reklama
niezapominajka123
Fanka BB :)
czy wy wszystkie mozecie leżęc pąłsko na plecach?
Ja nie mog, brakuje mi tchu i robi mi się słabo a gin powedziala, ze maly wtedy ma przyspieszony puls
Będzie dobrze;&&& Gdyby cokolwiek sie działo, wal do szpitalaPrzepraszam, ze nie czytam co pisałyście, ale z tych emocji mam chyba jeszcze większe ciśnienie
Jestem mega wkurw... spędziłam 5godzin w szpitalach :/ najpierw w akademii medycznej gdzie się przejęli bardzo 30min leżałam pod KTG, potem badanie, usg itp i oczywiście dobieranie leczenia w szpitalu- no, ale jedno ale w akademii nie było miejsc więc skierowali mnie na kliniki i tam mieli mnie przyjąć, pojechałam tam i d... ponad godzinę rozmyślali co zrobić, bo w całym Wrocławiu nie było nawet jednego miejsca na położnictwie- więc dostałam leki i do domu, ale jak ciśnienie będzie dalej wysokie to mam do szpitala się zgłosić- tylko ciekawe gdzie masakra jednym słowem jak mi się słabo zrobiło to kazali siedzieć przy oknie :/
A najlepsze, ze Ci z akademii powiedzieli, ze muszą mnie dłużej poobserwować, bo to może być wina przepływów- tylko kto mnie poobserwuje i ciekawe czy z porodem też tak będzie :/
Aaaa w szpitalu miałam 150/110
OMG a moja gin mi dala Magne B6 i powiedziała, że ni innego tylko toMi moja kardiolog powiedziała,żebym nigdy juz nie brała magnezu z B6- najnowsze badania dowodzą,żę ta witamina w syntetycznej formie jest mocno rakotwórcza. Ja Biore Mgnezin, SlowMAg, Magnesol do picia lub Magnez firmy Solgar. Wszytsko bez B6, i biore co najmniej podwójne dawki z opakowań
eh zazdroszcze i wagi maluszka i jego położenia...hej ja tez po wizycie dzisiaj
maly lezy juz glowka do dolu i przygotowany jest na porod sn wazy 2150, wiec do malutkich nie nalezy. Poza tym wszystkie parametry w normie. Nastepna wizyta 4 maja
assia ciesze sie ze wszystko tak super sie uklada, teraz bedzie juz tylko lepiej
gratuluje udanych wizyt, dziewcztnom szpitalnym duzo zdrowia sily i wiary w cuda, bedzie dobrze
Wpadłam dziewuszki na chwilkę ale uciekam bo masakrycznie się czuję;( boli mnie brzuch, jak na okres i mam taką biegunkę,że szok;(
veritaserum71
No dopiero weszłam do domu :-)
Strasznie ulżyło mi po dzisiejszej wizycie, ale martwi mnie to ułożenie pośladkowe, zwłaszcza że mały już 2350g waży i raczej coraz trudniej będzie mu się przewrócić.
Aga jak coś z ciśnieniem będzie nie tak to jedz do akademii i powiedz, ze w innych tez nie ma miejsc. Tam przynajmniej się przejeli...to i miejsce znajdą jak trzeba bedzie...oby nie&&&&
Super że asiia się odezwała, mam nadzieję że sicil też do nas niedługo zawita :-)
Mi lekarz przepisał feneterol (4x0,5) i isoptin 40 (2x1). Wiem, ze niektóre z Was też to łykają wiec jakoś się tym nie przejmuję. Mam wizytę za tydzień i jak będzie dobrze, to przestanę łykać
Zaraz spadam spać, a raczej poczytać książeczkę i dopiero lulu (czytam do późna w nocy a rano zleźć z wyrka nie mogę )
Mój mały wiąż mnie podkopuje i rozpycha się strasznie...ale cieszy mnie to, przynajmniej wiem że u niego wszystko ok...
Pozdrawiam i dobrej nocki życzę :-)
Strasznie ulżyło mi po dzisiejszej wizycie, ale martwi mnie to ułożenie pośladkowe, zwłaszcza że mały już 2350g waży i raczej coraz trudniej będzie mu się przewrócić.
