reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witam!

Sicil trzymam kciuki za Ciebie i twojego synka&&&&&&&&&&&& sterydy pewnie są na wszelki wypadek, a co do pobytu w szpitalu to dla was na pewno lepiej, bo będziecie pod stalą fachową opieką, porobią wam badania i rozwieją wszystkie wątpliwości :)

Czy Wy tez macie tak obcesowo erotyczne sny? No ja juz ze soba nie moge normalnie;-)

:tak::tak::tak:

buziak mały akrobata z twojego synusia:-D

dorotaa powodzenia na wizycie!

jeśli chodzi o ubezpieczenie to my oboje jesteśmy w grupowym w Warcie i oboje dostaniemy po 1600zł, ustaliliśmy, że te pieniążki to w sumie dla nas będą, bo przecież dzidziuś już wszystko będzie miał ;-)

a w temacie sąsiadów to bym mogła napisać epopeje :-D mieszkam w nowym bloku, wybudowanym przez prywaciarza, więc wszystko najtańszym kosztem, zwłaszcza grubość ścian na tym ucierpiała:-D słychać wszystko, a w łazience przez wentylację to już w ogóle
sąsiad z góry, kawaler-imprezowicz, dawał mi się we znaki, ale na szczęście w końcu przystopował, po moim ostatnim upomnieniu, bo już miałam dosyć, rozumiem imprezy w weekendy, ale w środku tyg słuchanie głośnej muzyki o 23 to już przesada :/ i tak kilka razy w tyg, no ale na szczęście się wyprostował

reklama
Witajcie :)
Przepraszam za tak dluga nieobecnosc,ale niestety znowu mam problemy z internetem :(
Bardzo Bardzo Bardzooo Dziekuje Wam za kciuki ,mile slowa,za to ze w Nas wierzycie :)
a Tobie Kasiu za sms'ki. (milo sie robi na sercu wiedzac ze tyle osob -z Toba jest chociazby myslami) :)
jestescie naprawde nieocenione.

Nie zaczelam Was jeszcze nadrabiac,ale domyslam sie ze czekacie na wiesci od Nas.
NO wiec na ta chwile moge powiedziec jedynie,ze lekarz powiedzial ze nasze rozwiazanie napewno nastapi w tym tygodniu... ale szczerze mówiąc ja jestem przekonana ze pociagniemy troszke dluzej ,bo jak narazie nic oprocz wagi maluszka ,nie wskazuje ze ma sie to odbyc np. jutro.
Mamy codziennie robione usg.lekarz przyjezdza nawet w weekend tylko po to by sprawdzic przeplywy u maluszka:) , wiec mam poczucie ze razem z dzieciaczkami jestesmy pod dobra opieka, co tez mnie dobrze nastraja :tak: oprocz tego 2 razy dziennie ktg, plus kilkanascie razy sprawdzanie tetna maluszkow,cisnienie ,temperatura.badania krwi co drugi dzien ,no.. az sie zaczelam do tego przyzwyczajac;p
leci nam juz 3 tydzien w szpitalu ,i nie bede ukrywac ze to siedzenie tutaj jest przytlaczajace,meczy, ze strasznie tesknie za Kubusiem i Mezem(mimo ze widuje ich praktycznie codziennie).
ale mimo wszystko mam nadzieje, ze jeszcze troszke tutaj polezymy, i ze jeszcze troszke maluszki pobaraszuja mi w brzuszku :)

Od kilku dni mamy w Irlandi przepiekna pogode, jest u Nas 26 stopni,i na pocieszenie powiem Wam ze przed wczoraj i wczoraj pol dnia spedzilam z Moimi chlopakami na placu zabaw :)

no ale przejde do rzeczy bo na to pewnie czekalyscie.
Codziennie na usg sprawdzane mamy przeplywy. U duzego chlopczyka są one perfekcyjne, u małego jak do tej pory sa dobre.
Wczoraj po dwoch tygodniach wkoncu maluszki byly pomierzone i zwazone. Wiekszy Synek rosnie pieknie. Ma juz 1414g. Mniejszy natomiast przybral przez 2 tyg 100g , i wazy teraz 848g. Roznica miedzy maluszkami sie powiekszyla,przez slabe przeplywy maluszek przybiera na wadze znaccznie mniej. pocieszajace jest jednak to ze jednak tak czy tak idzie z waga do przodu,bo byl moment kiedy maluch sie zatrzymal i przestal rosnac.
Dzisiaj na obchodzie lekarz powiedzial,ze na wczorajszym Scan byl super. na dzisiaj ,i jutro mamy zapisane juz kolejne. tak wiec Kochane tak naprawde mozemy rozpakowac sie w kazdej chwili i kazdy kolejny dzien jest tak naprawde dla Nas wielka niewiadoma,ale mimo wszystko staram sie nie poddawac.
Ciesze sie ze mam tak dzielne i tak walczace maluszki:) bo to one i kazdy nastepny ranek daja mi nadzieje ze wszystko skonczy sie dobrze:)

a i bym zapomniala. Chlopaki sie pozmieniali, i teraz wiekszy leży glówka do góry ,a mniejszy główka do dołu :p , do dnia wczorajszego bylo na odwrót:p

Calujemy Was Mocno :) i do uslyszonka.

