reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Viola te tanie tez sa antykolkowe...roznia sie od tych drozszych tylko tym czujnikiem ciepla. te z czujnikiem sa od niedawna i teraz je bardziej promuja, ale jak wchodzily tamte to byly reklamowane jako wlasnie najlepsze antykolkowe:) a czujnik ciepla to mi niepotrzbny bo to i tak na oko. ja mialam poprzednim razem TT na poczatku, potem tylko avent iteraz tez bedzie avent ale laktator bedzie z TT bo sprawdzony i dobrze u mnie dzialal.

te tańsze mają tylko zwykły odpowietrzacz ,a antykolkowe cały zaworek jakiś w zakrętceoglądałam je w sklepie i pani właśnie mi mówiła że jedne są tylko z odpowietrzaczem a tamte droższe z rurką "systemem" wentylującym,który posiada czujnik ciepła.A nie tylko czujnik ciepła.I smoczki też są inne do jednych i drugich.

reklama
Polaa- tak sie ciesze, ze z malym wszystko dobrze a Ty kochana teraz dbaj o siebie i ten pecherz.:tak:

ania miałam 25 sierpnia

Heh ja tak samo :-D

Mi facio od usg powiedział, że zaszłam 6 września - wyliczył dokładny dzień zapłodnienia - hm . ;p wiem że między 1 a 9 września ale czy to był akurat 6 ?:D Tego to już nie wiem.

Tez wiem kiedy zaszlo do zaplodnienia, nie uzywalam zadych testow owulacyjnych poprostu wiem kiedy to robilismy a ze jest dziewczyna to musialo byc z poczatku owulacji czyli 9 wrzesnia :-D

Termin wg OM mam na 31 maja a wg USG 4 czerwca.
Witajcie
polaa
dobrze, że szybko zareagowaliście, teraz zdrowiej nam, odpoczywaj i oby więcej się nie powtórzyło, ja też jak lądowałam w szpitalu to o Maksiu od razu myślałam..Ja niestety nie mam tu takiej dobrej, dyspozycyjnej koleżanki więc u nas w razie emergency jest prawdziwa awaria i nie wiadomo co robić, najczęściej teściowa wsiada w auto i pędzi 500 km na ratunek

Wybaczcie że reszty nie będę komentować ale mam załamkę. Dziecko dziś już 4ty dzień antybiotyk będzie brało a gorączka i kaszel jak były tak są. Jak tylko kończy się działanie leku przeciwgorączkowego to temperatura od razu gwałtownie w górę. Do tego mi coś się pogorszyło, podejrzewam jakieś zapalenie zatoki albo coś, mam zapchaną jedną dziurę w nosie, gluty jak dam radę coś wysmarkać to zielone są jak żaba i z krwią i cała połowa głowy mnie napieprza, nie mogę kompletnie się ruszyć, a jak ruszam to boli głowa i pół twarzy aż po zęby. Chyba mnie czeka jeszcze wyprawa do pediatry i do mojego lekarza. Mąż na weekend musi wyjechać, zostaję sama, chora z chorym dzieckiem bez samochodu i z tak dużym brzuchem, że butów już sama nie mogę zawiązać. Nie chcę się włóczyć po przychodniach bo mam wrażenie, że tam jedna wielka zaraza.

Biedulka- dbaj o siebie i trzymajcie sie cieplutko :sorry:

witam siś w ten piękny słoneczny poranek :-)
dziewczyny jakie będzecie kupować butelki i smoczki z jakiej firmy?
pola ciesze się że wszystko w porządku
carla gratulacje dla świeżo upieczonej cioci

Avent smoczki i chyba butelki tez. Wogole wszyscy znajomi uzywaja i sa raczej zadowoleni. Jak kupowalam sciagacz mleka z piersi to tez z Aventu i mam juz 2 butelki. Kupilam tez wyparzacz i podgrzewacz do butelek tej samej firmy ale juz uzywane za £6 wiec czemu nie :-D
Nio to tyle z nadrobienia wiesci w nastepnym napisze Wam moja poranno przygode...........:baffled:

Witajcie :)

Ja juz po porannym spacerku, alez tu sie skwar zrobil :( trencz, ktory mi mial posluzyc za wiosenne odzienie, okazal sie na styk :baffled: a przedtem sie w nim topilam, wyobrazam sobie, jaki hipcio musi byc ze mnie :eek:
Wlasnie wystawiam ryjek na slonce, ale tylko na chwile, co by w prazki nie byc...

