reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej dziewczynki. Witam z rana.

Nic mi sie nie chce... nawet iśc pod prysznic. Ale zaraz sie zmotywuje tylko herbatkę z pokrzywy skończę pic.
A musze ostatnie pranie nastawić i wyprasować wszystkie beciki flanelki i powleczki na beciki.

Sicil - ciesze się ze wszystko ok. Tęsknilysmy tu za wami.

Dzis w DTVN sposoby na wywołanie porodu u różnych narodów. O 10.10. Chyba oglądnę :)

reklama
Witam.

Sicil super że u was wszystko w porządku, życzę aby synuś jak najszybciej przybierał na wadze

Josie, Kamila, xdorota &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Wczoraj u mnie wielki dzień lenistwa, dzisiaj niestety obowiązki w firmie wzywają.

hello:)
Dorota, Josie , Kamila trzymam kciuki!
Sicil bardzo sie ciesze ze u Was ok:) i oczywiscie chwal sie nowymi zakupami:p

ja poijechalam rano na ktg i przy okazji wzieli mnie na samolot:) w sumie nic ciekawego wiec pisze tu. ktg ok , brak skurczy, tetno ok, na samolocie tez ok oprocz tego ze znowu decyzja ze cc, ale to na porodowce mam powiedziec jak juz trafie bo wrocilo mi to z czym walczylam wczesniej no i beda w szpitalu decydowac. powiedzieliu ze w ta sobote maly bedzie juz donoszony wiec moge zaczac kombinowac bo po co czekac. to im mowie ze czekam na narzeczonego jednak bo na 2 tyg pojechal.
nie spieszy mi sie juz...tak dobrze mi sie spi ze jeszcze troche nie zaszkodzi hehe

Zaza fajnie ze auto naprawione:)

Witam wszystkich :)
Wpadłam zobaczyc co u was slychac a tu widze ze kolejna czerwcowa dzidzia na swiecie jenki naprawde to juz tuz tuz :) Lece nadrobic co naskrobalyscie, wpadne pozniej
Miłego dnia :tak:

Dzień dobry!
U nas odpukac, wszystko dobrze :)

Dnie sa wypelnione az po brzegi, ale to jest slodkie zajecie :)
Cieszę się, że mały ładnie przybiera! :tak: Również czekam na fotkę blondaska :tak:
Z drugiej strony to panicznie boję się tego wszystkiego po: czy sprostam opiece nad dzieckiem - to w szczególności, ale też nie chciałabym w tym wszystkim zatracić siebie, swojej "wolności" i miłości do męża. Bo kocham Go ponad życie i mam nadzieję, że po pojawieniu się naszego malca na świecie, będę potrafiła tę miłość nadal Jemu okazywać tak jak wcześniej. Że nadal będziemy dla siebie tak samo ważni......

Też mam cykora jak to będzie "po drugiej stronie brzucha" :sorry: Ale na pewno damy radę ;-)
A co do relacji mąż-żona mój M mi ostatnio powiedział, że jak Zosia będzie na świecie to nie będę już najważniejszą kobietą w jego życiu :sorry:
hello:)

ja poijechalam rano na ktg i przy okazji wzieli mnie na samolot:) w sumie nic ciekawego wiec pisze tu. ktg ok , brak skurczy, tetno ok, na samolocie tez ok oprocz tego ze znowu decyzja ze cc, ale to na porodowce mam powiedziec jak juz trafie bo wrocilo mi to z czym walczylam wczesniej no i beda w szpitalu decydowac. powiedzieliu ze w ta sobote maly bedzie juz donoszony wiec moge zaczac kombinowac bo po co czekac. to im mowie ze czekam na narzeczonego jednak bo na 2 tyg pojechal.
DObrze, że nic się nie dzieje jeszcze :tak:A z tym terminem donoszenia to chyba też różnie podają. Nam położna na sr powiedziała, że trzeba mieć ukończony 37tc, więc dopiero 38t1d uznają jako ciążę donoszoną... :confused2:

Trzymam kciuki za nadchodzące wizyty! :tak:

Macku 37 ukonczony bedzie wlasnie w sobote, a 38 i 1 jak piszesz to juz 39 tydzien rozpoczety. jeden tydzien Ci umknal gdzies .

w tym ddtvn to nic ciekawego w sumie nie powiedzieli o tych porodach:/ o tych skorupkach jajek nie slyszalam nigdy

reklama
eeee za przeproszeniem temat inny a o czym innym był materiał. Bardziej bylo o podejściu narodów do rodzenia i zastosowania znieczulenia czy tez CC. Sposobów na wywołanie porodu - zadnych. Jedyne co to
Litwa - wywar ze skorupek jajek, zmniejsza ból i przyspiesza poród :) (5 jajek gotuje sie 5 minut po 5 minutach dodajemy znowu 5 jajek i gotujemy kolejne 5 minut a potem snmacznego - wywar trzeba wypic)
Indonezja - gorące kąpiele, masaż i aromaterapia :) I to mi się podoba...

Do góry