reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

AVO ja też będę miała cc ale bardziej boję sie porodu naturalnego. Mam schizę że np. dziecko się udusi pępowiną.

Leżę już w łóżku i czekam na sen, a jutro trzeba rano wstac.
Miłej nocki życzę.

reklama
Dziś dzień narzekania był widzę- I dobrze czasami trzeba ponarzekać.

Usmiałam się z tych narzekań ale pod większością się podpisuję rękami i nogami.
Jesteście wielkie (w sensie duchowym nie fizycznym:confused2:)

Co do uczuć macierzyńskich to każdy ma inaczej. Ja staram się podchodzić tak ludzko do wszystkiego. Dziecko jest ważne, bardzo ważne ale nie można dać się zwariować, bo za jakiś czas dziecko sobie pójdzie a ja co? Stwierdzę, że uciekło mi gdzieś 20 lat z MOJEGO Życia?

Okazuje się, że dużo znajomych z okolicy spodziewa się dziecka w tym roku- już psychicznie się nastawiam na konkursy i słuchanie wiecznie, kto jest lepszy, kto ma lepsze rzeczy itd... jak w podstawówce- zawiść między koleżankami o nic.
Ostatnio jedna z moich "znajomych" wzięła pożyczkę, bo kupowała wózek a przecież nie może jeździć byle czym- musi być najnowszy model X-Landera, na który ją nie stać!
Wszyscy mają wszystko najlepsze i wiedzą najlepiej, a dopiero pierwszego dziecka się spodziewają- już na samą myśl robi mi się słabo.

Dlatego jest mi potrzebne to forum bo przynajmniej macie trzeźwe spojrzenie i człowiek jak czegoś nie wie to może się po ludzku zapytać i dostanie odpowiedź nie opatrzoną odpowiedznimi komentarzami...

Cały dzień mnie tu ni było i jutro będę nadrabiać. A teraz muszę się wykrzyczeć - AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!:no:
Dziś krytycznie przyjrzałam się swoim udom i jest MASAKRA!!! Tony celulitu. Wiadomo , że wczesniej tez go miałam ale w znikomych ilosciach a teraz jest go pełno!! Przez ostatnie miesiące chodziłam w rajtach, spodniach, cała uwagę skupiałam na skórze na brzuchu i nie zauwazyłam co się zrobiło na moich nogach. Szukam po internecie i podobno po ciązy taki celulit wodny znika. Mam nadzieję, bo to jakaś masakra. Zawsze miałam szczupłe i zgrabne nogi i nie chce widziec tego świiństwa. Ratunku! Powiedzcie, że to zniknie wraz z wagą!

AVO ja też będę miała cc ale bardziej boję sie porodu naturalnego. Mam schizę że np. dziecko się udusi pępowiną.

Leżę już w łóżku i czekam na sen, a jutro trzeba rano wstac.
Miłej nocki życzę.

Pępowiną to się raczej nie udusi bo nie oddycha przecież ustami/płucami ;) Pępowina prawie zawsze jest gdzieś owinięta...czy to szyjka, rączka, nóżka...gorzej jak zrobi się węzeł na niej...to grozi uduszeniem...ale to podobno w sporadycznych przypadkach...

Wesołego jaja :D

reklama
Kochane narzekania to rzecz dobra - aż czasem jestem zła, że nie mam komu - a przecież mam Was :-)

Kochane Moje Wesołego Alleluja, Nagich tańczących Kurczaków i wielu chwil ze śmiechem na całe gardło - co to by Nasze dzieci sobie poskakały w te Święta :-D

Do góry