reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej ja tez sie witam, ale zaraz zmykam troche popracować, potem fryzjer (mam nadzieje że wysiedze na fotelu) a po południu lekarz ze starsza latorosla i wizyta położnej no i w planach prasowanie. Wczoraj chłopaki dorobili mi półeczke w pokoju małego, wiec nie moge zgonic, ze nie mam gdzie układac rzeczy. ratunku. :angry:

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za dzisiejsze wizyty

reklama
Witam sie i ja. My z Madzia juz prawie gotowe na spacer jeszcze na sniadanko czekamy. Daje jej o 9 bo na mini mini leci ciekawski george i ona wtedy grzecznie siedzi i je.... jak zahipnotyzowana:) makijaz sobie strzele i lecimy. Musze kupic mojej malej pieluchomajtki bo chce ja brac na dwor juz bez pieluchy :) w domu juz robi normalnie na sedes nawet w dzien jak spi to tez bez pieluchy ale na noc i na dwor to boje sie ja wziac bez tej pieluszki. RAZ juz tak zrobilam ze wzielam ja na dwor, poszlysmy tylko pare metrow do apteki a ta mi sie zsikala, popuscila troche a nie zrobila do konca i byl taki placz.... biegem do domu z nia lecialam bo za cieplo jeszcze nie bylo. myslalam ze ducha wyzione bo na rekach musialam ja niesc bo nie chciala z tego dramatu isc.... :) takze teraz sprubujemy w ten sposob. Ninuszka napewno sobie poradzisz z dzidziusiem. wiadomo pierwsze czynnosci wykonywane beda wydawaly sie strasznie trudne ale potem juz bedzie ok. ja tez nie mialam pojecia o dzieciach , w szpitalu nawet nie wiedzialam jak mam ubrac a zmiana pieluchy byla wielkim wyzwaniem. spocilam sie przytej pieluszce ze stresu a kiedy juz skonczylam czulam ulge, no i co z tego?.... jak ona za chwile znowu sie zwalila :) mialam o tyle stresa bo nas na sali bylo 8 kobitek i kazda juz z doswiadczeniem jako takim a ja zadne :) takze spoko napewno bedzie ok. :-)
Zaza ja mam astme ale mi nic nie podawali i do zadnego alergologa nie chodzilam.

witam piątkowo ;-).
Pogoda piękna a ja w pracy do 16 / 17 :baffled: Ale jeszcze tylko 2 dni i wreszcie wolne!

Nogi ostatnio zaczęły mi puchnąć ale zwalam to na obcasy (niestety w pracy taki mamy standard). Ale jak jestem w domu to chodzę w balerinach lub japonkach.
mlodak fajne te twoje butki :tak:

zaza ja mam zmiany asmatyczne i chodzę do alergologa. Ale lekarka nic mi nie mówiła o przeciwwskazanich do znieczulenia (Maćka rodziłam sn i miałam znieczulenie a z Michałkiem miałam cc). Jakie bierzwsz teraz leki? Ja czuję się dobrze i biorę tylko singulair i avamys.

Miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
stokrotka ja dzisiaj planuję pierwszy w życiu spacer bez pieluchy. Ciekawe jak nam pójdzie, ale poczekam z tym do południa zeby jeszcze sie ociepliło :) Chłopakowi łatwiej sciaga spodnie wystawia siusiaka i sika na stojąco wiec mam nadzieje ze nie popusci w majtki :p

Witajcie,
Mały od samego rana się przepycha w brzuchu - boli :zawstydzona/y:
Dziwne niebo jest dziś - mam nadzieję, że się wypogodzi: niby jest słońce, ale duszno okrutnie jak na burzę! Przez to mój brzuszek obolały od rana - a mały tą aktywnością nie pomaga.

Wczoraj miałam pierwszy raz odruch wymiotny jak się zgięłam do kosza na śmieci - nóżki Małego są centralnie na żołądku i kopie strasznie w niego - w wyniku czego wczoraj zjadłam 4 kanapki przez cały dzień!!! Masakra :no:

Muszę się zmusić do jedzenia - tylko jak?

Kamila piękną datę wybrałaś - gdybyśmy tylko na to wpływ miały :-)
Ja to na Dzień Mamy chcę już Małego tulić!!!

Ania2004 i za wszystkie inne wizytujące - kciuki zaciśnięte!

A gdzie się podziały niektóre Panie np. Snoopy? Cisza... pogoda ciekawsza niż My tu i ani słowa tyle dni? :cool:

Miłego dnia Kobitki!

Dawno mnie tu o świcie nie było :) zajadam jabłko z paluszkami i spać nie mogę:crazy::crazy: wczoraj się fatalnie czułam zatykało mnie i nie wiem czy młody mi coś uciska czy co, teraz odrobine lepiej, ale nie mogę leżeć, bo powietrza mi brak.

Aga, mnie tez tak zatyka po jedzeniu, wlasciwie od 15, to powinnam nic nie jeść i mało nawet pić, zeby dobrze spała. Dzisiaj w nocy to miałam maskarę, nie dosć,ze mnei przyduszalo to jakby powietrza brakowałow sypialni.Ja poza ciąża mam refluks zołądkowy i tak mi się w ciazy to cholerstwo objawia - przyduszaniem.

