No ja w sumie ostatnio na oddziale nie byłam, to nie było jak zrobić. Bo w gabinecie chyba nie robi...co do KTG to miałam robione dość sporo razy ale to wtedy jak nadarzyła się "okazja" pobytu w szpitalu mój gin mi nie robił.
Mi naciska i co chwilę chodzę do wc... Ale kłucia nie czuję.Czy Was też ostatnio dziecko naciska na pęcherz, że czujecie czasem taki nieprzyjemne kłucie w cewce moczowej? Szczególnie podczas chodzenia?
A po co właściwie to ktg jest?Ja mam skierowanie na KTG takie bez daty "jakbym sie martwiła ze malej nie czuje". A że wylądowałam w szputalu gdzie przez tydzień miała robione po 2 x dziennie to skierowania nie wykorzystałam. Zresztą niunia tak sie uaktywniła przez ostatni tydzien ze ktg niepotrzebuje. Wczoraj "sprala" mojego kota który siedział na kolanach. Pierwszy raz widzialam kota który się dziwi i z niedowierzaniem patrzy na mój brzucch. Prześmieszna była
No pewnie warto, ale nie wszędzie można takową znaleźć.... U nas nie ma szans. Jak ostatnio poszłam do sklepu z bielizną i poprosiłam o najzwyklejszy, bawełniany stanik to pani zaczęła się głośno zastanawiać jak jest "bawełna" w innych językach, żeby na metce sprawdzićco do stanikow to warto wybrac sie do dobrej brafiterki, bo jestem pewna ze wiekszosc z nas ma zle dobrane staniki