reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witam was dziewczynki:)
co do karmienia to oczywiscie ze sprawa indywidualna, mnie tam tez nic sie nie dzieje nawet mi cycki nie urosly, tylko sutki jak wentylki (ale to chyba dobrze) moja kuzynka stawiala ze nie bedzie karmila piersia bo nic jej sie tam nie dzieje urodzila i cisza, po kilku godzinach jak uslyszala jak maly placze to lunelo jej z cycochow:-) wiec nie ma reguly, moim zdaniem pokarm bedzie miec kazda mniej lub wiecej no i wszystko zalezy od umiejetnosci przystawiania i od naszych mozgownic:-D bo wiadomo tam sie wszystko zaczyna... jak sie zablokujemy to nie ma bata

reklama
Witam z ranca!
Witam nową mamę.
No i najlepsze zyczenia Aylin z okazji urodzin!!!:))

Mi wczoraj odwiedzilismy znajomych i tam mnie tak zaczelo kluc i ciagnać kolo pepka i trzymalo dosc dlugo, jak sie polozylam do wyra dalej czulam- nie wiem co to ;//ale wnerwialo.

Z cyckow czasem leci a dokladniej z lewego i przez noc bo spie na lewym boku wiec pewnie sciskam.

Co mnie martwi - to, to że już praktycznie 3 tydzień ani o mm nie urósl mi brzuch i na wadze ani gram wiecej ;/ co jest??;/

U nas dzisiaj slonecznie, taka pogoda zawsze nastraja mnie na porzadki wiec dzisiaj sprzątanko :))

Jezeli dzisiaj ktoras wizytuje to przekazuje swoje kciuki :) Ja wizytuje 11,04- ktos jeszcze z taka data ?? - co prawda tylko samolot po ostatnie usg mialam 2 tygodnie temu i wiecej juz nie bedzie chyba ze przenosze co juz wiem ze malo prawdopodobne;)

a ja miałam mleko przez dwa lata od urodzenia wiktora pomimo ze karmiłam tylko 4 miesiące a teraz w ciąży mi mleko zanikło a w zamian pojawiła się siara - w bardzo znikomych ilościach , leci tylko wtedy jak przyduszę:D W sumie to dobrze, jeszcze zdążę się namęczyć z pełnymi i kapiącymi cycami :)

Witam z ranca!
Witam nową mamę.
No i najlepsze zyczenia Aylin z okazji urodzin!!!:))

Mi wczoraj odwiedzilismy znajomych i tam mnie tak zaczelo kluc i ciagnać kolo pepka i trzymalo dosc dlugo, jak sie polozylam do wyra dalej czulam- nie wiem co to ;//ale wnerwialo.

Z cyckow czasem leci a dokladniej z lewego i przez noc bo spie na lewym boku wiec pewnie sciskam.

Co mnie martwi - to, to że już praktycznie 3 tydzień ani o mm nie urósl mi brzuch i na wadze ani gram wiecej ;/ co jest??;/

U nas dzisiaj slonecznie, taka pogoda zawsze nastraja mnie na porzadki wiec dzisiaj sprzątanko :))

Jezeli dzisiaj ktoras wizytuje to przekazuje swoje kciuki :) Ja wizytuje 11,04- ktos jeszcze z taka data ?? - co prawda tylko samolot po ostatnie usg mialam 2 tygodnie temu i wiecej juz nie bedzie chyba ze przenosze co juz wiem ze malo prawdopodobne;)

weż mnei nie denrwuj- ja CI chetnie oddam ze 3-4 kilo:)

Dzień dobry;)
Aylin Najlepszego;)) zdrówka, spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania;)
Ja miałam dziś straszną noc, prawie wogóle nie spałam...już tylko czekałam, kiedy zacznie robić się widno...mąż ma dzień wolny dziś może to i dobrze...siusiu byłam 9 razy, a poza tym takie mnie skurcze łapały w brzuchu, że myślałam, że padnę i jeszcze po każdym skurczu maleństwo było szalenie ruchliwe...tym sposobem chyba nawet godziny nie przespałam bo te skurcze mnie budziły...Mąż z paniką w głosie stwierdził,żebym spakowała torbę hehe;p
mi z cycków też leci, raz więcej, raz mniej, głownie z lewego ale czasem też zprawego. Ja to się martwię bo mam duze piersi ale sutki wklęsłe;(
Mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia, a pootem lecę pomagać mamie w przygotowaniach kulinarnych;)
Tez mam wizytę 11.04;)

Aylin sto lat!!!!!

