reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Fiku miku jajka w koszyku.
Kogut siedzi posmutniały,
bo kurczaczki mu pouciekały.
Kura mądra głowa zatrudniła Mac' Gajwera,
żeby je pozbierał.
Mac' Gajwer tylko bombę podłożył
i kurnik na deski rozłożył.
Baran się na drągu buja i
drze buźke Alleluja !
W poniedziałek hydrant zdjęli,
O dyngusie zapomnieli.
Niech ten piorun trzaśnie,
mijają Święta właśnie.
Zdrowych radosnych Świąt
wink2.gif

reklama
W sumie nie objedzona bardzo...raczej znudzona i trochę smutna. Coś mało świateczny nastrój. Od kilku dni nie potrafię sobie znaleźc miejsca...Dziś cały dzień się nasłuchałam " Jak Ty ślicznie w ciąży wyglądasz" . A mnie jedyne co się ostatnio w sobie podoba to twarz, bo rzeczywiście te dodatkowe kg miały pozytywny wpływ na buzię i włosy. Natomiast w całej reszcie już nie potrafie odnaleźć dawnej siebie. Wiem, że to przejściowe i że pewnie marudzę, ale co zrobić, na taki wysielczy nastrój? Idę spać bo nic już mądrego dzis nie wymyślę:-(

esperanza u mnie twarz taka puculowata ze nie moge w lustro spojrzec.. no ale coz jeszcze tylko 2miesiace :-)
przeczytalam polowe jezyk niemowlat, baardzo fajna ksiazka ale ciekawa jestem jak to sie sprawdza w praktyce? podoba mi sie to podejscie ze mama tez musi miec czas dla siebie a nie tak jak pani na szkole nam powiedziala- jak chce wyjsc to owszem ale z dzieckiem bo przeciez moze zglodniec... mam nadzieje ze nie stane sie niewolnica:-\

DZiewczynki sorki ze tak pózno pisze z życzeniami . Mam nadzieje że czas spędziłyście rodzinnie zdrowo i z pełnymi brzuszkami....Ja miałam czekoladowe święta na śniadanie wielkanocne wielki królik czekoladowy i jajek pełno no cóż co kraj to obyczaj a dziś wam życze mokregooooo dyngusa:-)

Ja tez sie zrobilam pucolowata troche na twarzy. Ale piernicze wszystko minie w wakacje. Jak tylko bedziemy zdrowo sie odzywiac i nie pozerac slodyczy to kwestia krotkiego czasu.

Czytalam, ze trzeci trymestr jest meczacy i widze, ze to prawda. Nie wiem, kiedyto sie stalo, ale meczy mnie brzuch i faktycznie jestem troche w rozkroku pomiedzy "ja chce juz urodzic" a swiadomoscia, ze lepiej nie. Ten brak miejsca po jedzeniu, zgaga, biodra... Najlepsza pozycja to pozycja lezaca co tez jest malo spoleczne... Wiec olewam to i odwiedzam ludzi, u ktorych moge "wyciagnac nogi".
Powtarzam sobie, ze tygodnie szybko mijaja a czerwiec coraz blizej.

Hej

Ja za wczorajsze obżarstwo słono zapłaciłam :-( najpierw bolące wzdęcie, zanim dotarło do mnie od czego boli mnie dosłownie cały brzuch, to byłam nieźle w strachu ( i m też) ale potem się okazało, że nie umiem bączka puścić, wzięłam nospę bo nie miałam espumisanu i wypiłam miętę, kłucie zaczęło puszczać, ale zaczęły się mdłości :-( zmusiłam się do wymiotów, bo i tak non stop mi się cofało... i teraz mam całą gębę w czerwonych krosteczkach-plamkach :baffled:

MsMickey mam tak samo, z jednej strony juz czuję się zmęczona ciążą i chciałabym mieć już to za sobą (tym bardziej że maluszka nie umiem sie straszliwie doczekać) a z drugiej strony najzwyczajniej boje się porodu i wiem, że to jeszcze za wcześnie

Witajcie, ja caly cAs poza domem. Duzo bie zjadlam, ale i tak sie przezarlam. Brzuch stanal i w kazdej pozycji bylo niwygodnie. Spycglam od siedzenia peY stole. Stopy rano ledwo w bury wsadzilam.... Waze chyba ze 4 kuli wiecwj i nie moge od wczoraj Zrobic kupy..... Jestem gruba i tez zawieszona pomiedzy chce urodzic a lepuej jeazcze nie..... Niw wygodnie z tym brzucholem i grubymu spuchnietymu nogasami.... Druga broda tez nie piprawia humoru.... Tak samojak moha szczuplutka siostra...heh

Avo trzymaj sie jakos, mi sie wydaje ze to biologia tak dziala. Trzeba nas zmusic do chcenia porodu ktory nie jest sam w sobie czyms o czym sie marzy. Ja rano jestem jak nowka a pod.wieczor niczym urwany wagon od lokomotywy-niby sie tocze ale jakos bez ladu i skladu. Moja cora niczym uwieziony swistak pelza pod pepkiem a jak kopnie mnie we flaka to az podskocze. Pomyslec ze swistakowa rosnie w sile....biedna ja

Witam się swiatecznie ja to się mega wynudzilam w te święta i oczywiście objadlam ja nie wiem co bede robić jak już pójdę na l4 jeszcze ta pogoda do kitu chociaż dziś słomki to może jakiś spacer

reklama
wlasnie przeczytalam o Aylin kurna a ona cos sie uskarzala ze ja cos boli czy zaczela tak krwawic nagle? biedna napewno sie mocno denerwuje.
Jestesmy z toba, trzymaj sie dzielnie...nawet jesli urodzisz teraz to twoja dzidzia bedzie na to przygotowana a z pomoca lekarzy szybko wrocicie do domku. Caluje mocno w brzucholka i sciskam

Do góry