsze, że dzidzia da radę nawet jakby teraz się na świat wydostala :yes:
trzymam kciuki za Was i czekamy na wieści

Ostatnia edycja:
Witam z rana.

Pogoda u nas super, słoneczko ale na szczęście nie za ciepło

Ide wstawić pralkę z ostatnimi rzeczami dla maluszka, dziś ma przyjśc fotelik, nosidełko do samochodu więc wreszcie wszystkie rzeczy już będą skompletowane.:tak:

Gosiaczek podziwiam i wytrzymaj jeszcze trochę

BMR &&&&&&&&&&&&&&&&&

Kciuki za wszystkie wizyty, a teraz zmykam jeszcze trochę popracować. Pa

czesc dziewczynki
ja dzisiaj lewą nogą wstałam, wkurza mnie spanie bo o której bym nie poszła spać to o 3 się budzę i do 5 mam z głowy a później wstać nie mogę:baffled: do toalety też łaże...achhhh juz by mógł ten Jasiek wychodzić...a my dzisiaj też na wizytę i po odbiór badań krwi, ciekawe czy sie poprawiły. Jedyne co mi poprawia humor to rzodkiewki i arbuz, ja od 3 tygodni wcinam to na zmianę, mój S to tylko patrzy i się śmieje jak wchodzimy do sklepu to wybiera najwiekszego arbuziora bo wie że i tak szybko zniknie
a teraz zabieram si e do czytania wczorajszych postów bo jeszcze nie nadrobiłam:-)

Hej :)
Na opuchnięte nogi i całą resztę ;P Pietrucha...korzeń zagotować i pić wywar...na SR w piątek mi doradzono...piłam sobota i niedziela...rewelacjaaaa!!!!!!! Opuchlizna znacznie się zmniejszyła...
Trzymam kciuki za nas i każdą z osobna...(dowiedziałam się o Pamce)...mój to wczoraj nawet piwko sobie odpuścił...bo mogę zacząć rodzić ;D Hihi...oby nie...bo nic nie gotowa...malarz walczy z beckersem na przedpokoju...a my nadal u rodziców...
Pozdrawiam Was cieplutko i myślami z Wami :*

haha tak czytam Kasie i jakbym to ja pisala, arbuzy i rzodkiewki ja tez mam teraz na to zachciewajki;-);-)
no i tez za chwile zbieram sie najpierw po badania krwi bo sotatnie wyszly nieciekawie i pozniej do grzebalca ciekawe co powie, tyle ze ja moge jeszcze jako tako spac w nocy...:-)

Witajcie:-)
BMR- trzymaj sie w razie czego duzo zdrowia i sil zeby wszystko przebieglo szybko ale najlepeij jeszcze w dwupaku pozostan.
Sici- powtorze sie jak ktos juz to napisal ale mam tez lzy w oczach jak piszesz jak to zdrowo i szybko rosnie maly....i jakie postepy.
Dziekuje za post z karmieniem.......:-D:-)
Pamka -gratulacje.
Kamila- lecz sie kochana zeby na Wiktorka nie przeszlo bo to teraz najmniej potrzebne jak tu zaraz cc.
Ja jutro wizytuje usg nerek moich i dzisaj dieta lekkostrwanna zero tluszczu a jutro od 11-14 tylko woda do picia i to jak najwiecej juz dzis przelezalam bo bol tak napiera ze to do niczego niepodobne....
Stres z nia zwiazny bo jesli okaze sie ze to cos groznego dla dziecka i dla mnie to szpital i rozwiazanie cc niechce tego oby ....sie wyjasnilo....ach ten 36 tydzien............przepowiednia 20 tygodni sie okaze czy sie sprawdzi ze to czas.....na porod.
Milego dzionka

dzień doberek!

powodzenia na wizytach &&&
Kami zdrowiej szybciutko!!!
BMR trzymam kciuki za Was&&&
gosiaczek podziwiam,ja nie daję rady sama z sobą a Ty masz bąbla w brzuchu i trzech urwisów...szacun wielki!
snoopy,polaa ja się już należałam w ciąży a teraz sobie wymyśliłam,że fajny prezent bym sobie zrobiła na dzień matki ( u nas jest 13.05),więc się muszę sprężyć ;-) A poza tym wkurza mnie takie czekanie,niech te skurcze albo sobie idą w cholerą albo niech są konkretne,a nie takie nijakie :wściekła/y:
miłego dzionka dziewuszki!

Witacie z rana!
Ja mam faze na arbuza i truskawki no i slodkie oczywiscie:(

MsMickey - nie przejmuj sie wilkością małej- przecież dziciaki rodza się 2, 5 kilo i 5 kilowe( czasem i 7 - hehhe) i wsyztskie zdrowe:) Waga nie am znaczenia jak dziecko donoszone:) Co do wód to dzisiaj moze byc dolna granica, a za 5 dni prawei srodek. Ilość wód to nie jest cos stałego.

Aylin powodzenia na wizycie!!!

I kciuki trzymam za pozostałe dzisiejsze wizyty &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

BMR - jeszcze trochę wtrzymaj :)

Dorota- brzucha nie zgnieciesz:)Chyba,że na brzuchu się połozysz:) Tak mam zdjecie malutkiej, ale wyglada na nich jak potworek- hahah ..Lepiej wyszła na filmiku:)

Ruda- skurcze się napewno rozkręcą:)

Paulina- trzymam kciuki za usg:)

Kamila- okropnie wpsółczuje choróbska. Tętno to ja mam czasem takie bez gorączki:)

A ja sie martwię tym niskiem magnezem. Zaczełam czytać o ewentualnych powikłaniach takiego magnezu i włosy mi dęba staneły- zawały, rzucawka-aaaaa. I tak sobie myslę, ze ta ostatnia migrena i drętwienie dłoni to mogły miec zwiazek z tym magnezem. Badała któraś magnez w ciaży(poza Veritą, kótra ma niesamowicie wysoki)

Druga rzecz, ktora mnie zastanawia to to,że od miesiąca mam 99-100 w obwodzie i brzuch mi jakby nie rośnie. Miałam usg wczoraj mała duża, wody w porzadku, ale moze cos przoczył facet....moze tez wod coraz mniej......

reklama
AVO ja miałam badany magnez na początku ciąży - wtedy był ok,no i jakieś 3-4 tygodnie temu,jak mi się zaczęły te skurcze-i już był dużo poniżej normy.Nie wiem dokładnie ile,ale sądząc po dawce jaką mi zlecił gin sporo...ja Cię proszę nie czytaj tych wszystkich rzeczy!!!!W necie zawsze znajdziesz coś złego!!!!
A te moje skurcze to się chyba nigdy nie rozkręcą:wściekła/y:

Do góry