reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

w sumie u nas ten termin porodu jest brany pod uwage tylko przy przenoszeniu , z mlodym jak bylam to wywolywali 2 tyg po terminie, a tu nie wiem jak jest. a z usg to u mnie z mlodym tez ciagle byl 2 tyg za maly od samego poczatku no i tez mowili ze USG moze sie mylic 250 g w jedna badz druga a wychodzilo tak jak wychodzilo, mial miec 52 cm i 3200 a mial 4000 i 60 wiec jak widac roznica wieksza, zreszta na pazdzierniku wiele bylo przypadkow bledow usg o ponad kg, nie bylam wyjatkiem, i w jedna i druga strone. no i z mlodym to ja moglam sie pomyslic co do okresu, wpadka byla wiec podalam date OM taka jak mi sie wydawala:) a teraz zupelnie inaczej bo znalam dokladna:)

ja sie zaraz do ortodonty szykuje. kiedy ona wreszcie zjejmie ze mnie to zelastwo?:/

Cerita ja mialam dokladnie tak samo po fenoterolu. i isoptin tez bralam ale jakos i tak niewiele to pomagalo.

To ja się pochwalę - 16 maja mam mieć zdejmowany aparacik:-). Na samą myśl gęba mi się cieszy bo mimo iż krótko noszę (od 2 sierpnia 2010) to juz mam dośc tego ciągłego czyszczenia drutów.
Zębiska wyprostowały się cudownie, więc ortodontka zdecydowała o zdjęciu.
Tylko najgorsze, że będę miała ruchomy retainer i przez pierwsze 2 tygodnie muszę go nosić praktycznie cały czas, więc i tak na czas porodu i pobytu w szpitalu mnie nie ominie dyskomfort w związku z dłubaniem w zębach.

Wszystkim przeziębionym współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

reklama
Hej :happy:

Dzisiaj mam mega lenia, od rana przed tv. Właśnie oglądam Ostry dyżur na tvn, w jednej ze scen umarło małe dziecko i pozwolono matce, żeby z nim posiedziała i pożegnała tuląc je. Rozryczałam się jak bóbr. Nie mam kompletnie siły na takie, nawet fikcyjne historie, rozklejam się w jednym momencie :-(

Ja byłam dzisiaj w szpitalu na pobraniu krwi i była meeeega zresztą zawsze jest ale teraz już się zmądrzyłam i zabieram ze sobą męża i wtedy on stoi w kolejce a siedzę i czekam.

Jak byłam wczoraj na badaniach, to jedna ciężarna też przyszła z pomocą (swoją mamą). To niegłupi pomysł, w tym laboratorium w którym byłam nie było nawet krzeseł na korytarzu, więc bezczelnie poszłam do rejestracji i je sobie stamtąd wzięłam. Poprosiłam wszystkich tonem nie znoszącym sprzeciwu ;-) o zrobienie mi miejsca i wygodnie się rozsiadłam, a co!

Dzisiaj otrzymałam paczuszkę z majtami poporodowymi i podkładami. Nawet K. nie pokazałam bo to jest tak paskudne..... No ale najważniejsze, że pod tym kątem jestem zabezbieczona.

Heh, ja zrobiłam tak samo, przemyciłam paczkę i schowałam do szafy nawet nie chwaląc się tym razem przesyłką przed moim M. ;-)

Dziewczyny byłam u ginki !!

Termin porodu przesuną mi się na 23 maja !!

WOW, to już tuż tuż! Fajnie :-)

jestem z siebie dumna:-D robię postępy antyleniuchowe - wyczesałam psy, pomyłam wszystkie spacerowe buciory, bo ubłocone były niemożliwie i pozamiatałam, zjadłam obiadek odgrzewany z wczoraj i teraz będę myć podłogi, ale najpierw troszkę odpoczynku, bo z brzucha mi się kamień zrobił

a to usłyszałam dosłownie przed chwilą i się zakochałam, polecam

[video=youtube_share;G1aHsYIBjI0]http://youtu.be/G1aHsYIBjI0[/video]

I dzięki Tobie poczułam się jakby była nad basenem z drinkiem w ręku - leżaczek a ja się smażę w słońcu! Po dobrym seksie i przed kolejnym dobry seksem :-D Pięknie dziękuję :-) Się rozmarzyłam!!!

Dziabka nie denerwuj się, mój w tamta środe mial 1100 g a to był 30 tydzień;) też się przejmowałam ale przestałam- jedne dzieci rodzą się mniejsze inne większe;) najważniejsze aby zdrowe;)

Straszne zmęczenie mnie ogarnia, dzień w dzień .. coraz mniej siły .. kurcze żałuję że nie znam żadnego magicznego zaklęcia by wszystko zrobiło się samo :(( I jak tu zacząć działania gdy wszystko boli i spać się chce ?... Eh No to zaczyna się moje marudzenie o.

Moje dziecię waży 3 kg.. a ja umieram pod ciężarem własnego ciała!. yh . . uh ..

wg ostatniej miesiaczki porod wychodzi na 19ego a wg gina polskiego na 17 a wg irolskiego na 14ego, nie wiem czemu u was jest tak duza rozbieznosc. Moze ja cos zle licze czy cos.
Dla mnie pierwszy dzien ostatniej miesiaczki to 9y wrzesnia plus 10 daje 19y czyli to termin z OM, a usg to wiadomo juz lekarz ocenia.

Ja też ostatnią miesiączke miałam 9 września i termin mam na 16go bo lekarka dodała 7 dni:-)

Przed chwilą dostałam linka od siostry z tą piosenką - jak ktoś uwielbia Johnnego Deppa to polecam :-D

Paul McCartney's 'My Valentine' Featuring Natalie Portman and Johnny Depp - YouTube

Ostatnia edycja:
alijenka Mateusz to mój starszy synuś!
Blond-dzięki za wyjaśnienie;-)
Co do terminu-wg OM mam na 4.06,na którymś tam usg wyszło kilka dni do przodu,ale teraz jak miałam robione w 30 tyg.to się idealnie terminy pokrywają.A kiedy się urodzi bobek to wie tylko on sam.Tutaj jest tak,że z cc czekają do rozwinięcia akcji porodowej(poza jakimiś szczególnymi wskazaniami),a poród wywołują chyba po 4 dniach od terminu OM.

Stwierdzam,że najprzydatniejszymi produktami spożywczymi są:makaron,mięsko mielone i sos z torebki;-):-D

reklama
Dziabka - w 24 tyg Mała ważyła 800g - że niby dużo; 28 tyg. 1430g - że niby bardzo dużo; w piątek ide na wizytę a to będzie 32 tyg i się okaże że moja Mała to jest gigant! :-(

Do góry