reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja też mdłości nie mam wcale, nic a nic, za to cały czas leciutkie plamienie i ból brzucha a najgorszy ze wszystkiego ten niepokój w sercu:no: i to, że nic praktycznie robić nie mogę, głównie leżę i czytam książeczki maluchowi

reklama
Zajechałam wczoraj do lekarza i okazało się , że w dniu 26-10-2011 nieczynne. Zadzwoniłam do teściowej i zapisała mnie do swojego ginekologa, podobno jest super, umówiła mi wizytę na 2 listopada. Mam nadzieję, że zobaczymy naszego orzeszka:-) . Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze maleństwa, napewno wszystkie zostaniemy szczęśliwymi mamusiami.
Mnie dziś rano dopadły wymioty. Myslałam, że załatwie to i będe miała spokój cały dzień, a tu pozostały mdłości. Dziś jestem w pracy od 9-21. Mam nadzieję, że wytrzymam. Potem tylko poniedziałek i urlop cały listopad. Jupi:-D Całusy dla Waszych maleństw, trzymajcie się cieplutko.

dziewczyny... nic nie wyszło na usg:( musze jeszcze czekać do poniedziałku, jutro mam znowu mieć robioną betę. nienawidze szpitali:angry:

no a plamienie jz sie jakby kończy, jest jasno brązowe, czasem ciemniejsze.

carla81
no właśnie wczoraj na usg było widać, że dzidzia jest tam gdzie trzeba i serduszko bije i wszystko okej a plamienie od 2 tygodni jest i jest i mi strasznie humor psuje

mamaNatki
a co powiedzieli? jest chociaż pęcherz płodowy? powiększona macica? U mnie tak było właśnie, że widać pęcherz ale nic w środku a za 2 dni już serduszko pikało

Ostatnio edytowane przez moderatora:
carla81
no właśnie wczoraj na usg było widać, że dzidzia jest tam gdzie trzeba i serduszko bije i wszystko okej a plamienie od 2 tygodni jest i jest i mi strasznie humor psuje

Przepraszam Karamija, ale w tym tygodniu pracuję 13.30-21.30 i nie wyrabiam Was czytać...CUDOWNA wiadomość! Czyli wszystko na dobrej drodze! A co lekarze mówią?

dziewczyny... nic nie wyszło na usg:( musze jeszcze czekać do poniedziałku, jutro mam znowu mieć robioną betę. nienawidze szpitali:angry:

no a plamienie jz sie jakby kończy, jest jasno brązowe, czasem ciemniejsze.

Jest pęcherzyk?
Jak przyrasta hcg? Prawidłowo?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Karamija dużo przeszłaś, ale najważniejsze ze wszystko jest dobrze, teraz tylko leż i odpoczywaj ( plamienia to coś okropnego, mi już przeszły ale nadal kilka razy dziennie sprawdzam majty :-)

Dziś wydałam 150 zł na badania, mam nadzieje, że wyniki będą dobre, teraz jeszcze apteka i 80 zł na duphaston https://www.babyboom.pl/forum/members/gkvip2505-92225.html
gkvip2505 ja biorę duphaston 3x1 (gin powiedziała że do 12 tyg, a później zmniejszymy do 2x1

Nie wiem jak wytrzymam do 7 listopada, ja już chcę zobaczyć co nowego mojej fasoli:-D

carla81
spoko, ja też się tu jeszcze wciąż gubię co i jak
wczoraj mnie ze szpitala wypuścili mówiąc, że wszystko jest w jak najlepszym porządku ale przez tą całą historię mam się póki co baaaardzo oszczędzać, czyli dużo leżeć. tylko wczoraj jak robili usg to nie widzieli żadnego krwiaka ani źródła krwawienia a mi z wieczora znowu coś tam kap kap i tak mi za każdym razem mrozi w sercu, że nerwowo czuję się już kompletnie wykończona a to dopiero początek! Ciąża ciut młodsza niż wynikałoby z OM, wg usg to dopiero szósty tydzień ale podobno to akurat nie jest powód do zmartwień bo tak często bywa.

reklama
U mnie lekarz stwierdzil goraczke i nieladne gardlo,pluca i oskrzela poki co czyste... dostalam L4 do konca przyszlego tygodnia. Probuje na chama wcisnac sie jutro do mojej ginekolog,ponoc ma komplet ale mam dzw po 17 to wtedy stwierdza czy da rade. Boje sie ze ta goraczka to oznaka czegos niedobrego... :/

Do góry