reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
No ja wkarcie ciazy mam miejsce juz tylko na 3wizyty z czego jedna jeszcze za tydzien to bezie moj 33tydz.. pewnie 36 i 39 powinno byc??

No mi brzuch od wczoraj praktycznie cały czas sie stawia ;/// bez bólu czyli chyba skurczy nie ma,ale mały tez sieniezle rozpycha widac ze mło juz ma miejsca.. nie wiem co to bedzie za 5tyg:eek:

a kazda kolejna info ze szpitala silnie motywuje do dopinania torby co???
kurcze dzewczyny nie wydurniamy sie juz noooo wyłazic z tych szpitali!!!!!

ja patrzyłam w mojej jest jeszcze miejsce na 5 wizyt:-p miałam już 7 wizyt. a wy ile łacznie z tą ktorej się nie wpisuje (tą pierwszą na potwierdzenie)?

Matko Kamila dużą dzidzie masz:szok: czekam na wieści, buziak:-p

Agulex - ja wcześniej brałam magnezin (3x1 tabletka) i nie pomogło. Teraz biorę Aspargin (3x2 tabletki) i w sumie też niewiele pomaga bo tak co 4 e łapie mnie skurcz w łydkę. Co dziwne tylko w lewą i potem praktycznie cały dzień utykam bo tak boli. A wymasować nie dam bo mam łaskotki od kolana w dół :-D.

Wizyty u gina od samego poczatku mam co 3 tygodnie i raczej nic się nie zmieni do końca ciąży. Teraz kolejna 26 kwietnia potem pewnie cos około 17 maja będzie i może jeszcze pod koniec maja, aleto pewnie zależy od terminu cesarki, którą mają wyznaczyć już w szpitalu, a tam pojadę zapewne pod koniec kwietnia.

Kamila no i widzisz, wszystko w porządku jest. Super, gratuluję!!!

Snoopy - łącznie z tą pierwszą to miałam już 9 wizyt. No i 3 razy byłam bez zapisu bo coś mnie tam niepokoiło i też zawsze bylo badanie na fotelu i usg, ale bezpłatnie.

Ostatnia edycja:
ja patrzyłam w mojej jest jeszcze miejsce na 5 wizyt:-p miałam już 7 wizyt. a wy ile łacznie z tą ktorej się nie wpisuje (tą pierwszą na potwierdzenie)?

Matko Kamila dużą dzidzie masz:szok: czekam na wieści, buziak:-p

Ja juz łacznie z pierwsza mam 8 wizyt! Za tydzień 9. Jakoś strasznie duzo ich....Nawet wolę nie liczyc ile to kasy...Miałam wizyty co 3 tygodnie a teraz juz będzie co 2.

Ostatnia edycja:
Już po wizycie i:
Bez samolocika, bez usg ciśnienie 110/60 na wadze -1kg czy od poczatku przytyłam +11kg ;o położna się śmiała że w szpitalu słabo żywili :-D morfologia : hemoglobina-10,7 hematokryt-30,7 erytrocyty-3,34 <-nadal anemia wyniki ciut lepsze niż ostatnio ale bez rewelacji HBs-antygen ujemny mocz ok następna wizyta za dwa tygodnia-morfologia do powtorzenia gin powiedział, żeby dotrwać do 36tc czyli jeszcze 4tyg.
Jednak mam nadzieję, że wytrwam i dluzej bo aż do czerwca także pozostaje czekać

Gratuluję udanej wizyty!!!

I google chrome wiec nie mam reklam :D
też mam google chrome i mam reklamy:wściekła/y:

MsMickey gratuluję udanej wizyty!

Kamila super z tą nereczką!

A wiecie, ze ja nie miałam jeszcze ani razu ktg robione?:szok: Zaczynam sie zastanawiac czy coś jest nie halo przypadkiem :szok:

bo KTG to się robi w razie jakiś podejrzeń,a tak to dopiero pod sam koniec ciąży

Ja juz łacznie z pierwsza mam 8 wizyt! Za tydzień 9. Jakoś strasznie duzo ich....Nawet wolę nie liczyc ile to kasy...

Ja niestety wpadłam na ten genialny pomysł i policzyłam :wściekła/y:. Do tego zbierałam wszystkie paragony za badania. Brak słów. I wcale się nie dziwię, że przyrost naturalny jest tak niski.

Mlodak mnie to samo... Już lepiej brać tab anty bo to tylko 60zł max na miesiąc a nie.... kurde sama ciąża jest kosztowna a co dopiero dziecko jak juz się urodzi...

Lecę Alę zaraz wykompać tylko ferdinando się skończy;-)

Ja niestety wpadłam na ten genialny pomysł i policzyłam :wściekła/y:. Do tego zbierałam wszystkie paragony za badania. Brak słów. I wcale się nie dziwię, że przyrost naturalny jest tak niski.
No niestety. Moja gino, na ostatniej wizycie z rozbrajajacym usmiechem na twarzy poinformowała mnie, że podniosła opłaty za wizytę i USG. W sumie to mogła mi juz odpuścic pod koniec ciąży. Od lat jestem jej pacjentką. No ale ona jest jest łasa na kasę, co zrobić... Badania na szczęscie robię prawie wszystkie bezpłatnie, więc przynajmniej tyle. Oj już z upragnieniem czekam na to podwójne becikowe i kasę z ubezpieczenia!:tak:

reklama
Mam pytanie do dziewczyn wcześniej rodzących (choć sama do takich należę :sorry:)

Dzisiaj znalazłam na wkładce dużą (tak wielkości kostki cukru) ilość śluzu, jasnokremowego, mocno zbitego.

Pierwszy poród miałam wywoływany więc nie wiem jak wygląda czop śluzowego i teraz zastanawiam się czy to mogło być to?

Trochę mnie to martwi....powinno??

Czy któraś też znajdowała takie niespodzianki na wkładce?
Wcześniej miałam upławy, ale to nie to...raczej jak kawał galaretki, a raczej budyniu :zawstydzona/y:

Mam się martwić???

Do góry