reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

no i się rozpogodziło:-)
byliśmy u teściów nuda
torba prawie spakowana w przyszłym tygodniu zamówie wózek :-) już nie mogę się doczekać
mała ruchliwa jak nie wiem aż się śmieje do chłopaków żeby ją trochę ode mnie wzięli:-D wszystko mam w brzuchu przesunięte ta moja mała mnie ustawia jak nie wiem najlepiej jakby matka cały czas leżała to ona ma wtedy pole do popisu:-D i raz z lewej raz z prawej i na baczność a mój pęcherz już nie wytrzymuje RATUNKU długo tak jeszcze ona ma chyba jeszcze dużo miejsca że się tak przekręca ha ha:-D cycki mi znów urosły a brodawki i sutki to szok M się śmieje że jak u murzynki już wyglądają śmieszne:baffled: a żyły na cycach na dwa centymetry
no pomarudziłam :angry:

reklama
już po wizycie - wsio OK, mały waży ok. 2200g, gin powiedział, że szyjka sztywna i zamknięta, więc nie zapowiada się na poród w najbliższym czasie, pobrał mi wymaz na GBSa

nade mną to jakieś fatum wisi czy cóś - w drodze powrotnej urwał mi się tłumik:wściekła/y:

Dziewczyny jecie lody w ciąży?

taaaaaaaaaaaaaak:-D

ja nie jem,ja POCHŁANIAM!!!

zaza to super!!!ale może Ty juz do samochodu nie wsiadaj w tej ciąży???

Ostatnia edycja:
Dziękuję za życzenia zdrówka dla Alinki - obustronne zapalenie uszek i antybiotyk. Ale juz dziecko wraca do życia.

mlodak - jak nie będziesz karmić piersią, to: po pierwsze nie ruszać, nie dotykać brodawek, żeby nie pobudzić laktacji!!!!! żadnego odciągania mleka, to zaniknie, po drugie - kup sobie, lub jak będziesz w szpitalu, to niech mąż Ci kupi kapustę i okładaj sobie piersi schłodzonymi, zmiażdżonymi liśćmi z kapusty - sprawdziłam przy Alince - pomaga!!!!!

Mamina - bo ja mieszkam w Town, jak dla mnie to na dużej wsi, która jest Baby Farm (jak to określiła nasza Landlordka)i tu jest zawsze full ciężarnych, a do szpitala od nas jest 40km, pewnie dlatego przyjeżdżaja do nas. A czekanie.... no cóż mam "zaproszenie" np. na 10-tą, to idę na 11, bo wiem, że na pewno wcześniej niż 11.30-12.00 nie wejdę na scan, tak, że Easy... to po prostu Irlandia - oni mają czas.

Dziękuję za życzenia zdrówka dla Alinki - obustronne zapalenie uszek i antybiotyk. Ale juz dziecko wraca do życia.

mlodak - jak nie będziesz karmić piersią, to: po pierwsze nie ruszać, nie dotykać brodawek, żeby nie pobudzić laktacji!!!!! żadnego odciągania mleka, to zaniknie, po drugie - kup sobie, lub jak będziesz w szpitalu, to niech mąż Ci kupi kapustę i okładaj sobie piersi schłodzonymi, zmiażdżonymi liśćmi z kapusty - sprawdziłam przy Alince - pomaga!!!!!

Dzięki za cenne wskazówki :) Cały czas szukam info o tym co robić aby właśnie raczej hamować ewentualną laktację a wszędzie tylko piszą co robić aby ją zwiększyć. A z moim szczęściem to pewno będę miała morze mleka bo ja zawsze mam wszystko na odwrót niż bym chciała.

mlodak - u nas w szpitalu położniczym jest polska położna i to ona mi dawała dobre rady co robić, bo wiedziała, że Alinka będzie na butelce.
Wiesz niezależnie od tego czy karmisz czy nie, to niestety nawał laktacyjny Cie dopadnie - niestety fizjologia. Nie ruszaj brodawek pod żadnym pozorem - jak się kapiesz pod prysznicem, to też staraj się nie polewać ostrym strumieniem brodawek, a jak będziesz miała gorączkę, czy coś takiego to Panadol czy Apap weź. J a jedna noc miałam taką okropną, bo miałam wtedy sporo pokarmu. Teraz przez córkę zorganizowałam sobie tabletki na spalenie pokarmu.
Życzę Ci jak najmniej dolegliwości.

