reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Viola te tanie tez sa antykolkowe...roznia sie od tych drozszych tylko tym czujnikiem ciepla. te z czujnikiem sa od niedawna i teraz je bardziej promuja, ale jak wchodzily tamte to byly reklamowane jako wlasnie najlepsze antykolkowe:) a czujnik ciepla to mi niepotrzbny bo to i tak na oko. ja mialam poprzednim razem TT na poczatku, potem tylko avent iteraz tez bedzie avent ale laktator bedzie z TT bo sprawdzony i dobrze u mnie dzialal.

te tańsze mają tylko zwykły odpowietrzacz ,a antykolkowe cały zaworek jakiś w zakrętceoglądałam je w sklepie i pani właśnie mi mówiła że jedne są tylko z odpowietrzaczem a tamte droższe z rurką "systemem" wentylującym,który posiada czujnik ciepła.A nie tylko czujnik ciepła.I smoczki też są inne do jednych i drugich.

reklama
Polaa- tak sie ciesze, ze z malym wszystko dobrze a Ty kochana teraz dbaj o siebie i ten pecherz.:tak:

ania miałam 25 sierpnia

Heh ja tak samo :-D

Mi facio od usg powiedział, że zaszłam 6 września - wyliczył dokładny dzień zapłodnienia - hm . ;p wiem że między 1 a 9 września ale czy to był akurat 6 ?:D Tego to już nie wiem.

Tez wiem kiedy zaszlo do zaplodnienia, nie uzywalam zadych testow owulacyjnych poprostu wiem kiedy to robilismy a ze jest dziewczyna to musialo byc z poczatku owulacji czyli 9 wrzesnia :-D

Termin wg OM mam na 31 maja a wg USG 4 czerwca.
Witajcie
polaa
dobrze, że szybko zareagowaliście, teraz zdrowiej nam, odpoczywaj i oby więcej się nie powtórzyło, ja też jak lądowałam w szpitalu to o Maksiu od razu myślałam..Ja niestety nie mam tu takiej dobrej, dyspozycyjnej koleżanki więc u nas w razie emergency jest prawdziwa awaria i nie wiadomo co robić, najczęściej teściowa wsiada w auto i pędzi 500 km na ratunek

Wybaczcie że reszty nie będę komentować ale mam załamkę. Dziecko dziś już 4ty dzień antybiotyk będzie brało a gorączka i kaszel jak były tak są. Jak tylko kończy się działanie leku przeciwgorączkowego to temperatura od razu gwałtownie w górę. Do tego mi coś się pogorszyło, podejrzewam jakieś zapalenie zatoki albo coś, mam zapchaną jedną dziurę w nosie, gluty jak dam radę coś wysmarkać to zielone są jak żaba i z krwią i cała połowa głowy mnie napieprza, nie mogę kompletnie się ruszyć, a jak ruszam to boli głowa i pół twarzy aż po zęby. Chyba mnie czeka jeszcze wyprawa do pediatry i do mojego lekarza. Mąż na weekend musi wyjechać, zostaję sama, chora z chorym dzieckiem bez samochodu i z tak dużym brzuchem, że butów już sama nie mogę zawiązać. Nie chcę się włóczyć po przychodniach bo mam wrażenie, że tam jedna wielka zaraza.

Biedulka- dbaj o siebie i trzymajcie sie cieplutko :sorry:

witam siś w ten piękny słoneczny poranek :-)
dziewczyny jakie będzecie kupować butelki i smoczki z jakiej firmy?
pola ciesze się że wszystko w porządku
carla gratulacje dla świeżo upieczonej cioci

Avent smoczki i chyba butelki tez. Wogole wszyscy znajomi uzywaja i sa raczej zadowoleni. Jak kupowalam sciagacz mleka z piersi to tez z Aventu i mam juz 2 butelki. Kupilam tez wyparzacz i podgrzewacz do butelek tej samej firmy ale juz uzywane za £6 wiec czemu nie :-D
Nio to tyle z nadrobienia wiesci w nastepnym napisze Wam moja poranno przygode...........:baffled:

Witajcie :)

Ja juz po porannym spacerku, alez tu sie skwar zrobil :( trencz, ktory mi mial posluzyc za wiosenne odzienie, okazal sie na styk :baffled: a przedtem sie w nim topilam, wyobrazam sobie, jaki hipcio musi byc ze mnie :eek:
Wlasnie wystawiam ryjek na slonce, ale tylko na chwile, co by w prazki nie byc...

