reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

co do KTG to miałam robione dość sporo razy ale to wtedy jak nadarzyła się "okazja" pobytu w szpitalu mój gin mi nie robił.
No ja w sumie ostatnio na oddziale nie byłam, to nie było jak zrobić. Bo w gabinecie chyba nie robi...
Czy Was też ostatnio dziecko naciska na pęcherz, że czujecie czasem taki nieprzyjemne kłucie w cewce moczowej? Szczególnie podczas chodzenia?
Mi naciska i co chwilę chodzę do wc... Ale kłucia nie czuję.

Ja mam skierowanie na KTG takie bez daty "jakbym sie martwiła ze malej nie czuje". A że wylądowałam w szputalu gdzie przez tydzień miała robione po 2 x dziennie to skierowania nie wykorzystałam. Zresztą niunia tak sie uaktywniła przez ostatni tydzien ze ktg niepotrzebuje. Wczoraj "sprala" mojego kota który siedział na kolanach. Pierwszy raz widzialam kota który się dziwi i z niedowierzaniem patrzy na mój brzucch. Prześmieszna była :)
A po co właściwie to ktg jest?
co do stanikow to warto wybrac sie do dobrej brafiterki, bo jestem pewna ze wiekszosc z nas ma zle dobrane staniki
No pewnie warto, ale nie wszędzie można takową znaleźć.... U nas nie ma szans. Jak ostatnio poszłam do sklepu z bielizną i poprosiłam o najzwyklejszy, bawełniany stanik to pani zaczęła się głośno zastanawiać jak jest "bawełna" w innych językach, żeby na metce sprawdzić :eek:

reklama
Szybkie pytanie - pojutrze pogrzeb babci psychicznie czuje sie na silach - babcia bedzie pochowana w urnie...wiec dla mnie"lepiej" bo sama trumna dziala na mnie strasznie...-pytanie - czy isc na pogrzeb... mam zamiar sie udac ale stanac z daleka zeby nie patrzec z bliska na reakcje rodziny- placz itp... co myslicie?

Dorota, nie wiem dla mnie takie nie chodzenie bo "cos tam" jest troche jakby przereklamowane... Sorry ze tak po chłopsku to ujme, ale uwazam ze ciaza to nie choroba i ja np byłam na 2pogrzebach. Kiedys kobiety w ciazy nie były takie delikatne i zdrowiej nosiły ciazeniz my teraz ;///
Jak dla mnie smiało mozesz isc. Jesli bedzie za duzy stres to chociaz do kościoła...

no to uwierz ze troszku zazdroszczę :zawstydzona/y:
jak za pelne to podziel się a nie :-D

dałabym Ci cały jeden mój cycek ;))
mi wystarczyły drugi ;)

Ale na stronie Alles jak sie bliżej przyjrzeć modelką to mega szczupłe nie sa. Więc prawdopodobne ze przyszłe mamy :)
A na tej stronie nawet nizłe ceny koszulek i staników mają KOSZULKI | Aletanio24.pl

te co reklamuja koszulki to takiepulchniutie sa, ale powiem Wam ze całkiem łdnie to wyglada prawda??? Moze my nie mamy takich swiateł, profesjonalnych makeupów ;)) ale wierze ze jestesmy równie piękne hehe

Czy Wy wszystkie miałyście już ktg robione, bo ja ani razu...?

ja miałam bo poszłam sama ;)

mamina karierowiczka ja niedawno miałam takiego jednego "Tadzia" ale nawet nie zdążyłam zainterweniować, trzy dni dawał o sobie znać przy 2 i odszedł w siną dal

xdorotaa 18 stycznia byłam na pogrzebie mojego dziadka, to był wtedy chyba 21 tydzień, sporo osób mi odradzało pójście ale ja wiedziałam że muszę iść a w razie gdybym się gorzej poczuła to w każdej chwili mogłam odejść i mama stale kontrolowała w jakim jestem stanie, ja gorzej bym to pewnie zniosła gdybym nie mogła pożegnać się z dziadkiem i towarzyszyć mu w ostatniej drodze ale dla kogoś innego lepszym rozwiązaniem będzie pożegnanie się w ciszy własnego serca więc to czy pójdziesz powinno chyba być twoją indywidualna decyzją

BMR cieszę się że u was wszystko w porządku

maćku, buziak
wam też gratuluję udanych wizyt

macku ja też nie miałam jeszcze ktg robionego

U nas też wszystko ok, szyjka twarda i zamknięta a dzidzia znowu skopała głowicę pryz usg akurat jak ginka powiedziała że stópkę widzimy ;-) no i nasza smerfetka według pomiarów ma już 2600

Fajny ten drugi przynajmniej wizualnie. Troche sie boje kupowac biustonosz przez internet nawet go nie mierzylam przeciez... A jesli bedzie zle lezal?Mial zbyt szeroki odstep pomiedzy piersiami? Itd... Jedtescie zadowolone z takuch biustoniszy?

Ja tez się boję, ale mam nadzieje, ze jak się dobrze zmierzy to jakoś będzie, a jak nie to odeśle- byłam w paru sklepach i babki mi oferowały miseczke c-d twierdząc, ze nie ma większych w biustonoszach do karmienia, a jedna babka powiedziała, ze cięzko bo w pl jest tylko jedna firma produkująca takie biustonosze :eek:

Tialana duża ta Twoja smerfetka już :)

Mamina tez mam taiego i masci z apteki nie działały- choc teraz tylko jest i nie boli, ale dwa tyg temu wylam z bólu i nie mogłam chodzić :(

BMR super, ze sprawdziłaś i wszystko dobrze jest :)

Dorotko ja pewnie też bym poszła, więc jak się czujesz na siłach i czujesz potrzebę iść na pogrzeb to idz.

Ja ktg miałam ostatnio przez 30min w szpitalu robione :)

A jutro ide do nowego gina i zobaczymy co mi powie i jakie wrażenie zrobi, bo opinie w necie ma raczej :/

reklama
Macku u mojego gina do 32 tyg mierzy sie brzuch i bada tetno tym malym srzecikiem a po 32 tyg robi sie ktg na kazdej wizycie. te co moj ma mierzy tylko skurcze i tetno plodu, widac ze juz ma sporo lat, ale z rafalem to takie nowszemi robili i wlasnie byly tam jeszcze przyciski do zapisywania ruchow dziecka, no i grala melodyjka jak tetno bylo za wysokie.

Mi tez cos cycki zmalaly, a przynajmniej sflaczaly nie tyle co zmalaly:) stanik od roku tez mam wrszcie dobrze dobrany, zawsze kupowalam 75c a okazalo sie ze mam 70 d, a niektore 65 e powinny byc,zalezy jakiej firmy, bo jednej normalnie sie czuje w 65 a w innej ledwo sie dopne i juz oddechu nie zlapie.

Do góry