Aga jak coś z ciśnieniem będzie nie tak to jedz do akademii i powiedz, ze w innych tez nie ma miejsc. Tam przynajmniej się przejeli...to i miejsce znajdą jak trzeba bedzie...oby nie&&&&
Super że asiia się odezwała, mam nadzieję że sicil też do nas niedługo zawita :-)
Mi lekarz przepisał feneterol (4x0,5) i isoptin 40 (2x1). Wiem, ze niektóre z Was też to łykają wiec jakoś się tym nie przejmuję. Mam wizytę za tydzień i jak będzie dobrze, to przestanę łykać
Zaraz spadam spać, a raczej poczytać książeczkę i dopiero lulu (czytam do późna w nocy a rano zleźć z wyrka nie mogę )
Mój mały wiąż mnie podkopuje i rozpycha się strasznie...ale cieszy mnie to, przynajmniej wiem że u niego wszystko ok...
Pozdrawiam i dobrej nocki życzę :-)
malinka5252
Zaciekawiona BB
Dobra mamuśki zmykam, od czasu do czasu się pojawię ale póki co muszę ogarnąć temat ze szkołą i jakoś dokończyć ten rok i nie brać dziekanki a tak się z Wami miło gawędzi że jak już tu zajrzę to przesiedzę pół dnia a prace się same nie napiszą...niestety.:-(
Trzymajcie się cieplutko:-)
Trzymajcie się cieplutko:-)
klusiaM
Juz jestem pewna, ze te 140, co przewija się w mojej historii ciąży to musi być wpisane tak po kimś, a gin tego nie zmienia.Klusia FHR to fetal heart rate czyli bicie serca plodu. 140 to bardzo ladnie:-) moja malutka tez takie miala:-)
Przecież dziś FHR mojej małej było 179, i dlatego to KTG...
Dziewczyny czy możecie coś poradzić na bolące ucho?? Wiedziałam, ze tak się skończy wtorkowy spacer. Boli mnie gardło, ale na to to wiem, że za wiele nie zdziałam, ale co na ucho?:-(
Kładę się dziś nawet nie zajrzę na allegro, a obiecałam kończyć wyprawkę, ale jestem skonana.
Miłej nocki
buziak
waris - gratuluje klocka )
nasza słuzba zdrowia pozostawia wiele do zyczenia, i wiem ze czasem trzeba na głos powiedziec co sie człowiekowi nalezy to troche inaczej do człowieka podchodza
verita - moe klusek jeszcze da rade!!! trzymam kciuki!!!
nasza słuzba zdrowia pozostawia wiele do zyczenia, i wiem ze czasem trzeba na głos powiedziec co sie człowiekowi nalezy to troche inaczej do człowieka podchodza
verita - moe klusek jeszcze da rade!!! trzymam kciuki!!!
buziak niby mają obowiązek ale każdy to zlewa. Ja jak trafiłam z plamieniem a na oddziale podobno nie było miejsc to położna mi powiedziała,że "jak pani chce to może pani zostać a jak nie to nie" mało tego nawet mnie nikt nie zbadał a jeśli chciałabym być zbadana to musiałam zostać i odbębnić 3 doby...A położna jeszcze przy mnie dzwoniła na izbę żeby już nikogo nie przyjmowali bo łóżek nie ma chociaż dla mnie się znalazło.
ostro...............:-zawstydzona/y: az wstyd ze ja też bede w tym cudnym szpitalu....
verita wspolczuje dzieleniaq fenka na pol to horror istny bo tab sa tak male ze sie rozlatuja na milion czesci ja biore 1x5... ja trzeba to nawet 6.... jak liczylam mam tab do 8maja pod warunkiem ze po 5 dziennie bede brala...
reklama
veritaserum71
snoopy z łamaniem jakos nie mam problemu....zresztą mam łykac tylko tydzień, wiec jak kilka pokrusze to nic się nie stanie :-) (no chyba, ze będę musiała jednak łykać trochę dłużej )
Co do ułożenia pośladkowego, to właśnie przeglądam internet i inne fora szukając jakis dobrych wieści...niby dziecko moze się przekręcić i 36 tyg, ale to chyba tylko te małe, a mój już teraz taki kloc W każdym razie wciąż mam nadzieję :-)
Co do ułożenia pośladkowego, to właśnie przeglądam internet i inne fora szukając jakis dobrych wieści...niby dziecko moze się przekręcić i 36 tyg, ale to chyba tylko te małe, a mój już teraz taki kloc W każdym razie wciąż mam nadzieję :-)