reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

milej niedzieli - u mnie zapowiada sie deszczowy dzien :-( do tego jakas ostatnio nerwowa jestem i male tak napiera na dol,ze czasem to bol straszny przy chodzeniu - no ale juz niedlugo, byle do 37 tyg. dociagnac i bedzie super

mam nadzieje,ze u was z samopoczuciem ok

pozdrawiam papa

reklama
Dzieki Mamina:-)
Znasz jakis polski odpowiednik tej cornstarch? Ja w sklepach widzialam tylko kukurydziana taka zolta. A moze wyjdzie ze zwykla ziemniaczana?
Bede musiala tej skrobii kukurydzianej poszukac.
Witaj tomek:-)

polska nazwa to maizena. Do kupienia w sklepach ze zdrową zywnościa. Ale np w Almie tez widziałam, ziemniaczana nadaje troche inny posmak.
Ale jak byłam na dukanie to odkryłam puding czekoladowy w lidlu który własnie ma w składzie maizene.

Ja ciuszki prałam w 40 stopniach. Tylko pościel w 60 pójdzie. I tak wszystko prasuje wiec wszystko to złe i co ma zginąć to i tak zginie.....

A sicil - wydaje mi sie ze cos jest nie tak... bo odpisałaby przynajmiej na jednego sms-a wiedząc ze sie martwimy.

Zgadzam sie z blond juz wczoraj chcialam to zasugerowac zeby uszanowac jej milczenie. Bo co jest wazniejsze: nasze nerwy czy ona i Gulio? Jesli nie ma czasu to odpisze gdy bedie miala. A jesli cos sie stalo to tez napisze gdy bedzie mogla i miala ochote. Wiafomo jak jest z wczesniakami kazdy dzien to nowe wyzwania i nowe wydarzenia. Jesli nie chce pisac to uszanujmy to po prostu.

A ja siedze wlasnie na sloncu w ogrodku z psem:-) po jego pierwszej od daaaawna nocy na dworzu tzn teoretycznie w budzie ale spal przed brama. Naprawde trzymam kciuki, zeby sie przyzwyczail.

Laseczki a jak tam u was z cellutitem? Pogłębił się w ciąży? Bo u mnie bardzo :/ Fakt , że sporo mi uda przytyły i nawet Mój dzis zauważył, że mam kalafiory :/ Wiem , że to te kg i hormony i mam nadzieję, ze po ciąży przy odpowiednich ćwiczeniach i preparatach to w dużej mierze znika. Ale i tak mnie to dołuje, bo nie miałam takich problemów. Dziewczyny, które juz rodziły - zmniejszyło siuę wam to świństwo po porodzie?

Esperanza ziknelo nawet wiec sie nie martw:) po prostu teraz nasze cialo sie buntuje hehe . u mnie wszystko poszlo w cholere samo, i kg i cellulit, jedyne co robilam to brzuszki i zadna opona mi nie zostala, smarowalam sie kremem na rozstepy z dax cosmetics czyli tez nie zadnym cudem zeby mi rozstepy troszke sie rozjasnily i juz.
po kolejnej ciazy wiem ze juz tak latwo z ta oponka nie pojdzie ale bede walczyc hehe, ale cellulit to naprawde tak samo szybko jak sie pojawil tak szybko zniknal:)

( no dobra pozniej sobie znowu przytylam i znow wrocil ale to juz nie mialo nic wspolnego z ciaza hehe:cool:)

witajcie niedzielnie

U nas pogoda taka SE, ale nie leje, a to juz dobrze.

Esperanza - ten celullit w ciąży jest tez od większej ilości wody zatrzymywanej przez organizm, więc nie ma się co martwić, bo jak napisała blond on zniknie.

Esperanza ziknelo nawet wiec sie nie martw:) po prostu teraz nasze cialo sie buntuje hehe . u mnie wszystko poszlo w cholere samo, i kg i cellulit, jedyne co robilam to brzuszki i zadna opona mi nie zostala, smarowalam sie kremem na rozstepy z dax cosmetics czyli tez nie zadnym cudem zeby mi rozstepy troszke sie rozjasnily i juz.

po kolejnej ciazy wiem ze juz tak latwo z ta oponka nie pojdzie ale bede walczyc hehe, ale cellulit to naprawde tak samo szybko jak sie pojawil tak szybko zniknal:)

( no dobra pozniej sobie znowu przytylam i znow wrocil ale to juz nie mialo nic wspolnego z ciaza hehe:cool:)

witajcie niedzielnie

U nas pogoda taka SE, ale nie leje, a to juz dobrze.

Esperanza - ten celullit w ciąży jest tez od większej ilości wody zatrzymywanej przez organizm, więc nie ma się co martwić, bo jak napisała blond on zniknie.
Dzięki dziewczyny! Tez mi się tak wydawało ale fajnie usłyszeć to od doświadczonych mamusiek. :*

Witam,

no i rodzice polecieli, znowu powrot do rzeczywistości.
Najbardziej zal mi Kuby bo juz wszystko rozumie i teskni za Nimi:-(

zaza jak wkladu też nie piorę, pościel oczywiście ale podusię i kołderkę odpuszczam:tak:

esperanza ja przed 1 ciążą nie mialam w ogole cellulitu, w ciazy oczywiście u mnie zawitał ale pozniej nawet spoko, do końca nie zszedł ale nie było zle, wrecz bylam zaskoczona ze tak ladnie skora pozniej wygladała:tak:

Avo co do wysra...się masz rację:tak::-D
nie ma jak taka ulga, od razu czlowiek lzej sie czuje:)

Moi panowie poszli na spacer, Kuba rowerek testuje:tak:
A ja tez jakas przybita, niby nie tesknie za Polską ale jak ktos od nas wylatuje to mi smutno:-:)zawstydzona/y: i zawsze to trwa jakies dwa, trzy dni zanim od nowa wszystko wroci do normy

witam niedzielnie
polaa u nie tez tak jest jak tos przyjezdza i odjedza potem mam kryzys ale wracam do normalnosci i mija jak. sie czujesz ?

violapop witam ciebie

widze ze rozmowa na tem celuluty ja przy 2 nie mialam choc przy drugim prztylam 30kg ale za to teraz juz prztylam 20kg i mega celulit ale jak pisza dziewczyny wyzej powinno po porodzie wrocic wszystko do normy

czasem mam wrazenie jak maly kopie ze nas dzieli bardzo cienka skorka bo czuje wszystko noge rece i czesto boli musi byc juz nisko bo jak wam napisac w ''czuje go w kroku'' hehe
wiec nie wiem gdzie podzilay te kilogramy w celulit poszly hehe
u mnie leje i swieci sloce i tak juz tydzien typowa angielska pogoda

milej niedzilei zycze

reklama
Ja nie mam jakos kalafiora jeszcze...na celulit dziala dieta i cwiczenia wiec spoko damy rade jak cos. Zrobimy wątek odchudzania i tyle. Chyba ze brxuch mi go przyslania :D i sie £udze ze go nie mam hihu

Co do Scill to zwala ze nic nie pisze. Poczekajmy, nie mamy wyjścia zreszta. Ona wie ze trzymamy kciuki i o niej myslimy.

Do góry