Ja też nie miałam badania na hiv :no:
jak myślisz zapytać się czy nie? wizyta dopiero 16maja

DOKTOR MAMA Encyklopedia zdrowia dziecka [-25%] (2307510326) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wrzucam linka, ostatnio w księgarni ta ksiązka wydała mi się fajna, może kupię, spisałam tylko tytuł, ze na allegro taniej znajdę.
Ja u mamusi nadrabiam zaległości wszelkie: fryzjer, kolezanki, kawki, i porządki w kompie, telefonie (stąd ten link).
Echhhhh dobrze mi:-).
Zauważyłam, ze coś wspominałyście o HIV, ja miałam robione, bo dr powiedziała, ze teraz tego wymagają...
No własnie jak czytałam jakie dokumenty ze sobą do szpitala to wszędzie jest napisane ze z tym wynikiem odnosnie hiv

Ja używałam różnych kremów na sutki ale i tak mnie na początku bolały.

Co do badania na HIV to mi lekarz zalecił, bo niby jest teraz wymagane, ale przeciez jak pójdziesz rodzić bez tego, to Cię nie wyrzucą ze szpitala ;-)
Kasiulka no mam nadzieje ze nie wyrzucą :-D

no i się rozpogodziło:-)
byliśmy u teściów nuda
torba prawie spakowana w przyszłym tygodniu zamówie wózek :-) już nie mogę się doczekać
mała ruchliwa jak nie wiem aż się śmieje do chłopaków żeby ją trochę ode mnie wzięli:-D wszystko mam w brzuchu przesunięte ta moja mała mnie ustawia jak nie wiem najlepiej jakby matka cały czas leżała to ona ma wtedy pole do popisu:-D i raz z lewej raz z prawej i na baczność a mój pęcherz już nie wytrzymuje RATUNKU długo tak jeszcze ona ma chyba jeszcze dużo miejsca że się tak przekręca ha ha:-D cycki mi znów urosły a brodawki i sutki to szok M się śmieje że jak u murzynki już wyglądają śmieszne:baffled: a żyły na cycach na dwa centymetry
no pomarudziłam :angry:
siula mi żyły nawet na brzuchu powychodziły po bokach na cyckach tez ale ze na brzuchu? :szok:

Dziewczyny jecie lody w ciąży?
oczywiscie ze :tak::tak::tak::tak::tak: aa jak jest tak cieplutko to wtedy najlepiej litrowe kupic zeby co chwile do sklepu nie latać :-D

Czy to normalne? wczoraj zauwazylam ze gora brzuszka tzn tak pod prawa piersia jak zaczyna byc brzuszek jest jakies 5cm poziomo co sie drapie i ledwo czuje to miejsce ;o czy to normale?

Ostatnia edycja:
Lena ja myślę,że zapytać.Z tego co wiem to jest obowiązkowe badanie.Fakt - wyrzucić Cię nie wyrzucą i w sumie mogą je zrobić w szpitalu,ale dla swojego spokoju zapytaj i ewentualnie zrób.Ja przy Matim też miałam je robione(12 lat temu) i teraz też.

reklama
To zapytam lepiej wkoncu kto pyta nie bladzi a tak jak napisałaś dla świętego spokoju jakby zlecili to tak lżej na duszy się zrobi, no wiec zapisze sobie w tele na 16maj bo ta skleroza moja :-D niby pamięć dobra mam ale krótkotrwała zrobiła mi się w ciązy :-D

Do góry