reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam!!!

Mlodak kciuki za wyniki&&&&&&&&&&&&

Carla powodzenia na wizycie&&&&&&&&&&&&&&

Sicil straszą cię pewnie tak samo niepotrzebnie jak Asię ;) może i powolutku, ale jest poprawa, a to najważniejsze, a wagą się nie przejmuj, ja się urodziłam przenoszona 2500g :)

jeśli chodzi o te sterydy to czytałam na mamazone, że je podają nie na rozwój płucek, bo te w tych tyg już są, ale na przyspieszenie przyrostu pęcherzyków płucnych, bo je dzieciaczki zaczynają produkować później, to było dokładniej w kalendarzu ciąży, jak odszukam to ci prześlę linka

Aga witam w Polonii:-)

moj pies jak połknął piłeczke kauczukowa to pomogło ;)))
hahah ale ja nic nie połknęłam ;-)

a snu to aż zazdroszczę... tak się nie mogę doczekać tego mojego wiercipiętka jakbym go już wcześniej miała, a teraz tęskniła...
nawet nie zdawałam sobie sprawy jak można się w swoim dzieciaczku zakochać zanim się jeszcze urodzi:happy2:

reklama
Agaundpestka witamy serdecznie w ojczyźnie ;-) i życzymy samych pogodnych dni ( mowa o pogodzie ducha) abyś się coraz częściej do samej siebie uśmiechala

Sicilpol- glowa do gory z malym Julciem na pewno bedzie wszystko dobrze, najwazniejsze, ze dobrze sie rozwija a urosnac zdazy :tak:
Posiedz z nami troszke na forum a od razu poprawi Ci sie humorek u nas ostatnio bardzo pikantne tematy :-D
Alijenka- remont, remontem ale jak juz skaczycie to bedziecie dumni i z domu nie bedzie Wam sie chcialo wychodzic tylko siedziec w tym swoim gniazdku :tak:
Carla- nie trzes portkami tylko sie ciesz ze Matyldke zobaczysz :tak: Napewno wszystko bedzie dobrze :-)

Ja zmykam na basen, P poszedl na zakupy, korcze juz chyba od miesiaca nie chodze z nim na zakupy tylko robie liste i tyle :-( Teraz jego tempo jest dla mnie za szybkie, bo ja to jak babcia sie czlapie :-( A on sie spieszy na trening a ja bym go tylko spowolniala. No coz ale przynajmniej sie chlopak wyrobil i juz nie wydzwania za kazdym razem :-D

Dzieki dziewczyny :)
Buziak a czy ty wiesz jak te zastrzyki na plucka dzialaja???
Plucka zaczynaja sie rozwijac ale na to tez potrzeba czasu tak???
Ja mialam dwie dawki pndz/wt i wlasnie nie pytalam sie jak bardzo to przyspiesza i na czym wlasciwie polega

Wczoraj smiac mi sie chcialo jak gin ogladala malego ze wszystkich stron a ten sobie luzacko palucha do buzi wsadzil hihi
Wazne ze on jest spokojny, bo mamusua niestety tak see sie trzyma

ja sterydy z Alą dostałam w 32tc i pielegniarki mówiły że jak po dobie bym urodziła to już płucka dadzą radę alę donosiłam dłużej i było ok;-)

sisil, asiia - moze poprawi Wam troche humor i ocene sytuacji, informacja ze ja rodziłam w 30 tyg ciazy - dokładnie zaczynałam 31 dla lekarzy rozpoczynłam 30!!!
Dzieci wazyły 910g i 1110g a wiecie il punktow dostały?????
Jak jeden mąż jeden i drugi 8,9,9,9 !!!!
Wiec uszy do gory!!!!

kurde dzielnych masz chłopaków i w 30tc że tacy silni! u mnie Ala w 37 dostała 9, 10... :-p

snoopy - daaaaaaaaawno Cie tu nie było :baffled:

A w jakiej formie dostałyscie te sterydy??

sunshine - mój mąż zawsze sie spieszy w sklepach z ciuhami, normalnie zawsze mu wtedy cos wypada :wściekła/y:

I co gdzie rozwiazanie konkursu na ten obrazek???? :-)

Witam i ja:-)

sicilpol super, ze sie odezwałaś:tak: Nic sie nie martw, wszystkie tutaj trzymamy kciuki i bedzie dobrze, musi być;-) Julcio da rade, zeby mamusia tylko jeszcze dała radę, glowa do góry:tak::-)

Sunshine ja mojemu tez glownie robie liste:zawstydzona/y: dawno już z Nim nie bylam na zakupach:no: jezdzi z Mlodym (Kuba uwielbia) albo sam jak wraca z pracy rano to robi:tak:

Jeju w ogole nie mogłam spać w nocy, nie wiem czemu.
Budzilam sie co pol godziny doslownie i kolejne pol lezalam:tak:
i tak na zmianę:wściekła/y: aż sie wkurzylam zeszlam na dół i pierwsze kroki do lodówki:zawstydzona/y::szok: jak nigdy. Ale tylko jedna kanapeczka:-D

reklama
Nadal Matylda :) I ma się dobrze...oczywiście, tak jak podejrzewałam, lekarz opieprzył mnie za te 4 kg w miesiąc :/ Powiedział, że mam żreć mniej!!! Mogę tyć 2 kg w miesiącu...dammmmmm...grunt, że z małą ok wszystko...waży 1350 g...w porównaniu do Waszych chłopaków to mało...ale dobrze waży, więc ufffff :) dzięki za kciukasy :*

Do góry