Dorota nie jestes sama z tym brzuchem. mi od jakis 3 tygodnie wlasnie nie urosl, wczoraj sie wazylam i jak 3 tyg temu bylo 75 na mojej tak teraz 75.5. coprawda sprawdzam u gina wage i tam zawsze inaczej ale nie czuje zadnej zmiany. brzuch mam duuzo mniejszy niz mialam z rafalem co moze jest plusem bo mniej do noszenia ale martwie sie. tak sobie mysle z ta wielkoscia brzucha , odczuwaniem itd ze z rafalem mialam lozysko na tylnej scianie, bardzo szybko zaczelam go czuc, brzuch byk wiekszy, a teraz mam na przedniej scianie i pozno zaczelam go czuc . moze to miec jakies znaczenie czy nie bardzo?

Witam nowa mamusie!

ja sie dzisiaj wyspalam, do 9 spalismy :) i wstalam w nocy tylko raz!!!! wiec sukces. ale powiem Wam ze od paru dni nie moge spac na lewym boku. od razu mi brzuch twardnieje jak na lewy bok sie klade i nie rozumiem czemu. musze naprawym i wtedy ok. no i po wczorajszym sprzataniu jeszcze czuje swoje kreoslup, ale zaraz biore sie za prasowanie malutkich ubranek:)
dla siebie prasue tylko wtedy kiedy trzeba, jak \czegos potrzebuje, w sumie ubieram sie w takie rzeczy ktore raczj nie wymagaa prasowania, jedynie dzinsy, albo niektore bluzki ale to rzadko. ale te malutkie rzeczy to akurat bardzo lubie prasowac:) one sa takie mieciutkie po tym i nawet jak sa lekko znoszone to po prasowaniu wygladaja duuuuzo lepiej:)

Niezapominajka ja przed urodzeniem rafala tez mialam wklesle, a wlasciwie plaskie kompeltnie ale nie bylo problemu i przez to karmienie niecaly miesiac tylko poprawily sie i juz sa normalne do tej pory:)

Ostatnia edycja:

Ja też staram sie na lewym leżeć a leci z prawego :rofl2:
Ostatnio przytyłam 1,5 kg w ciągu miesiąca no i wszystko polazło na Dzidzie bo większa się zrobiła :-D
A wizytę mam dopiero 20 kwietnia i się doczekać nie mogę :-(

ja mam nadzieje ze teraz bede karmiła piersia ... bo lenka tez była wczesniakiem i niestety nie miała siły ssac a ja nie miałam siły odciagac... karmienie małej 30 ml. trwało godzine przy butli stojac przy inkubatorze robiłam to sama bo mała lezała ze mna na sali tylko ze w inkubatorze. .. zasypiała przy tym i karmiłam przez łzy ... potem odciaganie pół godziny takiej małej ilosci no i chwiila odpoczynku i znów karmienia po tyg. sie poddałam i dawałam mleko dla wczesniaków

Dzin doberek kochane
Wczorajszy masaz byl boski, tylko to lezenie na plecach niezafajne. Rano twarz mniej puniowata i opuchnieta .
Przed porodem chce sobie rzesy przedluzyc jeszcze ktos to z was robil? Przy tym tez sie dlugo lezy :/
No i nie wiem czy klej jest obojętny dla dzidzi

reklama
Aylin - wszystkiego najlepszego urodzinowego!!!!!!

Mi noc minęła całkiem, całkiem. Położyłam się równo o 22 i nawet nie wiem kiedy zasnęłam. Tylko raz wstałam siusiu, ale nie patrzyłam na zegarek i wtedy strasznie napiął mi się brzuch. Ale jak tylko wróciłam do łóżka i położyłam się na prawy boczek to przeszło.

AVO -
mam tak samo z brzuchem, kłuje po bokach na dole, a od wczoraj dziwnie boli na samej górze, jakby skóry było za mało i tak dziwnie ciągnie jak się prostuję.
I pioruńsko kiepsko mi się oddycha, muszę łapać krótkie szybkie oddechy, inczej już nie daję rady. Ewidentnie synuś urósł i się rozpycha, a więc i brzuch poszedł do góry. Na szczęście bez zgagi się obywa.

Ruda - u mnie zupełny brak siary. I wcale mi tego jakoś nie brak.

malinka - powodzenia na wizycie.

leydykiss - witaj i pisz tutaj często.

Do góry