reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Katrina gratulacje dla siostry:)

Kartki wielkanocne śliczne:)

Ktoś pisał o książce w pdf - ja chcę!!!!!:) Już szukam i piszę na priva.

Ja dzisiaj jakoś doła załapałam - sytuacja finansowa to raz, ale to chyba taki dół ciążowy bo dalej to chciałabym się zakopać pod kołdrą - w nowiutkiej poszewce kupionej w ikejowie na sprzedaży okazyjnej za małą kasę - ok to mi poprawia humor;) - i tak leżeć. Mam się wybrać do ciotki obejrzeć wózek a jakoś nie chce mi się dupy ruszyć z domu. Wróciłam z pracy, obiad, P zaraz wychodzi na anielski a mi się nie chce.
Jutro znów latanie do urzędu czego nie znoszę:(
Aha, i wizyta u gina więc usłyszę Pelasię - to moja siostra wymyśliła na wieść, że dziewczynka;) Cholerka, jeszcze sie przyzwyczaję;) . Nie ma niestety tam w gabinecie usg więc nie zobaczę ale zawsze przykładają słuchawę i słychać bicie serducha:) Zawsze coś. Tylko, że ja jestem wzrokowcem - a kolejne usg chyba dopiero w trzydziestym którymś tygodniu:(

czytam siebie i widzę czyste biadolenie... i aż sobie westchnęłam:baffled:

Dziewczyny, jeśli chodzi o wagę to ja to zlewam, obstawiam, że dieta noworodkowa mnie odchudzi solidnie. I tyle na ten temat. Choć się robię coraz większa nie powiem. Ale jak mnie mała kopie od rana to mam to gdzieś:-D

I właśnie zauważyłam, że dziś mam 100dniówkę:)::)::):):):):)

jak wyszłam z domu o 11 to wróciłam o 16.30 i jestem padnięta - cały czas na piechotę...
a najlepsze jest to, że zapomniałam kupić sobie witaminki:-(

dorota super wieści!!!!!!!!!!!

tialana cudne są te kartki! pozazdrościć talentu

tialana karteczki rewelacja !!!!
Dorotka wiedziałam że będzie wszystko oki u Twojej dzidzi !!!!

Co do wagi to ja już mam 12 na plusie :-( mam nadzieję że wrócę do swojej wagi sprzed ciąży i sprzed rzucenia fajek !!!! czyli jakieś 58-60 kg !!!!!!
Ja mam plana i jak tylko przestanę karmić to odrazu mykam na bieżnię podciśnieniową rewelacyjna sprawa, ponad rok chodziłam na to przed zajściem w ciążę i straszne sobie chwale, rewelacyjnie celulit ginie, skóra się świetnie dotlenia i robi się dosłownie aksamitna nioo i pięknie sie mięśnie wyrabiają a tłuszcz się spala:-)

aaa wróciłam od gina opis w odpowiednim wątku :-D

Dziewczyny wpadlam tylko na chwilke napisac, ze strasznie dziwnie sie czuje. tzn nikt nie wola w domu mama, nikt nie rozwala zabawek jak zawsze, nikt nie pyskuje:szok: ale mi dziwnie, naprawdę:zawstydzona/y:

Porobilam juz sobie na spokojnie w szafach, wysprzatalam pokoik Kuby, nawet sie nie zmeczylam co teraz graniczy z cudem:-D a teraz leze.
Niedawno dostalam smska, ze sa juz na miejscu, cholercia teskni mi się:-:)zawstydzona/y: a to dopiero pare godzin

kurcze musi:tak:
moze dlatego tak sie czuje, ze pierwszy raz sie z Nim rozstalam na tak "dlugo"?? Zawsze jak cos to kilka godzin Go nie widzialam a teraaz az do niedzieli.
Popoludniu bylo spoko tak teraz mi sie beczec chce:-:)zawstydzona/y:

Siedzę w pracy i cichaczem podczytuję książkę „Język noworodków” Tracy Hogg. Juz kilka mamusiek mi polecało ta pozycje i przyznam, że super napisana. Wyjasnia wiele spraw takiemu laikowi jak ja. Jesli, któraś z Was chcę to moge podesłać jej na maila bo mam w wersji PDF J Więc pisac!
Czytałam język 2latka, a tej nie więc poproszę, maila na priw podam:)

Z tego co widzie ostatnio temat wagi :-) zauważyłam też coś o Lejdis więć zacytuje bohaterki :

