reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

A polski? 11 lat temu jak zdawałam mature to trzeba było w ciągu 5h napisac wypracowanie - dla mnie to była mordęga :/ ksiazki czytałam ale żeby to jakoś fajnie opisać to nie było juz tak prosto:/ jeszcze dysleksja do tego :/ a jednak obowiązkowy był a "nie wszyscy są stworzeni" do pisania poematów ;)

Na jakie tematy weszłyśmy ;)

Oj zgadzam się... napisac wypracowanie dla mnie to był koszmar.
Moja mama do tej pory wspomina jedno z pierwszych moich wypracowań pt widok z okna. Napisałam szczerze w jednym zdaniu że z mojego okna widac ściane przeciwleglego bloku :)
Polonistka nie doceniła niestety starań.
Ale mature zdałam, zeby było smieszniej lepiej z polskiego niz z matematyki

Wreszcie dotarłam do domu, a wyszłam z niego o 12. Byliśmy na zakupach, tłumy takie, że szok. Normalnie jakby jakieś święta się zbliżały albo coś. Każdy butik zawalony, że nie wspomnę o samym hipermarkecie..... miałam juz trochę dość, ale niezle promocje były - pieluchy new born pampersa, sensitive 78sztuk za 43zł, a ja miałam jeszcze 15% zniżki, więc nie mogłam odpuścić. Albo rolki do czyszczenia (u mnie przy 2 kotach schodzą jak woda, a te Ikeowskie według mnie do niczego się nie nadają) jak wcześniej kosztowały 15zł tak teraz 8,99zł. Albo płyn do prania dla dzieci DREFT 19zł. Więc dzień pod względem zakupowym uważam za udany.

Po zakupach spotkałam koleżankę i posżłyśmy do niej. Wyszalałam się z jej synkami (11 i 4 lata) i teraz podam na twarz.

Dorota współczuję z powodu śmierci baci..... :(

AVO - tak jak dziewczyny piszą, uwierz, że babcia wyjdzie z tego.

No to nizła cena. Ja zamówiłam z tych delikatniejszych pampersów na doz.pl 78 szt za 39.90 i ze standardowych 43 szt za 19 zł. a rolki z ikei dla mnie sa rewelacyjne. Zamiast czesac kota to go rolkujemy.

reklama
Aga Dobrze, że mówisz, ja właśnie dziś zamierzałam zrobić zakupy. Kilka z Was wspomina ten Raj Rodzica. Nie macie innego dostawcy na allegro? Wczoraj sobie pododawałam do obserwowanych trochę rzeczy i dziś miałam kupować, ale i tak on nie ma wszystkiego czego mi potrzeba, np. kosmetyków.
Co do rozbierania się w gabinecie to ja mam lekką krępację, bo moja ginekolog to jest babka którą znam od lat, jesteśmy na Ty i w ogóle, więc to też tak dziwnie, bo nie obca. I np. na ostatniej wizycie spytała o hemoroidy, myślałam, że okolic tyłka nie widać jak tam się leży... U mojej jest przebieralnia i jednorazowe spódniczki i kapcie:tak:
Magnii to, że grzyb to norma przecież w ciąży, ja mam 2 czy 3 raz w tej ciąży, a to, że o tej porze przy kompie wystawiam np. dziś pierniczki z biedronki mniaaam.. to pozytywnie nie wpływa;-).
Kamila Moja przyjacióła miała cholestazę, jak cos chcesz wiedzieć to spytam
Aylin Niezła historia…. Swego czasu chodził taki mail jak się zachowują rodzice przy 1, 2 i trzecim dziecku… może znajdę...

My dziś byliśmy spotkać się z położną. Wspomnienia wróciły...w sumie nic się tam nie zmieniło,tylko było jakoś tak cicho... Jedyna zmiana to,że jest znieczulenie. Ale dowiedziałam się, że ja nie będę mogła mieć,bo jestem po cesarce... cóż...muszę dać radę i bez...
Gdy byłam już tam na oddziale to dotarło do mnie, nogi się ugięły i w ogóle, chciałabym już być po.

