reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

no w szoku jestem cala ta sytuacja...co za ludzie lo matko...gkvip nie denerwuj sie, dobrze ze wszystko tak sie skonczylo i beda wyciagniete konsekwencje a dla mlodego szybkiej regeneracji...
ja po wizycie dopiero teraz mialam usg, na tym etapie maly nie wazy duzo bo 2300g gin powiedzial ze do porodu do 3 kilo powinien wazyc, ogolnie wszystko okej, ulozony jest glowkowo juz ladnie, dostalam tez fajny filmik jak maly ssie pepowine...:-D:-D

reklama
Dzień Dobry ;)

ninuszka - Od początku ciąży przytyłam 3,8kg bo jestem na diecie cukrzycowej (wyszła mi nietolerancja glukozy i zatrzymałam cukrzycę własnie dietą), więc swego czasu zamiast tyć po prostu chudłam. Zresztą wszystkie "słodkie mamusie" potwierdzą taki efekt u siebie.

No właśnie ja też mam wrażenie, że moje buty wszystkie za małe są chociaż patrząc na stopy wielkich zmian w wyglądzie nie widzę. Tyle, że mniej żylaste teraz są :-).
Mam nadzieję, że szybko po porodzie wrócą do swojej formy bo 23 czerwca na wesele nie będę miała jakich butów włożyć.
Zaczynam żałować że nie mam diety cukrzycowej:/ do tej pory jakoś nie chciało mi sie za bardzo jeść a teraz na okrągło by to robiła:/ nie wiem co jest grane:/ a Ola mała nie jest i jak tak dalej pójdzie to urodze 5kg dziecko!

ja mam takie ktore mozna postawic i tak sobie stoi a ja czynie swoja powinnosc ;D tez troszke sie bolje ale wydaje mi sie ze instynkt macierzynski zrobi swoje :)

oby, oby ;)

Ja to na Dzień Mamy chcę już Małego tulić!!!
A gdzie się podziały niektóre Panie np. Snoopy? Cisza... pogoda ciekawsza niż My tu i ani słowa tyle dni? :cool:
Ja to jednak na czerwiec poczekam jeszcze ;)
Też ostatnio myślałam o Snoopy bo nic sie nie odzywa:/ moze z tym kredytem załatwia?:/

Witam was z poranka tzn. mojego wieczorka leje zimno wieje.......
widziałyście już jest styczeń 2013 ........:eek::baffled:
Zaraz kolacja u MNIE Kurczaczek z rożna i mizeria......Miłego dzionka.

o kurde! styczeń 2013.... to dopiero co w ciąże zaszły ;) jak dobrze ze My już na finiszu :D

Gkvip - no to miałaś niezłą przeprawe z dyrektorem ;) i jesteś mistrzynią kamuflażu:D dobrze ze tak się skończyło to wszystko:) życzę zdrowia dla syna:)

I za wszystkie wizytujące trzymam kciuki!

Poszłabym na spacer bo pogoda piękna (w weekend słyszałam ze ma być 30 stopni!!) ale nogi mnie bola w każdych butach:/ po tym jak mnie obtarły to inne te strupki zdzierają i sie nie da wytrzymać:/ a plastry się sciągaja - do doopy klej mają czy jak?:/ a w japonkach teraz to tak głupio troche :p

przeciez to jest chore, tym bardziej ze chodzi tu o czlowieka niby wykształconego ,inteligentnego, kulturalnego, dającego przyklad dzieciom. Powinien jako dyrektor byc autorytetem godnym do nasladowania.. a tu takie cos?? mną poważnie wstrząsnęła ta Twoja wczorajsza sytuacja.
Wiesz Kamila tu gdzie mieszkamy jest nas zaledwie 6 Polakow i mlody jest jedynym dzieckiem a ze jest to niewielka miejscowosc taka tradycyjna szkocka miescina to i rasizm tu jest. W jego szkole tylko on jest z innego kraju i juz nie jednokrotnie mial z tego tytulu nieprzyjemnosci, dokuczali mu, wyzywali go od polskich swin itp, ale pobity zostal pierwszy raz:wściekła/y:. Zreszta nie tylko on mial tego typu problemy, ja rowniez w pracy kilkukrotnie uslyszalam rasistoskie teksty:no:. Jedynie moj M nie mial tych problemow ale to tylko dlatego ze sie go tu boja:-D:-D:-D
Na poczatku to bylismy dla nich jak takie malpki z Zoo - przychodzili pod oknai patrzeli, pytali co jemy, jak sie bzykamy itp. Prawda jest taka ze ich wiedza konczy sie na nich samych, wielu z nich nawet nie wie gdzie jest Polska, a jeden gosciu jak sie mnie pytal skad jestem i mu powiedzialam ze z Polski to on do mnie
,,....a to wiem skad tam to niedzwiedzie po ulicach biegaja....''

