reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

W piątek 21.04 mojego męża sis urodziła dziewczynkę :-) pomiędzy nami była różnica 6 tygodni ciąży , tylko że ona też mieszka w innym mieście ale jak przyjadą do teściów to beda się bawiły.

Gratulacje dla rodziców:-)

O, to samo mogłabym o sobie napisać. Ja też wcześniak, też byłam niedomknięta, miałam szmery jako dziecko i... nic z tego nie wynikło, operacji też nie miałam i jakoś żyję :). Pewnie jakby mnie zoperowali, tobym się teraz tak szybko nie męczyła przy bieganiu, ale kto to może wiedzieć. Dobrze, że Wy jesteście optymistycznie nastawieni.

Ja tymczasem dziś mam wizytę ok. 19.00, więc wszystkie kciuki mile widziane. Wieczorem spr. wyniki badań i niestety już nie wyglądają tak wesoło jak dotychczas, ale mam nadzieję, że na tym etapie ciąży leciutko podniesione WBC i trochę więcej niż leciutko neutrocyty to norma (?). Za to kochane, hemoglobiny to ja mam 14,1! Widać, że tabletki z żelazem działają! (biorę prenatal classic) No i najgorsze, co mnie dziś czeka, to smutne zetknięcie z wielorybią rzeczywistością - ważenie :no::no:. Czuję, że w tym miesiącu przybrałam o wiele za dużo... no ale cóż, najważniejsze, że Tomaszek rośnie, to pewnie wszystko jego kilosy, nie moje :p

Ja co prawda wcześniakiem nie byłam, ale Botal i tak się nie zamknął. Mojej siostry synek też urodził się z niedomkniętym, teraz ma 3 miesiące i już tylko widać niewielki otworek, więc widać, że wsio idzie ku lepszemu. Rozmawiałam o tym z moją ginką i zapytałam czy to może być dziedziczne i ona powiedziała, że tak, dlatego też, mam poprosić, aby w szpitalu po porodzie zrobili mojej malutkiej echo serca.

3mam &&&&&&&

reklama
Munka dziękuję w ich imieniu, dziś chyba wychodzą do domciu.
Tialana ja jeszcze fotelika nie mam a co dopiero go obslugiwac ;-)
Przy okazji ktoś z waszego otoczenia ma może do sprzedania fotelik maxi cosi cabrio fix dla dziewuszki najlepiej z ta baza? Chętnie kupię ;-)

Witam i ja.

Pogoda u mnie piękna, ale ja czuję się fatalnie. Brzuch całą noc napięty, teraz trochę odpuścił. No i ten ucisk w dole jak się przekręcam na łóżku.
Wstałam o 8 i jest mi cały czas niedobrze, ledwo co żyję. Miałam iść na badania, ale nie dałam normalnie rady.
Może jeszcze poleżę to jakoś dojdę do siebie bo teraz to do niczego się nie nadaję. Na szczęście w czwartek wizyta to ginka zrobi przeglądczy wszystko gra.

rureczko - super, że Cię wypuścili.

Agulex wiem, właśnie powoli zaczynam się rozglądać za nim i tak dopytuje.
Mlodak ja mam wizytę jutro po południu, a ty odpoczywaj na pewno jest wszystko ok zobaczysz w czwartek.

Ostatnia edycja:
Ruurka super że wreszcie w domu. Dopiero zobaczyłam wiadomość od ciebie:-)

Ja też kupuję maxi cosi cabrio, bazę już mam kupiłam nową i się zgapiłam bo mażna było poszukać cały używany zestaw

Ostatnia edycja:
a ja właśnie przygotowałam łóżeczko.. :) ustawiłam odpowiednią wysokość, włożyłam materac i prześcieradło oraz ochraniacz :) zaraz zrobię resztę a później przykryję narzutą by się tam nic nie kurzyło :) od razu jest mi lepiej i jestem szczęśliwsza.

tylko cholerka nie mam pojęcia gdzie jest mój stelaż od baldachimu. wielka zagadka.

Hej Dziewczyny!
Melduje, że żyję, czujemy się dobrze, maluszek tak się wierci że momentami doprowadza mnie do łez ale w głębi serducha się cieszę:-) Zmykam bo mam duuuuużo rzeczy do zrobienia a korzystając z pięknej pogody i z jeszcze lepszego samopoczucia zrobię co mam zrobić i będę się byczyć:rofl: Miłego Dnia Kochane!!! Trzymajcie się cieplutko oczywiście w dwupaczku, buziaczki od cioci malinki dla robaczków;-)
PS. Wrzuciłam zdjęcia brzusia na odpowiednim wątku, nie smiejcie się tylko z majciochów bo dopiero po wrzuceniu fotek na forum skumałam że mogłam przyodziać jakiś dressssss lol:-)

reklama
a ja się zmachałam zgrzałam i nie wiem co jeszcze... jeden pokój wysprzątany i przygotowany na przyjście Milana... teraz tylko na bieżąco muszę wycierać kurze i będzie ok:)

Do góry