Hejka. My już od paru godzin n a nogach. Pogoda znów piękna więc jestem zadowolona.
Od paru dni wcale nie mam apetytu a jak coś zjem to później ciężko mi na żołądku ... :(
Tak więc na śniadanie kawa z mlekiem.

jak juz pisałam Adze- mnie tez przydusza po jedzeniu i wywala brzuchol, ale nie wyobrażam sobie zjedzenia na śniadanie tylko kawy z mlekiem. Ja rano jem dużo, 2 kanapki co najmniej, banan, serek biały, borówki amerykańskie itd.

Avo czyli od czego niby to puchniecie miałas???
Jak mierze cisnienie to mam 120/70 czyli ksiazkowo, białka brak (jakes 2tyg tmu). Njbardziej niepokoja mnie te dołki nawet na brzuchu ....

Poza tym codz niewyspana cały czas, duzo sikam, plecy bola mnie 3dzien jakby mi ktos nóż sadzał - zyc nie umierac ;)))

Ide dzis po reszte wuyprawki,słoneczko przepieknie zaglada w okna od rana ;))

Buziak - no w ciąży się puchnie i te dołki wiele kobiet ma- niektóre to mają zamist nóg poduszeczki:) Ja tak nie puchnę- u mnie postronna osoba powiedział by,ze mam po prostu potężniejsze nogi, stopy i kostki, a ja normlanie stopy i kostki mam filigranowe. Mnie u Ciebie martwi to puchnięcie brzucha najbardziej, bo to mi się kojarzy tylko z ostrą niewydolnością serca, aczkowliek tak jak pisałam wczęsniej kobiety w ciązy maja objawy niewydolnosci serca- serce powieksza się, puchną, odczuwaja duszności, męczą się szybciej i mają zadyszki. Zrób mocz- bardzo Cię proszę. A jak sie poza tym czujesz? Nie męczysz sie jakoś mega szybko, mozesz leżeć płasko na wznak?

Ale dzisiaj pogoda:) Ja znou wybieram się na parogodzinny spacer. O dziwo nie mam zadyszek i mi dobrze jak chodzę, gorzej jak leżę zwąłszcz apo jedzeniu. Tylko rano przed jedzeniem moge leżęc na wznak:)

Gratuluję udanych wizyt. Te nasze dzieciaki coraz większe:)

Za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki:)

Ostatnia edycja:
Hello

a ja dzisiaj mialam jakas noc do doopy i to o dziwo nie przez sikanie bo nie latalam tylko taka zgage ze co zasnelam po rennie to sie budzilam po nastepne. masakra
ja po 11 zmykam na ktg, mam nadzieje ze tym razem bedzie ok i wroce do domu.

Gdzie jest Gkvip??!!bo ja naprawde sie zaczelam martwic ze sie zestresowala wczoraj w tej szkole za bardzo

Zaza ja nie wiem jak przy astmie jest ale Dolarganu to ja i bez tego nie chce. dostalam to 2 razy w zyciu, najpierw przy zapaleniu trzustki to mdlalam i wymiotowalam naprzemian, zielona na twarzy bylam. przy porodzie nie zgodzilam sie we wstepnych papierkach na niego. ale jak juz skurcze byly takie ze mi odbieraly myslenie to podpisalamzgode jednak i znowu je dostalam, tylko ze tym razem nie wymiotowalam, za to krecilo mi sie w glowie i nie czulam juz nic oprocz tych skurczow, nie docieralo do mnie nic co kto mowi, jakbym pijana byla dodatkowo wiec ja juz podziekuje za to swinstwo. jak slysze ze to komus wogole pomaga to ciezko mi uwierzyc bo dla mnie to pogarszalo tylko wszystko

Buziak takie dolki to sie robia jak ktos sie odwodniony, to wtedy sie tak skora uklada i zostaje pare sekund.Ty pijesz wystarczajaco?

Pola , Klusia to ja dolacze do tych szczesliwych mam spiochow. maly pierwszy miesiac mial tragiczny ale jak przeszedl na butle to spal cala noc, do tej pory jeszcze spi w dzien kolo 2 godzin.

reklama
dzień dobry :)

witam sie i lece jakos zorganizować.
Wczoraj mój dziazek wyladował w szpitalu przez wlasna za przeproszeniem glupote. Wstał o 5 bo go dusic zaczelo. Więc zażył tabletke na serce, potem stwierdził ze to nie serce a zoladek, więc kolejna tabletke. Po chwili... a ze jednak od za niskiego cisnienia... i kolejna. Podsumowujac zazył wszystkie które miał, na arytmie, na refluks, na obiżenie i podwyzszenie cisnienia na kłopoty z nogami które tez cisnienie obnizają. I wszystko na czczo. Skończyło się zatruciem i szpitalem.

Mnie juz dzis mniej boli niz wczoraj, pogoda sliczna więc moze przynajmiej pranie nastawie.

Miłego dnia

Do góry