reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam was z poranka tzn. mojego wieczorka leje zimno wieje.......
widziałyście już jest styczeń 2013 ........:eek::baffled:
Zaraz kolacja u MNIE Kurczaczek z rożna i mizeria......Miłego dzionka.

reklama
Witam!!!
Zdam tylko relacje z wczorajszej wizyty,a potem sobie poczytam co u was.
Otoz baby nie jest duze - 2300g i max bedzie 3000g jak sie urodzi. Do tego szyjka miekka i rozwarcie na jeden palec,ale gin powiedzial,ze liczy ze koniec maja urodze. Co do plci,to trudno powiedziec czy to byla buleczka,czy jajeczka - siusiaka nie bylo widac.
Czuje sie koszmarnie - bol przy chodzeniu,wczoraj wieczorem 3 mocne skurcze, ktore dulo trzymaly,ale pozniej juz ok.
Pogoda u nas super - bedzie dzis goraco i weekend tez bedzie bardzo cieply 25-30 stopni.
Milego przedpoludnia. Ide zrobic kawke i zabieram sie za czytanie co u was i jak wasze wizyty.

Witam i ja :biggrin2:
Dzieki kochane za troske
Jak wiecie wczoraj bylam w szkole syna bo mi go pobili:wściekła/y: no i.......
Tak mnie tam wku...li a szczegolnie wicedyrektor ktory rozmawial ze mna jak z debilem ( a ze bylo rano i mialam ciezka noc to bylam w czapecce z daszkiem, w dresach, nieumalowana i prawde mowiac wygladalam jak mlodego starsza siostra;-)). Ten palant wogole mnie nie sluchal a do tego lekcewazyl:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oczywiscie zazadalam usuniecia ze szkoly tego chlopaka ktory pobil mojego syna a on mi na to ze 3dniowe zawieszenie w szkole to wystarczajaca kara:wściekła/y:. Wiec nie wiele myslac poszlam na policje i zglosilam to pobicie. 2godz pozniej mialam tel ze szkoly z prosba o kolejne spotkanie wiec poszlam ale tym razem juz z ulozonymi wlosami, pyszczek byl pomalowany, oko na maroko no i odpowiedni stroj;-). Wchodze do szkoly podchdze do tego ku...sa dyrektora a on do mnie ze ja nie jestem mama mlodego:szok: bo on poznal jego mame dzis rano i to napewno nie jestem ja:szok:. Facet tak szedl w zaparte ze musialam dzwonic do mlodego aby przyniusl mi z domu moje dokumenty:wściekła/y:. Gdy to juz sie wyjasnilo to nagle ten ku..as zaczal sie do mnie przymilac:szok::baffled: i czarowac o i powiedzial ze stanowisko szkoly w sprawie pobicia sie zmienilo tzn. okazalo sie ze mlodziez ktora to zdazenie widziala zeznala ze bylo to pobicie na tle rasistowskim:szok: i ze sprawce bedzie usuniety ze szkoly:tak:.
Takze kobitki mialam wczoraj dzien pelen wrazen:tak: i nerwy mialam ogromne . Dobrze ze mlody czuje sie lepiej i jego glowa tez. Teraz tylko czekamy na informacje z policji.

Kciukaski za wszystkie wizyty.
gosiaczek - super ze wizyta owocna

Witam i ja :biggrin2:
Dzieki kochane za troske
Jak wiecie wczoraj bylam w szkole syna bo mi go pobili:wściekła/y: no i.......
Tak mnie tam wku...li a szczegolnie wicedyrektor ktory rozmawial ze mna jak z debilem ( a ze bylo rano i mialam ciezka noc to bylam w czapecce z daszkiem, w dresach, nieumalowana i prawde mowiac wygladalam jak mlodego starsza siostra;-)). Ten palant wogole mnie nie sluchal a do tego lekcewazyl:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oczywiscie zazadalam usuniecia ze szkoly tego chlopaka ktory pobil mojego syna a on mi na to ze 3dniowe zawieszenie w szkole to wystarczajaca kara:wściekła/y:. Wiec nie wiele myslac poszlam na policje i zglosilam to pobicie. 2godz pozniej mialam tel ze szkoly z prosba o kolejne spotkanie wiec poszlam ale tym razem juz z ulozonymi wlosami, pyszczek byl pomalowany, oko na maroko no i odpowiedni stroj;-). Wchodze do szkoly podchdze do tego ku...sa dyrektora a on do mnie ze ja nie jestem mama mlodego:szok: bo on poznal jego mame dzis rano i to napewno nie jestem ja:szok:. Facet tak szedl w zaparte ze musialam dzwonic do mlodego aby przyniusl mi z domu moje dokumenty:wściekła/y:. Gdy to juz sie wyjasnilo to nagle ten ku..as zaczal sie do mnie przymilac:szok::baffled: i czarowac o i powiedzial ze stanowisko szkoly w sprawie pobicia sie zmienilo tzn. okazalo sie ze mlodziez ktora to zdazenie widziala zeznala ze bylo to pobicie na tle rasistowskim:szok: i ze sprawce bedzie usuniety ze szkoly:tak:.
Takze kobitki mialam wczoraj dzien pelen wrazen:tak: i nerwy mialam ogromne . Dobrze ze mlody czuje sie lepiej i jego glowa tez. Teraz tylko czekamy na informacje z policji.

