reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Tak na szybko sie przywitam i powiem, ze juz po wizycie :tak:
Mala rosnie jak na drozdzach brzusio zmierzony i od ostatniej wizyty urosl 5cm :szok: w 4 tyg to duuuzzoooooo jak dla mnie. Waga moja tez skoczyla do gory i juz 12kg na plusie :-( oj nie dobrze:-(
Biore zelazo bo mam anemie ale jak sie pytalam czy sprawdza raz jeszcze czy juz jej nie mam to powiedziala mi ze nie bo... nie trzeba po nie byla ponizej 10 a ja mialam 10,2.... :baffled: Cisnienie 90/52 wiec standard.
Co do klucia w pochwie to podobno dziecko tak naciska i dlatego te bole jak bede mocne to paracetamol i nie mam sie czym przejmowac.

Nastepne wizyta za 2 tygodnie u mnie w domku :-)

Wracam do pracy ;-)

reklama
To muszą być strasznie zacofanymi ludźmi. A dobrze, że sie boją Twojego męża, może jakby "koledzy" ze szkoły syna widzieli jak wygląda jego tata to też by się bali ? No bo po zdjęciach widać, że niezły "koksik" :D

kamila - ale mnie rozbawilas ty tekstem ''koksik'' :-D:-D:-D dzieki za poprawe humoru:tak::-)
zaraz moj M powinien wrocic to go juz w drzwiach przywitam nowa ksywka:-D:-D:-D

Tak na szybko sie przywitam i powiem, ze juz po wizycie :tak:
Mala rosnie jak na drozdzach brzusio zmierzony i od ostatniej wizyty urosl 5cm :szok: w 4 tyg to duuuzzoooooo jak dla mnie. Waga moja tez skoczyla do gory i juz 12kg na plusie :-( oj nie dobrze:-(
Biore zelazo bo mam anemie ale jak sie pytalam czy sprawdza raz jeszcze czy juz jej nie mam to powiedziala mi ze nie bo... nie trzeba po nie byla ponizej 10 a ja mialam 10,2.... :baffled: Cisnienie 90/52 wiec standard.
Co do klucia w pochwie to podobno dziecko tak naciska i dlatego te bole jak bede mocne to paracetamol i nie mam sie czym przejmowac.

Nastepne wizyta za 2 tygodnie u mnie w domku :-)

Wracam do pracy ;-)
gratki z udanej wizyty:tak:

Hej.
My juz mamy zaliczony 4-o godzinny spacer i moja mala padla. wstanie zje obiadek i znowu ruszamy polazic i do parku przede wszystkim.
Muńka niewiem jakie mam wymiary brzuszka ale z 56 kg bo z tylu startowalam jest na 68kg.
Gkvipbardzo wspolczuje wam tej sytuacji. Musi byc wam ciezko i nie przyjemnie tam mieszkac skoro otaczaja was tacy " dziwni" ludzie.
Sunshine tez mam anemie... mam brac tardyferon 1x1.Fajnie masz ze ze gin do ciebie do domku przychodzi. A tak swoja droga to czemu tak?
Kifsi wspołczuje wydatków.
Aylin ja po dzisiejszym spacerze juz wyciagnelam japonki. Kupilam takie w pumie 3 lata temu za smieszne 40 zł a sluza mi tyle czasu a teraz nie umialabym bez nich zyc :) sa tak wygodne ze chcialabym kupic jeszcze jedne na zapas :) Jak temp. jeszcze skoczy to wezme je do torby na przebranie bo w moich balerinkach jest mi za goraco. Nogi mi nie puchna co prawda ale pieka bo sie poca i wogole nie dobrze.

Ostatnia edycja:
Kamila Gratuluję przedszkola, wiem jak się musisz cieszyć:-)
Ja dziś jechałam do laboratorium...masakra co za upał w tramwaju... I oczywiście co? Młody człowiek patrzył się na mnie jak stoję, a dziadek ok 70 lat podszedł do mnie i chciał mi ustąpić... No ja pierdziu...Nie wytrzymałabym na stojąco, bo to jednak 40 min w nieklimatyzowanym pojeździe, gdzie słońce pali przez okno....