...... a rolki z ikei dla mnie sa rewelacyjne. Zamiast czesac kota to go rolkujemy.

Przy jednym kocie też się sprawdzały, ale jak doszedł drugi to już nie ma mowy, jedna wystarczała na maksymalnie 3 dni, więc koszt był dużo wyższy, a poza tym przy takiej używalności to spadały z rączki :szok:.

Moje na szczęście uwielbiają czesanie. Zwykle robię to w łazience, więc teraz nauczone jak tylko idę na siusiu (a jak wiadomo teraz jest to czynnośc w ciągu godziny powtarzana cztero, pięciokrtonie) to obie łajzy lezą za mną. Jak uda mi się być szybsza i zamknę drzwi to drapią w nie. Jak już wejdą to usiądą naprzeciwko mnie i patrzą błagalnym wzrokiem, aby je chociaż raz przeczesała. Skutkiem tego sierści mniej, ale moja toaleta trwa zdecydowanie dłużej.

buziak to Twój waży tylko 4 kg?
Moj to gdzieś koło 6 już na pewno:-D jak nie wiecej:tak:

Avo zdrowia dla babci,a co do tego zapalenia opon to watpie, zeby Wam coś grozilo, nie znam się ale tak mi się wydaje, baba tak tylko powiedziala

Aga odzywaj sie częsciej;-)

Ruda masz racje, musze odpuscic czasem sprzatanie bo pozniej cierpię tylkoe niepotrzebnie:-( a najgorsze, ze nie ma zadnej poprawy, boli jak cholera plus jakies skurcze sie pojawiły:szok:

Maly niedawno poszedl spac, dlugo spal w dzien:tak:
pozniej wieczor z tata bo mąz niedawno pojechal do pracy.
A ja lezę, zaraz idę się kapać. Nie mam na nic sily, kompletnie, noo jeść tylko mogę:-D:zawstydzona/y:

Ja też zmykam powoli spać, malutka nieźle się właśnie rozpycha:-)

Mam pytanie: Czy wiecie może gdzie mogę kupić księgę dziecka (żeby wpisywać ważne chwile, jakieś tam różne szczegóły z życia maluszka itp.) i księgę gości dziecka, żeby pierwsi goście mogli napisać coś od siebie?? coś mało tego w necie.

Ja też zmykam powoli spać, malutka nieźle się właśnie rozpycha:-)

Mam pytanie: Czy wiecie może gdzie mogę kupić księgę dziecka (żeby wpisywać ważne chwile, jakieś tam różne szczegóły z życia maluszka itp.) i księgę gości dziecka, żeby pierwsi goście mogli napisać coś od siebie?? coś mało tego w necie.

Ja kupiłam w Świecie Dziecka i muszę przyznać bez bicia, ze nie miałam czasu uzupełniać, a teraz to juz nie pamiętam szczegółów,by nadrobić

582010_434676043215163_156273004388803_1910308_1935674467_n.jpg

Ostatnia edycja:
Jeszcze mialam napisać, ze jak ja bym lezala tutaj w szpitalu to pewnie bym przytyla, taka prawda. po porodzie takie dania byly, ze glowa mala, przez kaczkę po rozne inne tego typu rarytaski, i kobieta sobie wybierala, Oni nikomu nic nie kazali ze wzgledu na diete bo karmi, do mamy nalezy wybor:tak: i jadla co chciała. Wiadomo ja uwazalam, ale mozna bylo naprawde smacznie zjeść:tak:

reklama
Polaa - no nie wiem czy tak do końca, bo przynajmniej tu u nas w szpitalu tak nie trzymają, jak cos sie dzieje, to na dobę na obserwację i do domu, dlatego jestem bardzo mile zaskoczona jak Asią sie zajęli, ale to była inna sytuacja,

Do góry