reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dorota myślę, że niestety na to pytanie musisz sobie odpowiedzieć sama... mogę ci tylko powiedzieć, że będąc na twoim miejscu pewnie bym poszła, jesli się zdecydujesz, pamiętaj, że gdyby smutek i płacz zbyt mocno cię ogarnęły lepiej się zabrać z pogrzebu do domu

BMR super!!! teraz będziesz spokojniejsza

ja tez miałam 75B i to takie małe, potem mi strasznie urosły, ale koło 5-6 miesiąca wróciły do dawnego rozmiaru, z tym że są takie pełniejsze, cięższe;-)

Wróciliśmy szczęśliwie do domku!
KTG miałam godzinę - brak skurczów tylko napięcia na które dostałam Aspargin 3x2 dziennie! Z malutkim ok - znów urósł i mamy troszkę powyżej 1900 gram :)
U mnie nie ma oznak porodu przedwczesnego - z szyjką i macicą ok!
Mam się oszczędzać!
Szczęśliwa jestem jak jasna cholera! Izba Przyjęć to nic fajnego ale było praktycznie pusto jak byłam więc spokój i cisza :-)
Supcio! :tak:

Czy Wy wszystkie miałyście już ktg robione, bo ja ani razu...?

A ja mam wrażenie że na początku ciąży miałam większe cycki niż teraz, czy to możliwe że mi się skurczyły:eek:

Myślę, że możliwe. Ja na początku miałam jakby bardziej napuchnięte to się większe wydawały lub były. Po jakimś czasie znowu się flaczki zrobiły :sorry:

Dorota, ja bym poszla do gina po Relanium na ten jeden rz, albo bym sie nafaszerowała Validolem i innymi ziołowymi rzeczami, nospami, magnezami.....ale bym poszla na 100% i nawet bym nigdzie nie odchodziła.

BMR- super,że wszystko ok:)

maćku dobrze to ujęłaś właśnie takie napuchnięte, nabrzmiałe wręcz. co do KTG to miałam robione dość sporo razy ale to wtedy jak nadarzyła się "okazja" pobytu w szpitalu mój gin mi nie robił.

BMR super że wszystko w porządku:-)
A ja mam wrażenie że na początku ciąży miałam większe cycki niż teraz, czy to możliwe że mi się skurczyły:eek:
To normalne. Urosną znowu przed samym poroodem i po:-) Poza tym brzuch duży dlatego piersi wydają się mniejsze.

Mam jutro wizytę, będzie USG i skierowanie na badania. Czuję się super więc mam nadzieję, że wszystko gra;-)

Czy Was też ostatnio dziecko naciska na pęcherz, że czujecie czasem taki nieprzyjemne kłucie w cewce moczowej? Szczególnie podczas chodzenia?

no to uwierz ze troszku zazdroszczę :zawstydzona/y:
jak za pelne to podziel się a nie :-D

klusia - ojjjj nawet nie wiem co mam Ci napisać bo sama raz się śmieje a raz to aż P pyta co mi jest bo raz śmiech, raz płacz

zaza to jesteśmy we dwie :-D

no mówi mówi :tak:

chciałabybm pomóc ale niestety nie wiem, wybacz :-(

Aylin ja przed ciążą miałam 75B i teraz to samo z wyjątkiem że 80B i przed zawsze kupowałam staniki z push-up'em w sumie te 80B tez z push-up'em mam. Tak się zastanawiam czy oby napewno dobry rozmiar bo czytalam gdzieś ze okolo 80%polek ma zle dobrane staniki. Trzeba poszukac w google jak dobrac odpowiednio stanik ;]

Ja jestem w tych 20% które maja dobre, chodze do brafitterki czy jak to sie tam nazywa. Mam taka ulubiona pania która od lat mi staniki dobiera. Pierwszy raz był traumatyczny bo przyszłam i poprosiłam stanim w tradycyjnym rozmiarze wiekszości polek 75 b. A babeczka popatrzyła i mówi ze nie ma szans - dostałam zdaje sie ze 70 d wtedy. Babka wchodzi do przymierzalni i sama układa ci biust w staniku, dopóki nie znajdzie idelanego dla ciebie. Potem jest juz lepiej bo wiesz mniej wiecej jaki rozmiar nosisz.
I jestem jej wierna od lat :)

Supcio! :tak:

Czy Wy wszystkie miałyście już ktg robione, bo ja ani razu...?

Myślę, że możliwe. Ja na początku miałam jakby bardziej napuchnięte to się większe wydawały lub były. Po jakimś czasie znowu się flaczki zrobiły :sorry:

Ja mam skierowanie na KTG takie bez daty "jakbym sie martwiła ze malej nie czuje". A że wylądowałam w szputalu gdzie przez tydzień miała robione po 2 x dziennie to skierowania nie wykorzystałam. Zresztą niunia tak sie uaktywniła przez ostatni tydzien ze ktg niepotrzebuje. Wczoraj "sprala" mojego kota który siedział na kolanach. Pierwszy raz widzialam kota który się dziwi i z niedowierzaniem patrzy na mój brzucch. Prześmieszna była :)

ja tam tez nie mialam nigdy robionego tego ktg
co do stanikow to warto wybrac sie do dobrej brafiterki, bo jestem pewna ze wiekszosc z nas ma zle dobrane staniki ja ostatnio w necie sprawdzalam jak sie mierzy odpowiednio stanik i jak myslalam ze mam rozmiar 75C tak wyszlo mi chyba 80DD :szok::szok: wiem tylko tyle ze trzeba sie centymetrem zmierzyc pod biustem i to dosc mocno scisnac cm i do tego odjac jeszcze chyba z 5 cm a miseczki mierzyc w najszerszym miejscu i do tego najlepiej zgiac sie w pol zeby cycochy wisialy i tak sie mierzy
Dorota ja bym poszla na pogrzeb babci:-:)-(
Dziewczyny nie wydaje mi sie zeby nam cycki zmalaly, tylko nam brzuchy urosly poprostu i jakos to optycznie wyglada juz na duzo mniejsze:-)

reklama
Do góry