co do terminiw, ja 12.09 ostatni okres, 26.09 dokladnie poczecie... wiem o tym ja i WSZYSCY koledzy z meza pracy...grunt to wrazliwosc i dyskrecja meza...
Ostatnio mial szkolenie w innym miescie i zamawial sobie hotel, okazalo sie, ze nie ma miejsc, a ze tam go od 13lat znaja to im zaczla prosic, znajdzcie mi cos, prosze, ostatnim razem jak z braku miejsc spalem w innym hotelu to skutkiem tego teraz za 3miesice syn mi sie bedzie rodzil... :confused2:

Co do butelek, to ja mam tt, dwie antykolkowe (te 150 i 260ml) a ta wieksza 320 chyba zwykla, kolorowa za to ;)
mam te trzy i smoczki na zmiane z roznymi wtryskami ;)

Polaaaa- uffff najwazniejsze, ze wiesz co i jak, to daje duzo spokoju :tak: bedzie dobrze, trzymam kciuki! odpoczywaj duzo i luzik sobie zapodaj :tak:

mangii- przykro mi :( trzymaj sie cieplo!

Tak, samopoczucie rodzącej jest najważniejsze, dlatego warto najpierw zapytać, czy ktoś ma siły na nasze odwiedziny, bo wiadomo, że przeważnie na sali leży więcej matek niż jedna i też mają zapewne gości. U mojej siorki można było odwiedzać tylko przez 3 godziny, nawet ojciec dziecka nie mógł być wcześniej (co akurat było dla mnie dziwne). Ja poszłam do szwagierki bez pytania, bo wiedziałam, że czuje się dobrze.

magnii - współczuję z powodu szczurka, dobrze, że już nie cierpi.

Ja ostatnią miesiączkę miałam 17.09, a młody został :D 27.09 w mojego brata urodziny- zaprosiliśmy go na kręgle i po kręglach :) termin z om mam na 24.06, z usg 11-13.06.

bry!
polaa dobrze.że wiesz co to i że z maluszkiem ok,odpoczywaj sobie teraz jak najwięcej.
karamija współczuję choróbska tobie i synkowi.

piszecie,że Wasze dzieciaki jakieś spokojniejsze,a mój Jaś ciągle szaleje,zastanawiam się czy on w ogóle odpoczywa?

jestem masakrycznie niewyspana,obudziłam się o 4,walałam się po łóżku,potem przysnęłam na godzinkę...młody zaczął harce to wstałam i tak się smędzę po mieszkaniu i sama nie wiem,co z sobą zrobić...
niechże już będzie jakaś normalna pogoda to siądę na balkonie i będę się opalać!!!!

miłego dnia!!!

carla ja bym zapytała szwagierki,czy można ją odwiedzić.Ja po cc czułam się rewelacyjnie i goście mi nie przeszkadzali,ale były dziewczyny,które nie najlepiej zniosły znieczulenie albo po prostu gorzej się czuły i nie bardzo chciały odwiedzin.

Miśki butelki Avent pasuja do laktatora TT bo w komplecie jest przejsciowka na wezsze butelki no i avent sprawdzalam pasuje bo przejsciowke mama w domu, laktator pozyczylam i juz mi nie oddali i bede musiala kupic. ale teraz a propos Twojego pytania to powiem Ci ze nie wiem jak jest odwrotnie...:zawstydzona/y: nie wiem czy w Avencie maja przejsciowke na TT bo to dosc specyficzna szerokosc ale jak jestes zdecydowana na laktator Aventa a butelki TT i by nie pasowalo to i tak ie ma tragedii bo do laktatora dadza butelke z aventa i bedziesz przelewac do TT:)
z tym TT wlasnie ciezko est jesli chodzi o podrzewacze( jesli ktos potrzebuje) i termoopakowania bo nie wszedzie chca sie cholery zmiescic. avent moze nie wyglada tak kosmicznie i ladnie ale u mnie lepiej sie sprawdzil jednak a smoczki i inne czesci do tych butelek sa w kazdej aptece czy tesco. ja jak kupowalam podgrzewacz to pytalam przyokazji czy TT sie zmiesci.