co do terminiw, ja 12.09 ostatni okres, 26.09 dokladnie poczecie... wiem o tym ja i WSZYSCY koledzy z meza pracy...grunt to wrazliwosc i dyskrecja meza...
Ostatnio mial szkolenie w innym miescie i zamawial sobie hotel, okazalo sie, ze nie ma miejsc, a ze tam go od 13lat znaja to im zaczla prosic, znajdzcie mi cos, prosze, ostatnim razem jak z braku miejsc spalem w innym hotelu to skutkiem tego teraz za 3miesice syn mi sie bedzie rodzil... :confused2:

Co do butelek, to ja mam tt, dwie antykolkowe (te 150 i 260ml) a ta wieksza 320 chyba zwykla, kolorowa za to ;)
mam te trzy i smoczki na zmiane z roznymi wtryskami ;)

Polaaaa- uffff najwazniejsze, ze wiesz co i jak, to daje duzo spokoju :tak: bedzie dobrze, trzymam kciuki! odpoczywaj duzo i luzik sobie zapodaj :tak:

mangii- przykro mi :( trzymaj sie cieplo!

Tak, samopoczucie rodzącej jest najważniejsze, dlatego warto najpierw zapytać, czy ktoś ma siły na nasze odwiedziny, bo wiadomo, że przeważnie na sali leży więcej matek niż jedna i też mają zapewne gości. U mojej siorki można było odwiedzać tylko przez 3 godziny, nawet ojciec dziecka nie mógł być wcześniej (co akurat było dla mnie dziwne). Ja poszłam do szwagierki bez pytania, bo wiedziałam, że czuje się dobrze.

magnii - współczuję z powodu szczurka, dobrze, że już nie cierpi.

Ja ostatnią miesiączkę miałam 17.09, a młody został :D 27.09 w mojego brata urodziny- zaprosiliśmy go na kręgle i po kręglach :) termin z om mam na 24.06, z usg 11-13.06.

bry!
polaa dobrze.że wiesz co to i że z maluszkiem ok,odpoczywaj sobie teraz jak najwięcej.
karamija współczuję choróbska tobie i synkowi.

piszecie,że Wasze dzieciaki jakieś spokojniejsze,a mój Jaś ciągle szaleje,zastanawiam się czy on w ogóle odpoczywa?

jestem masakrycznie niewyspana,obudziłam się o 4,walałam się po łóżku,potem przysnęłam na godzinkę...młody zaczął harce to wstałam i tak się smędzę po mieszkaniu i sama nie wiem,co z sobą zrobić...
niechże już będzie jakaś normalna pogoda to siądę na balkonie i będę się opalać!!!!

miłego dnia!!!

carla ja bym zapytała szwagierki,czy można ją odwiedzić.Ja po cc czułam się rewelacyjnie i goście mi nie przeszkadzali,ale były dziewczyny,które nie najlepiej zniosły znieczulenie albo po prostu gorzej się czuły i nie bardzo chciały odwiedzin.

Miśki butelki Avent pasuja do laktatora TT bo w komplecie jest przejsciowka na wezsze butelki no i avent sprawdzalam pasuje bo przejsciowke mama w domu, laktator pozyczylam i juz mi nie oddali i bede musiala kupic. ale teraz a propos Twojego pytania to powiem Ci ze nie wiem jak jest odwrotnie...:zawstydzona/y: nie wiem czy w Avencie maja przejsciowke na TT bo to dosc specyficzna szerokosc ale jak jestes zdecydowana na laktator Aventa a butelki TT i by nie pasowalo to i tak ie ma tragedii bo do laktatora dadza butelke z aventa i bedziesz przelewac do TT:)
z tym TT wlasnie ciezko est jesli chodzi o podrzewacze( jesli ktos potrzebuje) i termoopakowania bo nie wszedzie chca sie cholery zmiescic. avent moze nie wyglada tak kosmicznie i ladnie ale u mnie lepiej sie sprawdzil jednak a smoczki i inne czesci do tych butelek sa w kazdej aptece czy tesco. ja jak kupowalam podgrzewacz to pytalam przyokazji czy TT sie zmiesci.

