reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Miki a Ty jak sie czujesz wogole?bo juz 36 tydzien Ci leci a w blizniaczej ciazy to juz jest chyba uznawane za donoszona nie?daja Ci spac chlopaki w nocy?

Blond czuje się w miare dobrze tylko już mi jest strasznie ciężko boli mnie cała pipka i koś łonowa ale mam nadzieje że może jeszcze jakieś góra dwa tygodnie i będe mieć chłopaków już przy sobie :cool:

reklama
MsMickey na wodach plodowych to sie nie znam wogole:( ale co do wielkosci to moj w 31+4 czyli podobny wiek ciazy mial 1300 wiec jeszcze mniejszy niz Twoj. lekarz powiedzial ze ponizej 5 centyla ale miesci sie w siatkach.

Miki no nie dziwie sie ze Ci ciezko, masz 2 razy tyle co my:eek: nawet nie potrafie sobie tego wyobrazic bo pewnie w brzuchu teraz nosisz kolo 5 kg:eek: ale fajnie ze sie dobrze czujesz mimo to. a powiedzieli jak bedziesz rodzic? czy zrobia cc ze wzgledu na blizniaki czy naturalnie?

Mialam zdac Wam relacje z rozmowy z P ale prosze wybaczcie mi zrobilam ta6 krowke zjadlam kawalek i normalnie marze tylko aby byc juz w wyrku i zasnac dzis w nocy spalam tylko z 3-4h takze obiecuje ze jutro dam znac,
tak ogolnie gratuluje udanych wizyt i za jutrzejsze trzymam &&&&&&&

Miłej nocki, dobranoc ;*

McMickey ja też na wodach się nie znam ale jak dolna granica normy to chyba nie ma co panikowac??:-p Co do wagi nasz Oliśka w 32tc ważyła prawie 1900gr wiec też chyba ok:-p
Miki twarda babka jesteś moja znajoma w ciąży z bliźniaczkami zaliczyła ślub i weselicho własne w 37tc i w 38 urodziła:-D

co do kucia i ciągnięcia w pachwinach ja czytałam gdzieś że to w 8mieś naturalne;-) macica przygotowuje się do porodu.

AVO super, że oba USG w porządku!!!

miki dobrze, że już jesteś zdrowa

MsMickey tak jak Snoopy napisała - dolna granica normy jest w normie :tak: a z tą hipotrofią to nie stresuj się na zapas, bo słyszałam już o kilku przypadkach podejrzeń i zawsze się okazywało, żr taka uroda dzidzi była, także trzymam kciuki by i u was się to okazało &&&&&&&&&&&

ja najchętniej poszłabym już spać, ale najpierw muszę iśc z psami na spacer, a tak mi się nie chce :no: niech mnie któraś kopnie w tylek

McMickey ja nie wiem czy mi się dobrze kojarzy,ale chyba Sicilka miała właśnie wód mało,to jej kazali dużo pić.Ale nie jestem pewna,czy czegoś nie pomyliłam! A hipotrofią naprawdę się nie przejmuj,bo może dzidziek jest po prostu drobnej budowy.Mati jak się urodził to też mu wpisali hipotrofię (miał 2450 i 60 cm)a teraz jest chłop jak dąb, i w ogóle szybko nadrobił to co niby mu brakowało.
Dziewczyny ogarnęłam chatę i już chyba tylko okna mi zostały:-D a skurcze jakie były,takie są:wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Nie poczytam nawet Was,kładę się 2 noc przed 22...ojjj...oby nic to nie znaczyło, bo mam jakieś bolesne skurcze już drugi wieczór..
Ja nie jestem jeszcze gotowa...:szok:

reklama
Dziewczyny miałam dziś usg i tak jakoś nie wiem czy sie bardzo martwić czy tylko trochę i wyluzować.

A więc:
ogólnie ok w sensie łożysko i córcia. Wg różnych sposobów mierzenia waży ok prawie 1700 lub 1900g.
Organy ok.

Ale:
ilość płynu owodniowego dolna granica normy:(::(:(
Lekarz od usg jest dobrym ginem i mówił, że on by zalecił pobyt na patologii i dalsze badania.
Wizytę mam w piątek powiedział, że ok żeby nie panikować.

No i hipotrofia foetus /-1.5 hbd/

Czyli dziecko jest "trochę mniejsze niż rówieśnicy". :szok:
Swoją drogą, nogi ma na 34 tydzień;):-D

P mówi, że też był drobny gdy się urodził do tej pory jest wysoki ale szczuplaczek i drobnokościsty.

Więc to może taka uroda.

Wymiary:
BPD 31W6D
AC 30W4D
FL 34W1D :cool2:

Najbardziej martwi mnie ta dolna granica wód. Pamiętam ,że niejedna z Was to miała możecie mi przypomnieć, co wam zalecano? Bo się wścieknę przecież do piątku:no:

Moja mała w 33 tygodniu wg USG ważyła 1900g i niby brzuszek troszkę mniejszy niż powinien, ale lekarka powiedziała, że może po prostu taka jej uroda, bo ja też jestem drobna i mój mąż do wielkoludów nie należy. Też się troszkę na początku zmartwiłam, ale potem wyluzowałam, bo każde dzieciątko jest inne i lekarka na IP, jak i moja położna też powiedziały, że taka pewnie jej uroda - po mamusi ;-)

Do góry