reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

a tak z innej beczki mam pytanie co do szczepień maleństwa na co dodatkowo szczepic ??? rotawirusy, pneumokiki, meningokoki ??????????????

Ja nie bede dodatkowo szczepic. To kasa tylko dla firm farmaceutyczny i tak, jak AVO napisała...duzo dzieci bardzo źle znosi.

ja szczepiłam infanrixem - reszta to kalendarz szczepien.
Moi znajomi prawie stracili córeczke dzieki szczepionkom ;///
ponadto uwazam podobne ze te szczepienia to czyst marketing!!!

Za to jestem za podstawowymi szczepionkami - gdyz odkad eko mamusie odeszły od szczepien zgodnie z trendem "tylko to co daje ziemia" pojawił sie znowu krztusiec ;// i inne choroby ktorych juz nie było ;///

karamija - zaciskaj nogi nie wygłupiaj sie!!!!

reklama
Kurcze, czy Was też tak szybko wylogowuje z forum?? pisząc post o wózkach zdążyło mnie w trakcie wylogować...dobrze, że najpierw skopiowałam co napisałam. Można to jakoś ustawić??

Czy aby znaleźć się w wątku zamkniętym trzeba spełniać jakieś szczególne wymagania?sorki, jeśli jest to gdzieś zapisane w regulaminie, ale ja się nie doczytałam, dlatego pytam.

trzeba trzeba ;-))

Z tego co czytałam to ten czop może być też początkowo właśnie przezroczysty i może zacząć odchodzić stopniowo nawet miesiąc przed porodem więc już sama nie wiem

a z tym zamkniętym to trzeba spełnić warunki, sama już nie wiem jakie, miałam to szczęście, że od początku tu jestem i jakoś poszło automatycznie :)

Karamaija, mi czop odchodził na dwie raty. Pierwsza mega gęsta wydzielina sluzowata gdzieś w 35 tygodniu, druga częśc podbarwiona krwią, ale nie pamiętam czy brązową czy czerwoną tydzień potem- poród i tak wywyoływany w 41 tygodniu.

a jak wygląda zylak na cipulindzie? Boli Cię?

ja nie wiem, jeszcze się nie szykuję do szpitala.....nie mam przeczucia,zeby to miało nastapić w ciągu najblizszego miesiąca....

Ostatnia edycja:
ja szczepiłam infanrixem - reszta to kalendarz szczepien.
Moi znajomi prawie stracili córeczke dzieki szczepionkom ;///
ponadto uwazam podobne ze te szczepienia to czyst marketing!!!

Za to jestem za podstawowymi szczepionkami - gdyz odkad eko mamusie odeszły od szczepien zgodnie z trendem "tylko to co daje ziemia" pojawił sie znowu krztusiec ;// i inne choroby ktorych juz nie było ;///

Podstawowe to inna bajka, a reszta to taka nowomoda, tak jak ze szczepionkami na grypę. Nigdy nie skorzystalam, chociaz pracodawca fundował, a osoby, które lecialy pierwsze, to tez pierwsze szły na L4 i strasznie przechodzily.

Karamija- zaciskaj nózki. I wlaśnie sobie uswiadomilam, ze nie mam nic dla siebie, tzn . tylko kapcie, szlafrok i 1 koszulę. Rety..chyba lece na all na zakupy.:-D
Ile galotow siatkowych kupujecie?

Mam wyniki badań. I o ile z morfologią jest nieźle, hemoglobina ładnie wzrosła, hematokryt też, glukoza na czczo 75 to z moczem znów ta sama bajka. K.....wa nadal mam te ketony i boję się, że jednak coś jest nie tak. Muszę przestać czytać internet bo chyba zwariuję. Od ostatnich badań znacznie więcej jem, ostatni posiłek nadal między 18-19, ale ok. 21-22 jakieś jeszcze pół kromeczki chleba sobie pogryzam. I doooopa, nic nie pomogło. No wiedziałam, że będzie cos nie halo. I krwinki białe mam w moczu i liczne bakterie (ale to może być moja wina bo nie dałam się rady dzisiaj podmyć przed wysiusianiem bo takie miałam parcie). Eh, odechciewa się żyć normalnie. Martwię się czy synkowi nie szkodzę, bo ja to mogę być chora.

reklama
Do góry