reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Pogoda jest przepiękna. Mam mieszkanie na parterze i pod balkonem mam ogródek pełen kwiatów. Cudnie jest!!! Niestety nie mogę za bardzo na słońcu siedzieć bo od kilku dni strasznie mi dłonie puchną. Wczoraj zamiast palców miałam serdelki.

Dzis tez wybierzemy sie za Kraków na jakis spacer a wieczorem jadę do Katowic na festiwal tańca, podziwiać moje koleżanki po fachu i gówne gwiazdy festiwalu. Juz nie mogę się doczekać. Sama nie mogę juz tańczyc to przynajmniej sobie poogladam:-)

Miłego weekendu!

reklama
Kolejny długi spacer bezpieluchowy zakończony sukcesem jupiiii i to w hipermarkecie nawet byliśmy !!

a ja mam farbe na głowie , trzeba jakoś wyglądać jak się dzidziuś urodzi !! ale nie zgadniecie jaki kolor hahahahaha:-D:-D

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze tej pogody!!!!!!!!!

U mnie juz od ponad tygodnia nic tylko deszcze i wiatr, jak rano nie wstane to slonca na oczy nie zobacze a czasem i nawet rano nic tylko pada...........:wściekła/y:

Uwieziona w domu.............. lep mi peka wrrrrrrrrrrrrrr...........

A Wy korzystajcie ile sie da :tak:

u mnie też przepięknie, słonecznie i gorąco
chyba po obiadku poopalam moje białe giry na balkonie:-D

a na obiadek zaraz ziemniaczki, mielone i gotowana marchewka;-)

Hej :happy2:

Przed chwilą zajrzałam do lodówki, wzięłam jogurt truskawkowy, po czym przypomniałam sobie, że mam jeszcze wczorajsze lody czekoladowe. Więc połączyłam lody z jogurtem i wcinam buszując na bb :-p

Dziwine, ale dopiero teraz w ostatnim trymestrze mam zachcianki ciążowe, wczesniej mnie to ominęło. A tak mi ładnie szło z wagą ...

Ja już żyję tylko porodem. Co noc mi się śni. Są to niesamowicie realne sny. Budzę się w nocy co chwile z myślą, że wody mi odeszły i sprawdzam dookoła czy jest mokro. Chodzę co 30 minut do ubikacji patrząc czy nie krwawię heh .. Strasznie męczą mnie już te noce ale nic nie mogę poradzić. Sny też przedstawiają tylko porody i niemowlęta.. Mam jakies takie dziwne wrażenie że zaraz urodzę.. :p Może ja już wariuję na tym punkcie? No nie wiem ... Ale dziwnie się z tym czuje.

Może faktycznie to już niedługo i Twój organizm się szykuje do boju? :-)

Co do mnie... ostatnie dni strasznie czuje takie klucie w dole przy chodzeniu....a dzis cala noc bolal mnie brzuch i kregoslup... wzielam magnez i zasnelam... ale z godzine sie miotalam po mieszkaniu z bolem;//

Wczoraj bylam kupic ostatnie najpotrzebniejsze rzeczy : otulaczek, wanienke ze stojakiem, termometr itp.
Zostalo mi do kupienia jakies emolium do kapieli dla mlodego i krem na slonce dla niego no i dla mnie cos na sutki do smarowania... no i pare paczek pampersow... narazie kupilam tylko duza pake newbornow pampersa. Dzisiaj bede prasowac jego posciel i flanelki z tetra i jestem w sumie gotowa. Spakuje dzisiaj swoja torbe i koniec!!!

Carla 3mam kciuki i gratuluje wczorajszych udanych wizyt!!:)

Ja też mam podobne bóle, pisałam już o tym. Jak wstaję z krzesła, to chodzę przez pewien czas przygarbiona, tak mnie ciągnie i boli brzuch na dole ...

Zazdroszczę, że już masz wszystko dopięte, ja się zabieram za szykowanie po 15 maja :happy2:

Witam,

całą noc nie spałam i patrzyłam co u dzidzi- tetno juz ni przekroczyło 155. Moze wczoraj nałozyło sie moje i dziecka tętno......
Dzisiaj czuję się fatalnie, jest mi duszno, gorącą, serce dokucza i ciezko sie oddycha.

