w sumie u nas ten termin porodu jest brany pod uwage tylko przy przenoszeniu , z mlodym jak bylam to wywolywali 2 tyg po terminie, a tu nie wiem jak jest. a z usg to u mnie z mlodym tez ciagle byl 2 tyg za maly od samego poczatku no i tez mowili ze USG moze sie mylic 250 g w jedna badz druga a wychodzilo tak jak wychodzilo, mial miec 52 cm i 3200 a mial 4000 i 60 wiec jak widac roznica wieksza, zreszta na pazdzierniku wiele bylo przypadkow bledow usg o ponad kg, nie bylam wyjatkiem, i w jedna i druga strone. no i z mlodym to ja moglam sie pomyslic co do okresu, wpadka byla wiec podalam date OM taka jak mi sie wydawala a teraz zupelnie inaczej bo znalam dokladna
ja sie zaraz do ortodonty szykuje. kiedy ona wreszcie zjejmie ze mnie to zelastwo?:/
Cerita ja mialam dokladnie tak samo po fenoterolu. i isoptin tez bralam ale jakos i tak niewiele to pomagalo.
To ja się pochwalę - 16 maja mam mieć zdejmowany aparacik:-). Na samą myśl gęba mi się cieszy bo mimo iż krótko noszę (od 2 sierpnia 2010) to juz mam dośc tego ciągłego czyszczenia drutów.
Zębiska wyprostowały się cudownie, więc ortodontka zdecydowała o zdjęciu.
Tylko najgorsze, że będę miała ruchomy retainer i przez pierwsze 2 tygodnie muszę go nosić praktycznie cały czas, więc i tak na czas porodu i pobytu w szpitalu mnie nie ominie dyskomfort w związku z dłubaniem w zębach.
Wszystkim przeziębionym współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!