Viola a mi znowu w sklepie powiedzieli ze smoczki do tych starych i nowych sa te same . zreszta na allegro tez jest tylko jeden rodzaj tych smoczkow, nie ma innych w sprzedazy, przynajmniej ja nie znalazlam. chociaz moze ja sie w to tak nie wbijalam bo i tak bede kupowac inna firme no ale teraz na allegro probowalam znalezc i jesr jeden typ.

Dziewczyny wydaje mi się, że to liczenie ruchów sprawdzi się głównie u kobiet, które całe dnie w pędzie pracy i innych zajęć i nie mają czasu na obserwację aktywności Malutkich Swoich.
Nie ma się co stresować, a tym samym dziecka - bo przecież one też mają prawo przysnąć o innej porze niż dwa dni poprzednie.
Jeśli już teraz się stresujecie to co zrobicie po 29 tyg kiedy Małe mają mniej miejsca i głównie się przeciągają - ich rodzaj aktywności z każdym tygodniem się zmienia i w każdym położeniu jest inna więc nie dziwota, że macie inne odczucia. Dajmy tym Naszym Małym żyć!!! :-D
Najważniejszy jest nasz spokój i radość z nawet najmniejszych rzeczy - stresujemy się tylko w sytuacji koniecznej!!!:tak:

U Nas spokój i cisza jak na ten moment. Mamy co jakiś czas dzień z całkowitym spadkiem formy, kiedy dzień ciągnie się jak makaron i mało jest motywacji do wytrzymania jeszcze tych kilku tygodni. Ale po tych dniach przychodzą lepsze i to daje nadzieję.
Co do brzusia - co chwila coś boli, ciągnie albo daje dyskomfort- chyba zaczynam się przyzwyczajać.
Waga 5.5 na plusie, cyce coraz bardziej mokre - ach uroki :szok:
Zapowiada się bardzo ciepły i słoneczny weekend - chcę czas spędzić głównie na dworze. Może uda nam się zrobić wycieczkę na budowę. Położyli nam tynki więc mieszkanko będzie wyglądać zupełnie inaczej :-)

Dziewczyny zdrowiejcie - tam gdzie temp powyżej 10 st wietrzcie mieszkanie - ja wierzę w moc świeżego powietrza, która uzdrawia!

Asiia - jak tam po USG? Współczuję strasznie pobytu na oddziale, jednak plus ogromny bo macie tam pełną kontrolę nad maluszkami i Tobie prościej bo jak tylko poczujesz, że coś jest nie tak to masz lekarzy na miejscu. Dzieci walczą dzielnie i tak zostanie już :-D

Miłego dnia Kobitki ;-)

dziewczynki kochane, ja jestem w Niemczech, ja bym nawet i 100 euro zapłaciła gdybym miała tylko komu za to, że mnie przyjmie prywatnie ale tutaj (nie wiem jak w innych landach) po prostu nie ma czegoś takiego. Są gabinety osobne z lekarzem domowym, osobne z pediatrą, osobne z ginekologiem. Jak potrzebuję porady lekarza to idę do takiego gabinetu, najczęściej bez rejestracji przychodzi się i czeka na swą kolej a pora roku jest sprzyjająca i w gabinecie pediatrycznym jest po prostu full. Ostatnio jak byłam w poniedziałek i zobaczyłam zatrzęsienie Tureckich dzieci brudnych, kaszlących, z glutami po pas to od samego widoku poczułam się gorzej, miałam ochotę wziąć Maksa pod pachę i zwiewać.
edit:
bmr a nie
xdorota :)
właśnie też mam jazdę na wietrzenie chaty i chodzę i otwieram okna

Co do butelek to też wybrałam tt antykolkowe, już nawet przyszły. Maks używał avent i też byłam zadowolona ale on żadnych kolek nigdy nie miał

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny ale jestem wkurzona właśnie odebrałam mandat męża z 01,12,2011 no i oczywiście nic mi o nim nie powiedział ja go za... o losie ale mnie bierze dzwoniłam do niego to on do mnie kochanie nie chciałem cię denerwować no i że to ryzyko zawodowe bo przecież jest kierowcą zawodowym cholera ale że ja teraz muszę z rękawa wytrzepać tą kase to już było nieważne trzymajcie mnie po pójde na dożywocie:wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::no:
a mandat 200 plus 23,30 za koszty egzekucji

Ostatnia edycja:
Do góry