reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja miałam takie noce, że jak wstawałam na siku to miałam aż prześcieradło mokre i głównie leciało z lewego - na tej stronie staram się spać. Dlatego śpię już od jakiegoś czasu w staniku z wkładkami - w dzień nie noszę wkładek - ale na staniku czasem widzę jakieś lekkie ślady :-(

A ja mam pytanie: jak jest z mlekiem - bo.... jak dziecko np rodzi się wcześniej to hormony wysyłają sygnał, że czas na większą produkcję - czy jak? Bo Sisil pisała, że będzie karmić maluszka swoim mlekiem - czyli już w 28/29 tyg piersi mogą zacząć produkować taką ilość mleka?

reklama
Ja miałam takie noce, że jak wstawałam na siku to miałam aż prześcieradło mokre i głównie leciało z lewego - na tej stronie staram się spać. Dlatego śpię już od jakiegoś czasu w staniku z wkładkami - w dzień nie noszę wkładek - ale na staniku czasem widzę jakieś lekkie ślady :-(

A ja mam pytanie: jak jest z mlekiem - bo.... jak dziecko np rodzi się wcześniej to hormony wysyłają sygnał, że czas na większą produkcję - czy jak? Bo Sisil pisała, że będzie karmić maluszka swoim mlekiem - czyli już w 28/29 tyg piersi mogą zacząć produkować taką ilość mleka?

Tak, organizm wysyła sygnał do mózgu w momencie gdy rodzi się dziecko ,że to już czas na produkcję mleczka:) Niezależnie w którym tygodniu ciąży ono się rodzi :)

Witam się i ja :-D
Aylin wszystkie naj naj naj :-D

Leń na maksa dziś :-(
Myślałam że skończymy wczoraj pokoik dla małej ale się nie udało bo chłopaki jak przykręcali mi karnisz wwiercili się w prąd i zaś kłucie ściany !!!!

Mi z cycków jeszcze nic nie poleciało i tak się zastanawiam czy to normalne bo widzę że chyba już każdej z Was coś wylatuje !!!!

Witam nową mauśkę !!!!!!

Ostatnia edycja:
Tak, organizm wysyła sygnał do mózgu w momencie gdy rodzi się dziecko ,że to już czas na produkcję mleczka:) Niezależnie w którym tygodniu ciąży ono się rodzi :)

Mądry organizm :tak: dla mnie niektóre "zjawiska" które zachodzą w organizmie to naprawde cud!

Aaaa przypomniało mi się bo wczoraj pisałyście o cerze, ze Wam sie pogorszyła. Ja od jakiegoś czasu używam mydła naturalnego (przedtem jakieś żele itp ale tylko po tym mydle mogę powiedzieć ze mam nareszcie oczyszczoną twarz :-D) BIOLANDER - kosmetyki naturalne i bio. Kosmetyki naturalne, Mydła, Alep, Szmpony, Dezodoranty, Alepia - Biolander Natura także polecam :tak:

hejka:-D
my pokahontas ogladałyśmy z rana bo akurat się zaczynała jak włączyłam TV:-p

Ja też nie oprasuje, nie umiem, nie lubię i słabo mi się przy tym robi:-D Za to mój M jest mistrzem to niech sobie prasuje:-D ja potrafię w wymiętolonej koszuli iść do ludzi i co:-p:laugh2: moj wybór a dziecięce jak się poskłada nie widać że nie prasowane:-)
Co do mleka, mnie raz wiecej, raz mniej ale już praktycznie co noc z cyca kapie:-D

Sygnał do produkcji mleka daje łożysko,jeżeli się je usunie czyli jak kobieta urodzi sn lub przez cesarkę to w ciągu 48 godzin następuje produkcja w mleczarni:)

Witam nową mamusię:)

U nas dziś słoneczko:)

Mnie jeszcze nic nie leci tylko czasem takie suche biale kropki na sutkach widze. Moze za wczesnie albo jeszvze cos innego. Juz tyle razy sie przekonalam, ze to indywidualna sprawa i tego sie trzymam.

reklama
Dzień dobry! :-)

Witam nowe forumowiczki :tak:

Aylin sto lat!!!
Witam Was i Pozdrawiam :) przepraszam, ale czytam tylko wiesci ze szpitala, ale juz pomału dochodze do ładu z przeprowadzką i remontem kuchni, więc niedługo powróce na bb.
No jesteś w końcu ;-) Już myślałam, że się na nas obraziłaś, czy cuś...

Witajcie,

widzę,że coraz bardziej się skarżymy:)
A ja się skarżyć nie zamierzam. :no: Jestem w długo oczekiwanej, wywalczonej ciąży z wymarzoną córeczką i najważniejsze, aby wszystko było w porządku z małą i aby donosić ciążę jak najdłużej. To, że niewygodnie mi się śpi, albo coś pobolewa nie ma większego znaczenia...

Oj przydałby się tu Buziak i rozruszał trochę towarzystwo ;-)

do tych czerwcowych mamus dopisuje sie samemu?

leydykiss tam cię powinna dopisać osoba,która założyła wątek-ale Lena się nie pokazuje.Mnie też tam nie ma,ale nie martw się -i tak najwięcej dzieje się na głównym!
Tak jak napisała Kamila ja też mogę Was dopisać do listy. Jako moderator mogę robić zmiany w każdym poście, także strzeżcie się! ;-)
Napiszcie mi na priva wszytkie niezbędne info.
Ja też nie mam zamiaru prasować!Nienawidzę tego i już!!!!!U nas też każdy prasuje jak jest potrzeba dla siebie,nawet młody!A dla Jaśka to może na pierwszy raz przelecę tetry i ubranka a potem to oleję.Moja mama nigdy nie prasowała mi pieluch a wtedy nie było pampersów i jakoś żyję:-D
Dziewczynki powiedzcie mi czy wam też tak leci z cycuchów?Bo ja już normalnie nie wyrabiam,jak tak dalej będzie to wszystkie wkładki zużyję przed porodem:szok:
Ja też raczej nie będę prasować, bo i na co dzień robię o tylko wtedy, kiedy ubrania naprawdę się o to proszą ;-)
Ostatnio czytałam na ten temat w jednej z tematycznych gazet. Wyczytałam, że z tym prasowniaem nie chodziło tylko o to, aby nie były pogniecione, ale też o wyeliminowanie bakterii/zarazków. Ale o ile kiedyś miało to sens tak teraz, gdy mamy pod ręką pralki piorące w wysokiej temperaturze i dobre proszki można to sobie darować...

Mnie nic nie leci tylko schodzi mi tak jakby naskorek z skutków co jakiś czas.
A jesteś pewna, że to włąśnie nie zasuszona siara? Mi cycki trochę przeciekają i wieczorem jak zdejmuję stanik to mam właśnie takie białe grudki/płatki. :tak:

U mnie produkcja odbywa się już od dłuższego czasu, ale delikatnie i obywa się bez wkładek.

Do góry