"Najgorsze jest to, że ja mam wielką, gigantyczną, megadupę! Ona mi się całkowicie wymknęła spod kontroli. Ja mam swoje zachowania motoryczne, a ona ma swoje. Na przykład idę korytarzem, a ona mi się szyderczo dynda z tyłu.
– Ja na przykład mam wszystko w dupie i to z każdym dniem więcej i dlatego muszę sobie coraz większy rozmiar kiecek kupować.
– To jeszcze nic, ja ekstraduję cellulit z powietrza. Mój organizm jest w stanie wyłapać z powietrza niezbędne cellulitowi do życia tłuszcze i zamienić je w tłustą okładzinę.
– Przecież ty jesteś chuda jak szczapa.
– Gdzie tam, kochana! Cellulitu nie mam chyba tylko pod oczami aktualnie. " :-D
:-D:-D:-D:-D

Ale jestem padnięta jak wyszłam przed 15tą tak dopiero wróciłam :) "młody"(czyt moja ukochana praca) zdobył kolejny stopień pływacki
new_smile.gif
a nie było to łatwe
new_smile.gif
musiał 300m przepłynąć na brzuchu, 100m na plecach zanurkować i wyciągnąć krążek z pod 2metrów i przepłynąć ileś tam pod wodą, ale najgorszy dla mnie i chyba dla niego był skok do basenu z 3metrów <szok> i bałam się, ze tu polegnie, ale skoczył 2razy
new_smile.gif
nieźle jak na 7,5latka
new_smile.gif
opłacało się go wozić na basen szkoda, ze już koniec i nie będzie miał kto tego robić, bo dziecko ma talent jak nic.
A i w nagrode byliśmy na pysznych lodach:-D

Padam...wróciliśmy w Rzeszowa...ciut wyklarowała się sytuacja męża na uniwerku...ja nóg nie czuję...a właściwie czuję...bolą...
Wybaczcie, że po łebkach...jutro nadrobię...
Tialana cudne kartki :)

reklama
Ja tylko tak w duuuuzym streszczeniu napisze...

mam jeszcze pare watpliwosci co do usg ktore robili w szpitalu.... jakis"spec" sie za to zabrał... i tak jak 3 lekarzy mi mowilo ze lozysko na przedniej scianie tak on mi mowi i napisal na wypisie ze na tylnej jak byk;// poza tym w szpitalu mial watpliwosci co do plci... pomijam fakt ze pomiary pisal na kartce i nie wydrukowal zadnego zdjecia do karty pacjenta bo nie mogl poradzic sobie z wymiana papieru w usg i z 5 razy odpalal bo cos nie chodzilo.... poza tym nie pokoi mnie fakt ze glowka mojego dziecka ma wymiary prawie jak w 32 tygodniu jak to pisze na usg a raczki i nozki nizej niz 26 tyg .... wiem ze sa rozne odchylenia.... ale dziwne az 3 -4 tygodniowe odchylenia...a nie jest wielkosciowo ciezszy czy wiekszy od rowniesnikow tylko te dwa parametry az tak odbiegaja;/

ja od razu bardziej obstawiałam, ze to talent lekarza wykonujacego usg ;// nie wiem poco ludzi ktorzy nepotrafia - biora sie za usg???

Dorotka napisała: ,,Mam pięknego zdrowego synka ktory po prostu jest kluseczka i zaczelo mu brakowac miejsca. Fikal jak wariat a łożysko mi amortyzuje":)

mogłam Ci to napisac juz wczoraj ;p ;p ;p

super:-)

A wlasnie na wage sie wtoczylam i......:szok: galy na posadzeke opadly. 88kg:szok:!!!!! Jeszcze troche a beda mnie toczyc bo o chodzeniu nie bedzie mowy:-D:-D:-D

mnie juz popychaja ;)))

aga - widac, ze zżyci jestescie ze soba ;))

sicil - jestem jestem, jak tylko jestem domu ;))

tialana - suuuper

asiia - czemu nic nie piszesz???

Hej,

no i wlasnie zostalam sama
unhappy.gif
Pojechali przed chwila na lotnisko.
Kuba tylko powtarzal caly czas, ze mama z dzidzia zostaje w domu, dal buziaka i lecial do samochodu bo sie doczekac nie mogł
yes2.gif
biggrin.gif

Oby do niedzieli.
Mąż to chyba wszystkich znajomych powiadomil, ze zostaja sama w domu
laugh.gif
jakby nie daj Boze cos to mam rozpiske telefonów
laugh.gif
yes2.gif

Nawet sie nie popłakałam:zawstydzona/y:

pola jakie 6 do przodu za rok?!? :eek: ja planuje do grudnia wrocic do wagi!!!!
trzymaj sie tam na pewno do niedzieli dasz rade :-)

kurcze musi:tak:
moze dlatego tak sie czuje, ze pierwszy raz sie z Nim rozstalam na tak "dlugo"?? Zawsze jak cos to kilka godzin Go nie widzialam a teraaz az do niedzieli.
Popoludniu bylo spoko tak teraz mi sie beczec chce:-:)zawstydzona/y:

wyjdz sobie na spacerek, do sklepu na zakupy, włącz fajny film - ODPOCZNIJ!!!

Do góry