Kciukaski za wszystkie wizyty.
gosiaczek - super ze wizyta owocna

jestem w totalnym szoku . czy ten czlowiek nie mial oczu ze musialas mu udowadniac ze jestes matką? kur.. to ze ubranie inne i makijaz nie znaczy ze zmienilas twarz :/ wzrost figure ( brzuszek przeciec mialas i w dresach i w bardziej eleganckim stroju )

nie no ja niewiem co powiedziec dobrze ze tamtego wywalą ze szkoly a synowi powrotu do zdrowka zycze.

Kamila - moze on myslal ze ta baba z rana to tylko przy kosci jest:-D:-D:-D. Ale powaznie jest kolosalna roznica w traktowaniu czlowieka w zaleznosci od tego jak jest ubrany i jak wyglada to sie chyba nigdy nie zmieni:-(

Kamila - moze on myslal ze ta baba z rana to tylko przy kosci jest:-D:-D:-D. Ale powaznie jest kolosalna roznica w traktowaniu czlowieka w zaleznosci od tego jak jest ubrany i jak wyglada to sie chyba nigdy nie zmieni:-(

przeciez to jest chore, tym bardziej ze chodzi tu o czlowieka niby wykształconego ,inteligentnego, kulturalnego, dającego przyklad dzieciom. Powinien jako dyrektor byc autorytetem godnym do nasladowania.. a tu takie cos?? mną poważnie wstrząsnęła ta Twoja wczorajsza sytuacja.

zaza ja mam zmiany asmatyczne i chodzę do alergologa. Ale lekarka nic mi nie mówiła o przeciwwskazanich do znieczulenia (Maćka rodziłam sn i miałam znieczulenie a z Michałkiem miałam cc). Jakie bierzwsz teraz leki? Ja czuję się dobrze i biorę tylko singulair i avamys.

no ja się mam o tyle dobrze, że do tej pory brałam tylko Ventolin doraźnie, czyli prawie nigdy plus tabsy odczulające
ale teraz przypisała mi Pulmicort (czy jakoś tak) i jakieś kropelki i aerozol do nosa, te dwa ostatnie będę mogła brać karmiąc piersią, bo reszta odpada :( przynajmniej na początku

i okazało się, że w trakcie porodu jedyne czego nie mogę brać to morfina, ale tego u nas nie podają (chyba nigdzie zresztą), więc nie ma żadnego problemu

Zaza ja nie wiem jak przy astmie jest ale Dolarganu to ja i bez tego nie chce. dostalam to 2 razy w zyciu, najpierw przy zapaleniu trzustki to mdlalam i wymiotowalam naprzemian, zielona na twarzy bylam. przy porodzie nie zgodzilam sie we wstepnych papierkach na niego. ale jak juz skurcze byly takie ze mi odbieraly myslenie to podpisalamzgode jednak i znowu je dostalam, tylko ze tym razem nie wymiotowalam, za to krecilo mi sie w glowie i nie czulam juz nic oprocz tych skurczow, nie docieralo do mnie nic co kto mowi, jakbym pijana byla dodatkowo wiec ja juz podziekuje za to swinstwo. jak slysze ze to komus wogole pomaga to ciezko mi uwierzyc bo dla mnie to pogarszalo tylko wszystko

no właśnie ja się trochę boję tego leku, położna na SR mówiła, żebyśmy go lepiej nie brały, bo to narkotyk:baffled:

gosiaczek gratuluję wczorajszej udanej wizyty!

gkvip no co za historia:szok: jawna dyskryminacja:angry: dobrze zrobiłaś idąc na policję
ale z tym niepoznaniem to ładny jazz, kobieta o dwóch twarzach hehe :-D

Hejka!