U nas 23 stopnie, fajnie że piękna pogoda, można zrobić kilka tur prania, bo szybko schnie na balkonie, ale pod kątem ciąży, to masakra. Ciężko mi się oddycha, męczę się, jest mi duszno i gorąco. Tak więc nie jesteś sama w tych uciążliwościach ;-)

a ja mam farbe na głowie , trzeba jakoś wyglądać jak się dzidziuś urodzi !! ale nie zgadniecie jaki kolor hahahahaha:-D:-D

Ja też stawiam na jakieś odcienie rudości i czerwieni ;-)

Zaza
zazdroszczę Ci tego mielonego z ziemniaczkami i marchewką. Mnie z lenistwa dzisiaj było stać tylko na zupę z mrożonych warzyw i pieczone udka z kurczaka. Zaserwuję z chlebem, bo mi się ziemniaków obierać nie chce ;-)

a ja wystawilam sobie fotel do ogrodu wzielam ksiazke i tak mi jakos minela godzinka wchodze do domu patrze a ja buuurak, tak sie opalilam...:cool2::cool2::cool2: teraz czekam na swojego M az wroci z pracy i jedziemy na rodzinnego grilla do babci ma sie zjechac nas ze 20 osob:-D

zazdroszczę tym co maja gdzie grillować,my jedynie jak pojedziemy do rodziców lub znajomych...a tak to nawet balkonu nie mamy:(
Masakra z tym spaniem Kuby w dzień, u niego jest prawie 30 stopni, nie wiem co na to zaradzić, chyba kupimy jakiś wentylator czy coś.
Posiedzieliśmy na placu zabaw z godzinę i wróciliśmy, bo tam cienia mało.
Juz myślałam,ze K nie zaśnie, ale powiesiłam mu przy poduszce mokrą pieluchę i chyba to poskutkowało.
Także teraz stary i młody śpią(oczywiście stary szybciej zasnął), a po drzemce szykujemy się na dalszy spacer.
Ja głupia zamiast też się położyć zerkam na sterty prasownia i chyba kolejna turę zrobię.

W poszukiwaniu kołysanek w kompie (bo w telefonie tym nie mam żadnej) znalazłam jakieś przepisy dla maluchów, także mogę wrzucić na odpowiedni wątek

Miłej soboty !!!

reklama
a ja wystawilam sobie fotel do ogrodu wzielam ksiazke i tak mi jakos minela godzinka wchodze do domu patrze a ja buuurak, tak sie opalilam...:cool2::cool2::cool2: teraz czekam na swojego M az wroci z pracy i jedziemy na rodzinnego grilla do babci ma sie zjechac nas ze 20 osob:-D

Mi wystarczyło jak dzisiaj pojeździłam w aucie i akurat od mojej strony padało słońce i teraz mam brązowe plamy na twarzy :szok:.
No to czekają Was spore zakupy, ale tam przynajmniej wsio w jednym miejscu:-)
Może zdążymy przyjechać, więc jak zobaczysz parkę podobną do siebie (mówią czasem, że my jak brat z siostrą) odbierającą wózek to my!!;-)
Udanych zakupów!

W Jowisiu nie zabawiliśmy zbyt długo i nic nie kupiliśmy zresztą. Wózków tych co chciałam nie mieli oczywiście, więc się zapytałam dlaczego wprowadzają w błąd zamieszczając je w ofercie na stronie internetowej. Babka nie wiedziała co odpowiedzieć.
Pooglądaliśmy tylko łóżeczka i zamówimy na allegro bo już wiemy, które chcemy.
Zresztą już na wstępie zdrowo się wkurzyłam, gdy zobaczyłam na drzwiach napis, że nie można płacić kartą. A my standardowo bez gotówki.
Pojechaliśmy więc do Chabra i tak kupiliśmy wanienkę z foczką, termometr i płyn Ziajka dla koleżanki.

A potem wypruliśmy na Sochaczew i tam w dzidzilandzie zamówiliśmy wózek.
Materacyk do wózka, prześcieradła też kupię na allegro.

Do góry