Ostatnia edycja:
osz jak jeden telefon może dobić powracające dobre samopoczucie :wściekła/y:

właśnie m dzwonił ,że kurier dziś nie przyjedzie bo go nawet nie wysłali :wściekła/y: i remont znów przedłuży się :-(
na dodatek są już informacje od mechanika w sprawie mego samochodu , no i okazało się że 1,5 tyś nie moje :wściekła/y: eh trzeba znów przekalkulować wszystkie najbliższe wydatki :-(

idę coś zrobić żeby rozładować złość

Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach i trzymam &&&&&&&&&&&&.

gkvip - współczuję chorej sytuacji w szkole dziecka.

kifsi - nie zazdroszczę, wiem co to znaczy przeciągający się remont....

.....Poszłabym na spacer bo pogoda piękna (w weekend słyszałam ze ma być 30 stopni!!) ale nogi mnie bola w każdych butach:/ po tym jak mnie obtarły to inne te strupki zdzierają i sie nie da wytrzymać:/ a plastry się sciągaja - do doopy klej mają czy jak?:/ a w japonkach teraz to tak głupio troche :p

Na takie otarcia pięt polecam te plasterki:
komfort2.png
Mają zdecydowanie lepszy klej, więc dobrze się trzymają skóry i co najważniejsze opatrunek jest gruby i miękki, więc nie czujesz bólu starych ran.

A na szybsze zaleczenie nowego pęcherza te z żelem:
minizel2.png

Dziewczyny ale się cieszę !!
Wiktor dostał się do przedszkola !!
Co prawda do przedszkola które było ostatnie na naszej liście i jest kawałek drogi od nas ale to nie ważne !! Ważne, że się dostał :) Od września zaczyna edukację przedszkolną.

Poza tym kupiłam rożek usztywniany tak jak chciałam i pieluchę flanelową :))

Zaraz wybywamy dalej:) Tylko trzeba coś przekąsić.

Dzięki! :) muszę właśnie pobuszować w szafie za jakimiś takimi bez pięt albo te plastry sobie kupię bo zanim mi się to zagoi to majowy tydzień się skończy ;) a w domu nie chce siedzieć :no: oj nieee :no:

Kamila - gratuluję :)

reklama
Wiesz Kamila tu gdzie mieszkamy jest nas zaledwie 6 Polakow i mlody jest jedynym dzieckiem a ze jest to niewielka miejscowosc taka tradycyjna szkocka miescina to i rasizm tu jest. W jego szkole tylko on jest z innego kraju i juz nie jednokrotnie mial z tego tytulu nieprzyjemnosci, dokuczali mu, wyzywali go od polskich swin itp, ale pobity zostal pierwszy raz:wściekła/y:. Zreszta nie tylko on mial tego typu problemy, ja rowniez w pracy kilkukrotnie uslyszalam rasistoskie teksty:no:. Jedynie moj M nie mial tych problemow ale to tylko dlatego ze sie go tu boja:-D:-D:-D
Na poczatku to bylismy dla nich jak takie malpki z Zoo - przychodzili pod oknai patrzeli, pytali co jemy, jak sie bzykamy itp. Prawda jest taka ze ich wiedza konczy sie na nich samych, wielu z nich nawet nie wie gdzie jest Polska, a jeden gosciu jak sie mnie pytal skad jestem i mu powiedzialam ze z Polski to on do mnie
,,....a to wiem skad tam to niedzwiedzie po ulicach biegaja....''

To muszą być strasznie zacofanymi ludźmi. A dobrze, że sie boją Twojego męża, może jakby "koledzy" ze szkoły syna widzieli jak wygląda jego tata to też by się bali ? No bo po zdjęciach widać, że niezły "koksik" :D

Do góry