Viola a mi znowu w sklepie powiedzieli ze smoczki do tych starych i nowych sa te same . zreszta na allegro tez jest tylko jeden rodzaj tych smoczkow, nie ma innych w sprzedazy, przynajmniej ja nie znalazlam. chociaz moze ja sie w to tak nie wbijalam bo i tak bede kupowac inna firme no ale teraz na allegro probowalam znalezc i jesr jeden typ.

Dziewczyny wydaje mi się, że to liczenie ruchów sprawdzi się głównie u kobiet, które całe dnie w pędzie pracy i innych zajęć i nie mają czasu na obserwację aktywności Malutkich Swoich.
Nie ma się co stresować, a tym samym dziecka - bo przecież one też mają prawo przysnąć o innej porze niż dwa dni poprzednie.
Jeśli już teraz się stresujecie to co zrobicie po 29 tyg kiedy Małe mają mniej miejsca i głównie się przeciągają - ich rodzaj aktywności z każdym tygodniem się zmienia i w każdym położeniu jest inna więc nie dziwota, że macie inne odczucia. Dajmy tym Naszym Małym żyć!!! :-D
Najważniejszy jest nasz spokój i radość z nawet najmniejszych rzeczy - stresujemy się tylko w sytuacji koniecznej!!!:tak:

U Nas spokój i cisza jak na ten moment. Mamy co jakiś czas dzień z całkowitym spadkiem formy, kiedy dzień ciągnie się jak makaron i mało jest motywacji do wytrzymania jeszcze tych kilku tygodni. Ale po tych dniach przychodzą lepsze i to daje nadzieję.
Co do brzusia - co chwila coś boli, ciągnie albo daje dyskomfort- chyba zaczynam się przyzwyczajać.
Waga 5.5 na plusie, cyce coraz bardziej mokre - ach uroki :szok:
Zapowiada się bardzo ciepły i słoneczny weekend - chcę czas spędzić głównie na dworze. Może uda nam się zrobić wycieczkę na budowę. Położyli nam tynki więc mieszkanko będzie wyglądać zupełnie inaczej :-)

Dziewczyny zdrowiejcie - tam gdzie temp powyżej 10 st wietrzcie mieszkanie - ja wierzę w moc świeżego powietrza, która uzdrawia!

Asiia - jak tam po USG? Współczuję strasznie pobytu na oddziale, jednak plus ogromny bo macie tam pełną kontrolę nad maluszkami i Tobie prościej bo jak tylko poczujesz, że coś jest nie tak to masz lekarzy na miejscu. Dzieci walczą dzielnie i tak zostanie już :-D

Miłego dnia Kobitki ;-)

dziewczynki kochane, ja jestem w Niemczech, ja bym nawet i 100 euro zapłaciła gdybym miała tylko komu za to, że mnie przyjmie prywatnie ale tutaj (nie wiem jak w innych landach) po prostu nie ma czegoś takiego. Są gabinety osobne z lekarzem domowym, osobne z pediatrą, osobne z ginekologiem. Jak potrzebuję porady lekarza to idę do takiego gabinetu, najczęściej bez rejestracji przychodzi się i czeka na swą kolej a pora roku jest sprzyjająca i w gabinecie pediatrycznym jest po prostu full. Ostatnio jak byłam w poniedziałek i zobaczyłam zatrzęsienie Tureckich dzieci brudnych, kaszlących, z glutami po pas to od samego widoku poczułam się gorzej, miałam ochotę wziąć Maksa pod pachę i zwiewać.
edit:
bmr a nie
xdorota :)
właśnie też mam jazdę na wietrzenie chaty i chodzę i otwieram okna

Co do butelek to też wybrałam tt antykolkowe, już nawet przyszły. Maks używał avent i też byłam zadowolona ale on żadnych kolek nigdy nie miał

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny ale jestem wkurzona właśnie odebrałam mandat męża z 01,12,2011 no i oczywiście nic mi o nim nie powiedział ja go za... o losie ale mnie bierze dzwoniłam do niego to on do mnie kochanie nie chciałem cię denerwować no i że to ryzyko zawodowe bo przecież jest kierowcą zawodowym cholera ale że ja teraz muszę z rękawa wytrzepać tą kase to już było nieważne trzymajcie mnie po pójde na dożywocie:wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::no:
a mandat 200 plus 23,30 za koszty egzekucji

Ostatnia edycja:
Do góry