Dziś pięknie znów za oknem a ja po tej wczorajszej wizycie jakaś przybita. Wiem, że nie ma jakiś wielkich powodów do obaw, ale ja już taka jestem, że nie mogę od siebie odgonić myśli, że nie jest do końca tak, jak powinno być. Mam wyrzuty sumienia, że może przeze mnie mała taka nieduża, bo ostatnio jem tak jak przed ciążą. Po prostu nie mam wielkiego apetytu i faktycznie moja waga od jakiegoś czasu stoi w miejscu:-(
Muszę w siebie w takim razie wmuszać, ginka kazała więcej pić i dużo odpoczywać na lewym boku, więc od wczoraj śpię już z rogalem, bo wtedy nie budzę się tak często na wznak.

Powiem Ci ze teraz po tym arbuzie to mi niedobrze się zrobiło :/ no chyba ze to przez banany albo truskawki:confused: bo też zeżarłam :-D niektórzy topią smutki w alkoholu a mnie owoce pozostają :-D
Masz rację - teraz brzuch przeszkadza a potem jakoś sobie poradzimy - zapakuje Małą w nosidełko i nawet po górach mogę łazić! Grunt to pozytywne myślenie którego dzisiaj akurat mi brakuje :-( ale DZIĘKUJE za podniesieniu na duchu :-)

;-);-);-)

Dla warszawianek:
Plaża Wilanów: Otwarcie już w najbliższą sobotę [ZDJĘCIA] - Naszemiasto.pl
jak ja zazdroszczę nadmorskim dziewczynom prawdziwej plaży....

w zeszłym roku też była ta plaża, a że mieszkam niedaleko to fajnie się tam spędzało czas. W siatkę graliśmy ze znajomymi po pracy, piwko piliśmy do później pory:-)w tym roku pewnie z malutką będę tam zaglądać.

Zdaje relacje z dzisiejszej wizyty!
dzidzio zdrowy tylko w jaderku lewym ma jakis pecherzyk-zobaczymy co z tego wyniknie.
wazy 1,950. jesli chodzi o mnie to mam anemie i musze brac zelazo. jest jeszcze jedna niespodzianka....
Mały sie przekrecil ... byłulozony glowkowo a teraz jest posladkowo, masakra.... mam takiego dola bo ginekoloszka mi powiedziala ze ma 2 tyg na obrut jak nie to na cc mnie umowi... :(

mojej siostry synek też coś miał na jąderku ale podczas porodu wsio się wchłonęło i jest ok. Widzę, że Twój mały waży podobnie do mojej. A masz wymiary brzuszka??
Życzę, aby maluszek wrócił do swojego główkowego położenia!

Witam w ten piekny dień :-)

Ja sie szykuje do lekarza, dowiem sie jak wielki jest juz młody. Wizyta na 11.
Milego dnia

&&&&&&&

gkvip - współczuję niemiłej sytuacji, szok!!! zdrówka dla synka

reklama
Hej :-)
dzięki za słowa otuchy :-) dziś troszkę lepiej
jak ja lubię jak prognozy się sprawdzają :-) ciepło , słonecznie poprostu nic tylko tyłek wygrzewać lub na spacerek :-) u mnie opcja z wygrzewaniem bo czekam na kuriera z tapetami do sypialni , ale widoczek kwitnącego ogrodu wystarczy

mnie też zatyka po jedzeniu , obecnie ograniczyłam posiłki do trzech dziennie oraz przede wszystkim ich wielkość teraz jem o połowę mniej :-( choć mam ochotę na więcej , ale jak sobie przypominam jak mi po tym źle to głód mija :-) za to pochłaniam litry wody
ostatnio ogóle nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji do zaśnięcia , no poprostu wiercę się co najmniej z1,5h zanim zasnę, sapie przy tym jak mops bo nie mogę oddechu złapać , wszystko uciska, ale jak już zasnę to śpię bez problemu :-)

gkvip- nieźle stresujący dzień, tego dyra to też bym ..... , dobrze ze na policje zgłosiliście no i najważniejsze że z młodym nic poważnego

gratuluje udanych wizytek i rosnących zdrowo maluszków

muńka nie denerwuj się napewno to taki urok dzidzi, zapewne jeszcze wyskoczy z wagą do góry i niezły klocek się urodzi , głowa do góry i nie martwimy się bo to może bardziej zaszkodzić

Ostatnia edycja:
Do góry