Moje dziecko z babcią na placu zabaw się wybiegało i jeszcze mu mało...Spać nie chce,może też z gorąca... Skąd on ma tyle siły??? Cały czas biegiem, w domu biegiem i buzia mu się nie zamyka.... a ja skorzystałam z obecności babci i przekimałam się godzinę... Wczoraj troszkę przegięłam z prasowaniem, bo do ponad 2ej siedziałam, ale tak mi dobrze szło przy "Kolekcjonerze" , ze szkoda było się kłaść. Jak tak dalej pójdzie, to dziś skończę i zostanie mi tylko 2 pudła:-D.

Co dziś na obiad u Was? U nas chińczyk i na deser owoce..uwielbiam... kiedy sezon truskawkowy, to truskawki z serkiem waniliowym mogłabym jeść 3 razy dziennie non stop.....

Wpadłam znowu się pochwalić !! :))))

Byliśmy właśnie na długim spacerku i na placu zabaw. Byliśmy również w ciuchlandzie :p Kurcze że ja taka głupia byłam - mam go pod nosem a nigdy tam nie zaglądałam bo to taka "dziura" . No i kupiłam siatę markowych ( Disney i Cherooke ) ciuchów dla Milana , dokładnie 14 sztuk + świetny śpiworek do spania :) Wszystko jak nowe nie śmigane. Zapłaciłam całe 13 zł !!!!
Ale nie to najważniejsze ! Poszliśmy bez pieluchy. Pierwsze w życiu wyjście bez pieluchy kawałek od domu zakończone sukcesem !! Było siusiu na trawkę !! Kurcze :) Dziś mam mega udany dzień. Mam nadzieje że nic mi go już nie zepsuje :)
W domu brud smród i teksańska masakra więc powoli zaczynam odgracać samą siebie bo dookoła nawet kubka nie ma gdzie postawić :)

Hej :happy:

Ja po wczorajszym obżarstwie nie odczułam żadnych skutków ubocznych, co świadczy o tym, że mi się żołądek rozszerzył - niedobrze :sorry:

Dzisiaj jak przeczytałam na forum słowo:chałwa, to o prawie wyrwałam z krzeszła. Zaraz obieram kierunek sklep - muszę zjeść coś słodkiego!

Kamila fajnie, że młody się dostał :tak: A gdzie można znaleźć tą listę, którą zrobiłas? Na którym wątku?

Gkvip bardzo współczuję przeżyć, nigdy bym nie pomyślała, że UK to taki rasistowsko - zacofany kraj :no:

A ja już jestem całkowita pokraka, jak wstaję po dłuższym siedzeniu strasznie mnie boli brzuch, tak mnie jakby ciągnie ... I chodzę jak zgarbiona babcia ...

No nic, lecę po jakieś ciacho..

Hej.
Aylin ja po dzisiejszym spacerze juz wyciagnelam japonki. Kupilam takie w pumie 3 lata temu za smieszne 40 zł a sluza mi tyle czasu a teraz nie umialabym bez nich zyc :) sa tak wygodne ze chcialabym kupic jeszcze jedne na zapas :) Jak temp. jeszcze skoczy to wezme je do torby na przebranie bo w moich balerinkach jest mi za goraco. Nogi mi nie puchna co prawda ale pieka bo sie poca i wogole nie dobrze.

ja mam takie ukochane z nike. Tez z przeceny. Ale gdzies mi je porwało.
Dzis do biedronki (15 minut spacerkiem w obecnym stanie) poszlam w balerinkach i zalowalam ze japonek nie ubrałam. U nas 25 stopni i wiaterek. Jest slicznie. Na jutro wydzieram japonusie.

reklama
Sunshine tez mam anemie... mam brac tardyferon 1x1.Fajnie masz ze ze gin do ciebie do domku przychodzi. A tak swoja droga to czemu tak?

Nie wiem czy kazda tak ma ale moja polozna w 36 tc lubi przyjsc do domu a ze to jest czas na przygotowanie planu porodu to woli zrobic to na spokojnie. Ale to tylko ta i pierwsza wizyta w domku reszta juz w przychodni.

gkvip- kurczaki to sie u Was dzieje, nie zazdroszcze.
Iwon- a nio w UK nie jest tak kolorowo w kazdym miejscu.... zreszta jak wszedzie znajdzie sie taki co mu cos sie nie podoba.
KamilaL- a widzisz pod latarnia najciemniej, teraz juz wiesz, gdzie sie wybierac na zakupy. Nio i wielkie GRATULAJE dla duzego mezczyzny- siusiu na trawke to juz wyczyn, ze hoho :tak:
:-D

Zazdroszcze pogody!!!!!!!!!

Do góry