Asiu super, że się odzywasz! zawsze wyczekuję od Ciebie wieści, oczywiście samych dobrych, bo nie może być inaczej
niezmiennie mocno trzymam za Was kciuki!!!
wyczuwam, że twoje nastawienie wobec pobytu w szpitalu się zmieniło na bardziej pozytywne, a to dobrze, bo im lepsze twoje samopoczucie, tym lepiej czują się chłopaki w brzusiu :)
życzę wam jak najpóźniejszego rozwiązania ;-)

asiu - fajnie, że się odezwałaś!! najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką, że kontrolują Was przez cały dzień. Chłopaki dzielnie walczą i Ty również. 3mam za Was cały czas kciuki i jak wszystkie dziewczyny na forum, czekam na wiadomości co u Was:-)

asiia dzięki za wiadomość trzymajcie się dobrze że masz robione badania na bieżąco,wszystko będzie dobrze dalej będę trzymać kciuki i wypatrywać wiadomości od WAS:-)

Asiia- super wiesci, i ile sie napisalas wszystko szczegolowo i bardzo dobrze. Bedziemy dalej trzymac kciukizeby jak najdluzej maluszki tam zostaly i zeby dalej wszystko bylo dobrze:tak: Trzymaj sie kochana i walczcie dzielnie :tak:

Asiia - no to Twoj malutki synek jest juz m/w taki jak moj mnieszy jak sie urodził - chudziutki pomarszczony ale uroczy ;) Taki troszke kosmitek bo dłuzszy niz grubszy ale sliczny ;))) Dobrze bedzie!!!
Zobacz mój Bartek dzielnie waczył idał rade i Twoj maluch da!!!!!!! A wiekszy to juz kawaler hehe
Najwazniejsze ze macie super opieke!
Tylko obiecaj nam jedno!!! nie trzymaj nas wiecej w takiej niepewnosci i w razie czego niech Twoj mąż skrobnie do katriny co z Wami ok??? I pisz pisz my tu czekamy na kazda jedna wiadomosc!!!!!

Dzieki Wam wszystkim!
Maly wazyl 900 i utyl tylko 70g...
Gin tez mowil ze chucha na zimne itd ale wiecie jak to jest
Cisnienie mam ok po tych lekach ale szukaja przyczyny- teraz mam przeglad moczu robiony 24h plus ktg 3x ale wychodzi ponoc ladnie tfu tfu nie zaprzeczam
No i kroplowy

czyli masz dobową zbiórke moczrobioną tak? Zapisujesz ile pijesz ile sikasz ??? To to??? Bo jesli ta to sprawdzajaczy nie zatrucie ciazowe;-)
Aniu to klocek mały - ma juz kg to wcale nie jest taki malutki!!! ;-)
Uszy do góry

klusia - ja jak wiem ze sie nie wyrabiam i na zakupy jade pozno np i pozno z nich wracam to kupuje cos gotowego albo szybkiego - np bułki na hot dogi parowki warzywa a obiad odkłądam na nastepny dzien. nie mecze sie w garacha i rodzna zadowolonabo to sie rzadko robi

Ostatnia edycja:
reklama
Witam

josie wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin:-D Mam nadzieję,że mąż ma nauczkę:)

sicil trzymaj się kochana,najważniejszy maluszek,a szpital da się przeżyć.

Aylin mężom też się należy za urodzenie dziecka.Mój bratanek jak się urodził to bratowa dostała 800 zł a mój brat 1600 hehehe i się śmaliśmy,że ona rodziła a on kasę zgarnął:)
Wszystko zależy od warunków ubezpieczenia , mój mąż też dostanie więcej niż ja ale nie aż tyle co mój brat.

My mamy to samo ubezpieczenie więc dostaniemy po tyle samo :) Ale fajnie ze mu się nalezy - moge spokojnie od mamy na wózek pozyczyć :)

Dzieki Wam wszystkim!
Maly wazyl 900 i utyl tylko 70g...
Gin tez mowil ze chucha na zimne itd ale wiecie jak to jest
Cisnienie mam ok po tych lekach ale szukaja przyczyny- teraz mam przeglad moczu robiony 24h plus ktg 3x ale wychodzi ponoc ladnie tfu tfu nie zaprzeczam
No i kroplowy

Sicil - ale twój mały waży tyle co moja kruska. I mój gin mówił ze w związku z tym iz mam cukrzyce ciazową bedziemy kontrolować. Ale na razie jest ok i nie mam sie stresowac.

Asdia trzymam kciuki abyście sie rozpakowali już w kwietniu :)

Do góry