reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hejka:)
piękny dzień a mnie sie nic znowu nie chce:/ jedziemy wieczorkiem na grilla do znajomych a jutro z nimi nad jakas wode czy coś takiego wiec się opalać bede :-) wczoraj szukałam jakiś cieńszych gaci żeby tyłek mi sie nie odparzył w jeansach ale ciezko:-( bo w żadnych rozporka nie mogę zapiąć:-( znalazłam takie białe lniane z zamkiem z boku to kawałek tylko zasunę, reszte podwinę i dłuższa bluzką przykryje:-) nie ma rady:-) moze po tym długim weekendzie pojade do sklepu po jakieś co sie wiążą na sznurek to bedzie git:-)

Kamila - nie wiem jaki masz normalnie kolor ale moze blond?:-D
Iwon - też na poczatku ciazy nie miałam zachcianek a teraz mi sie odmieniło :-Dlepiej później niz wcale:-p

reklama
Ja tak szybko... dziewczyny ale fatalnie sie dzis czuje. Rano wstalam bylo ok ale moje dziecko mnie wnerwilo przed wyjsciem na spacer i skoczylo mi cisnienie. Niewiem jak to sie stalo ale dostalam goraczki 38 i boli mnie pol twarzy... najprawdopodobniej mnie przewialo bo spalam przy otwartym oknie, rano sie obudzilam i bylam cala mokra. Teraz dopiero wzielam paracetamol i przynajmniej mi goraczka spadla ale boli i tak i tak.... niewiem czy to zęby czy ucho... ale wkurza mnie ten ból.

Szyja twarda i zamknięta ;D Ale na wszelki już skierowanie na porodówkę...jak coś...oczywiście...wszystko git :) Dziękuję serdecznie za kciuki i wracam do mojego burdelnika...pakować i wynosić kolejne rzeczy...

supcio :-)

Mi wystarczyło jak dzisiaj pojeździłam w aucie i akurat od mojej strony padało słońce i teraz mam brązowe plamy na twarzy :szok:.

W Jowisiu nie zabawiliśmy zbyt długo i nic nie kupiliśmy zresztą. Wózków tych co chciałam nie mieli oczywiście, więc się zapytałam dlaczego wprowadzają w błąd zamieszczając je w ofercie na stronie internetowej. Babka nie wiedziała co odpowiedzieć.
Pooglądaliśmy tylko łóżeczka i zamówimy na allegro bo już wiemy, które chcemy.
Zresztą już na wstępie zdrowo się wkurzyłam, gdy zobaczyłam na drzwiach napis, że nie można płacić kartą. A my standardowo bez gotówki.
Pojechaliśmy więc do Chabra i tak kupiliśmy wanienkę z foczką, termometr i płyn Ziajka dla koleżanki.

A potem wypruliśmy na Sochaczew i tam w dzidzilandzie zamówiliśmy wózek.
Materacyk do wózka, prześcieradła też kupię na allegro.

aaaa no widzisz, mogłam wspomnieć o tej gotówce, bo my dziś z mężem się zastanawialiśmy, czy przypadkiem tam tylko gotówką się nie płaci i stwierdziliśmy, że raczej tak, więc kasę wypłaciliśmy.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu, choć ledwo zdążyliśmy i nieźle mnie wytrzęsło w aucie, bo GPS poprowadził nas jakimiś wiochami. Mała się tak zaczęła przewalać w brzuchu i mam nadzieję, że nie zmieniła przez to swojego główkowego położenia, bo jakoś inaczej ją od powrotu czuję:-)
Wózeczek już w domu (wrzucę fotkę w wózki), kupiliśmy też łóżeczko, materac, pościel i wanienkę, więc już mamy prawie wszystko. Jeszcze poszwy muszę zamówić na allegro, bo są tańsze.

Ja tak szybko... dziewczyny ale fatalnie sie dzis czuje. Rano wstalam bylo ok ale moje dziecko mnie wnerwilo przed wyjsciem na spacer i skoczylo mi cisnienie. Niewiem jak to sie stalo ale dostalam goraczki 38 i boli mnie pol twarzy... najprawdopodobniej mnie przewialo bo spalam przy otwartym oknie, rano sie obudzilam i bylam cala mokra. Teraz dopiero wzielam paracetamol i przynajmniej mi goraczka spadla ale boli i tak i tak.... niewiem czy to zęby czy ucho... ale wkurza mnie ten ból.

to obserwuj się i jak coś to do lekarza. Zdrówka!!

A ja chyba juz wiem czym byly spowodowane te bole brzucha w nocy.... moj dzieć na koncowke chyba zechcial sie znowu glowa do gory odwrocic bo po prawie 2 miesiacach znowu dostaje same kopy w dol w odbyt i pod pepkiem i ani jednego u gory:((

xxdorotaa nie martw sie ze sie odkrecilo bobo, mnie caly czas kopie w odbyt i w lewy bok a lezy glowka jak do porodu czyli w dol. Raczej mala szansa ze sie dzieciaczki odwroca jak raz sie juz dobrze ulozyly wiec sie nie martw.

:blink:

Witam,

ale Wam zazdroszczę tej pogody, u nas deszczowo i strasznie dzisiaj wiało:/ mam nadzieje, ze to sie zmieni i bedzie ladniejsza pogoda ale oczywiscie nie tesknie za upalami, nawet tymi angielskimi:-D bo nie wiem czy bym przezyla;-) ale slonko mogloby swiecic, nawet nie dalo sie dzisiaj z Mlodym wyjść na spacer:no:

Sunshine tak więc glowa do gory i czekamy na lato:-)

Kamila to super, ze znowu spacer bez pieluchy:tak:
ja tez sie ciesze strasznie z postepow Kuby:tak: pięknie wola, ani jednej wpadki od kilku dni, nawet jak mu na noc zaloze pampersa a jeszcze bajkę mu opowiadam to wola siku i musze Go zdejmować.

stokrotka zdrówka:tak: jesli to ucho to wspolczuje bo wiem co to bol ucha:-(

xdorota to,że ruchy czujesz na dole to niekoniecznie mały się przekręcił. Mój leży główkowo a też czuję bardzo nisko widocznie rączkami się odpycha:) A wczoraj jak oglądaliśmy walki mma to tak boksował hehe myślałam,że wyjdzie dołem:)

Pola
pamiętasz zagubioną ze staranek? Urodziła dziś córeczkę 2600 miała termin tak jak ja na 1 czerwca:-D

reklama
Nie no pewnie dziewczyny Blond, Viola ze moze tak nie jest... ale tak jak wzielam na logike... od 2 miesiecy dzien w dzien byly kopy i u gory i na dole... i wyraznie czulam kiedy lapka a kiedy noga... bo to zupelnie inna moc byla... a tu nagle w nocy takie bole brzucha nie dajace spac... i od tego czasu tylko ruchy - i to bolesne! na dole brzucha i ani jednego u gory.... i te na dole roznia sie od tych co do tej pory byly na dole sa mocniejsze.. i tak jak mowie bolesne... no i co chwila kibel zaliczam sikajac...
mam jednak nadzieje ze sie myle.... w pon moze uda mi sie na usg zarejestrowac to sie cos wiecej dowiem.

Do góry